Michel Verschueren: "Liever Kampioen dan Manchester uit te schakelen"

Michel Verschueren (86). De levende legende van Anderlecht blikte voor HLN terug op speeldag 3 van PO1.


"Dit is mijn eerste interview na mijn operatie op 20 maart", liet Michel Verschueren optekenen bij het begin van het interview. "Ik ben nu twee weken thuis en ik begin me terug goed te voelen. Ik ga nog niet mee naar Manchester, nee. Dat hebben ze me afgeraden. De gezondheid gaat voor. Zondag zal ik er wel bij zijn. Tegen wie spelen we dan? Tegen Club Brugge, geloof ik", grapte Verschueren.


"We gaan ons best doen om te winnen tegen Club-Brugge. Ik zeg nooit dat we gaan winnen, in tegenstelling tot sommige supporters. Bij enkele van hen heb ik op mijn Twitter het enthousiasme wat moeten temperen. We moeten kalm blijven, het is te vroeg om te lachen. Er zijn nog zeven matchen te gaan, dat zijn 21 punten. Alles kan nog gebeuren, al zitten we wel in een goede positie. Als we Club kunnen kloppen, en KV Oostende raapt iets bij AA Gent, dan ziet de situatie er heel mooi uit. Ik beschouw AA Gent als de grootste concurrent. Club Brugge schrijf ik niet af, ze kunnen zondag verrassen. Maar als we blauw-zwart kloppen, dan is AA Gent onze grootste concurrent."


"Waarom Stanciu tegenvalt, is moeilijk uit te leggen. Het is een jongen met veel klasse, hij was een vedette in RoemeniŽ. Maar, met alle respect, het voetbal in RoemeniŽ is trager dan hier. Stanciu heeft al wel een paar goede dingen gedaan, maar voor die transferprijs ligt zijn rendement nog te laag. Het moet beter. Hopelijk kan hij dat tonen de volgende wedstrijden."


En donderdag is er dan de clash met Manchester United. Wat verwacht Verschueren. "In voetbal is alles mogelijk. De slechtste kan winnen en de beste kan verliezen. We kunnen daar ook een rammeling krijgen. Maar als ik moet kiezen, dan zou ik toch liever kampioen spelen dan Manchester uit te schakelen. Niet dat we met de handrem op zullen spelen in Old Trafford, de spelers zullen er wel vol voor gaan."Denkt je dat Anderlecht na dit seizoen Tielemans en Dendoncker kan houden.
"Ik zou graag hebben dat zowel Tielemans als Dendoncker nog een jaartje langer bij ons blijven. Ik geef altijd het voorbeeld van Enzo Schifo. Hij is op zijn achttiende ook te vroeg vertrokken, dat heeft hij zelf toegegeven. Hopelijk zal het gezond verstand zegevieren. In hun plaats zou ik nog minstens een jaar langer bij Anderlecht blijven."Hoe belangrijk is trainer Weiler voor het huidige Anderlecht.
"Ik heb veel respect voor hem. Het was iemand die onbekend was in BelgiŽ en eigenlijk ook Europa. Hij stond voor een moeilijke opdracht, maar het is hem traag maar zeker gelukt. Sommige heethoofden wilden hem al buiten in het begin van het seizoen. Gelukkig heeft het bestuur het hoofd kalm gehouden. Weiler is een man die zijn vak kent."


Het Laatste Nieuws

verschueren

Dominique Baeyens geeft Hein Vanhaezebrouck advies
Gerkens: "Alleen door samen te werken geraken we hier uit"
Boze RSCA-fans wachten spelers op in Neerpede
De RSCA-dames doen wel wat ze moeten doen 'winnen'
Vanhaezebrouck: "Ik kan supporters begrijpen"
Anderlecht blijft ook op Stayen in hetzelfde bedje doodziek
Anderlecht-fans leggen match 10 minuten stil met vuurwerk
Peter Vandenbempt: "Spelers vielen achterover van verbazing, ze wisten van niets"
Kara fit voor Play-Offs
Deschacht wil gesprek met Coucke
Verboomen fluit STVV - Anderlecht
Zeven beloften in selectie tegen STVV
Geen Markovic en Trebel tegen STVV
Deschacht meldde zich ziek
Vanhaezebrouck: "De spelersgroep steunt me nog"

Meer nieuws...