Michel Verschueren: "Liever Kampioen dan Manchester uit te schakelen"

Michel Verschueren (86). De levende legende van Anderlecht blikte voor HLN terug op speeldag 3 van PO1.


"Dit is mijn eerste interview na mijn operatie op 20 maart", liet Michel Verschueren optekenen bij het begin van het interview. "Ik ben nu twee weken thuis en ik begin me terug goed te voelen. Ik ga nog niet mee naar Manchester, nee. Dat hebben ze me afgeraden. De gezondheid gaat voor. Zondag zal ik er wel bij zijn. Tegen wie spelen we dan? Tegen Club Brugge, geloof ik", grapte Verschueren.


"We gaan ons best doen om te winnen tegen Club-Brugge. Ik zeg nooit dat we gaan winnen, in tegenstelling tot sommige supporters. Bij enkele van hen heb ik op mijn Twitter het enthousiasme wat moeten temperen. We moeten kalm blijven, het is te vroeg om te lachen. Er zijn nog zeven matchen te gaan, dat zijn 21 punten. Alles kan nog gebeuren, al zitten we wel in een goede positie. Als we Club kunnen kloppen, en KV Oostende raapt iets bij AA Gent, dan ziet de situatie er heel mooi uit. Ik beschouw AA Gent als de grootste concurrent. Club Brugge schrijf ik niet af, ze kunnen zondag verrassen. Maar als we blauw-zwart kloppen, dan is AA Gent onze grootste concurrent."


"Waarom Stanciu tegenvalt, is moeilijk uit te leggen. Het is een jongen met veel klasse, hij was een vedette in RoemeniŽ. Maar, met alle respect, het voetbal in RoemeniŽ is trager dan hier. Stanciu heeft al wel een paar goede dingen gedaan, maar voor die transferprijs ligt zijn rendement nog te laag. Het moet beter. Hopelijk kan hij dat tonen de volgende wedstrijden."


En donderdag is er dan de clash met Manchester United. Wat verwacht Verschueren. "In voetbal is alles mogelijk. De slechtste kan winnen en de beste kan verliezen. We kunnen daar ook een rammeling krijgen. Maar als ik moet kiezen, dan zou ik toch liever kampioen spelen dan Manchester uit te schakelen. Niet dat we met de handrem op zullen spelen in Old Trafford, de spelers zullen er wel vol voor gaan."Denkt je dat Anderlecht na dit seizoen Tielemans en Dendoncker kan houden.
"Ik zou graag hebben dat zowel Tielemans als Dendoncker nog een jaartje langer bij ons blijven. Ik geef altijd het voorbeeld van Enzo Schifo. Hij is op zijn achttiende ook te vroeg vertrokken, dat heeft hij zelf toegegeven. Hopelijk zal het gezond verstand zegevieren. In hun plaats zou ik nog minstens een jaar langer bij Anderlecht blijven."Hoe belangrijk is trainer Weiler voor het huidige Anderlecht.
"Ik heb veel respect voor hem. Het was iemand die onbekend was in BelgiŽ en eigenlijk ook Europa. Hij stond voor een moeilijke opdracht, maar het is hem traag maar zeker gelukt. Sommige heethoofden wilden hem al buiten in het begin van het seizoen. Gelukkig heeft het bestuur het hoofd kalm gehouden. Weiler is een man die zijn vak kent."


Het Laatste Nieuws

verschueren

Olivier Deschacht: "We moeten ambitieus zijn, we moeten winnen morgen"
Frutos: "Op Anderlecht moet je altijd winnen, maar ik heb een goed gevoel"
Obradovic twijfelachtig voor duel tegen Celtic
Van Holsbeeck: "Klasse van Vanhaezebrouck, maar wij staan helemaal achter Frutos"
DaniŽl Van Buyten op bezoek in Neerpede
Teodorczyk, Kara en Obradovic speelklaar
Boeckx wellicht terug op bank tegen Celtic
Anderlecht ziet volgende zomer vier spelers vertrekken
Bij winst tegen Celtic 40.000 euro voor elke speler
Beric: "In de box kan ik best gevaarlijk zijn"
Van Holsbeeck draait zijn kar: "Frutos krijgt voluit zijn kans en als hij blijft winnen.."
Frutos: "Sowah speelde een goede wedstrijd"
Teodorczyk twijfelachtig Obradovic en Kara fit tegen Celtic
Peter Vandenbempt: "Anderlecht was nergens tegen Waasland-Beveren"
Hadden Dury en Van Holsbeeck enkel gesprek over jonkies?

Meer nieuws...