Boeckx: "Als ploeg gestreden voor volle buit"

Op slag van rust zorgde scheidsrechter Erik Lambrechts voor opschudding in KV Oostende-Anderlecht. Hij floot zonder aarzelen een strafschop voor de Kustploeg na vermeend hands van Spajic. De paars-witte spelers reageerden furieus, en terecht. De Servische verdediger kreeg de bal gewoon op de borst. Boeckx zorgde echter voor gerechtigheid door de penalty van Dimate uit doel te ranselen.


"Een penalty is altijd een loterij en uiteraard ben ik tevreden en zeker nadat we het nadien ook nog afmaakten. Het was een belangrijk moment, net voor de rust, en de drie punten zijn het belangrijkste. De ref gaf tijdens de rust wel toe dat hij fout zat bij die penaltyfase", vertelde Boeckx hij aan Sporza. "Maar het belangrijkste is dat wij hier in deze moeilijke uitwedstrijd als ploeg gestreden hebben voor de belangrijke drie punten." 


Hanni scoorde de winnende treffer na een heerlijk doelpunt. "Hanni sprak met de voeten en dat doen de groten. Dat hij de afgelopen weken geviseerd werd? Misschien liggen de verwachtingen zo hoog omdat hij al zo sterk presteerde dit seizoen. Hij was dit seizoen al enorm belangrijk met veel doelpunten en assists”, besluit de doelman. 


boeckx oostende

Kara: "Ben er zeker van dat we zullen terugslaan"
Pieter Gerkens: "Ik zal mijn slag wel slaan op het veld"
Toch geen huurbeurt voor Ganvoula
Hoopt Benfica Svilar Gratis binnen te halen?
Wim Smet fluit Anderlecht - Sint-Truiden
Lens weet niets van Capel
Trebel wellicht out Chipciu twijfelachtig
Jeugd RSCA speelt zondag finale tegen Inter op Internationaal toernooi
Breuk tussen Anderlecht en Svilar is definitief
Henry Onyekuru: "Overtuigd dat jullie dit weekend goals gaan zien"
Najar traint met de groep
Davy Roef mag vertrekken!
Ghelamco kiest nieuwe strategie voor Eurostadion
Anderlecht wil zeker nog 2 a 3 versterkingen
Spajic en Obradovic opgeroepen voor Servië

Meer nieuws...