Weiler: "Soms waren het onterechte persoonlijke aanvallen"

René Weiler geeft geen interviews meer. Na een match duikt hij wel op om uitleg te geven omdat het verplicht is, maar daar hult hij zich meestal in clichés. Voor het Zwitserse Le Temps maakte hij een uitzondering en sprak hij over leven en werk in België. En vooral de kritiek dan. 


Weiler kreeg immers al bakken over zich. "Het was niet leuk. Zolang het gaat over de manier van spelen of de wissels, heb ik er geen probleem mee. Maar soms waren het onterechte persoonlijke aanvallen. Het is gemakkelijk om de keuzes van een trainer achteraf te bekritiseren, hé", vertaalde Het Nieuwsblad.
"Terwijl die coach tijdens de match alles moet beslissen. Maar goed, het hoort erbij. Ergens begrijp ik het wel. De kranten moeten elke dag een nieuw verhaal hebben en het mag niet saai zijn, want er is veel concurrentie. Ik moet het aanvaarden."


De kritiek ging echter ook over de manier waarop hij Anderlecht liet voetballen. "Kijk, als kind wilde ik geen verdediger zijn. Ik hou van goals maken en verkies offensief voetbal waarbij veel spelers betrokken zijn. Maar zo simpel is het niet. Het Barcelona van enkele jaren geleden was de beste ploeg ter wereld met een buitengewoon spectaculaire stijl. Maar het volstaat niet om dat te kopiëren om resultaten te boeken. Je moet voor je eigen ploeg een evenwicht vinden.”
Voetbalkrant

weiler

Ghelamco kiest nieuwe strategie voor Eurostadion
Anderlecht wil zeker nog 2 a 3 versterkingen
Spajic en Obradovic opgeroepen voor Servië
Gaat Deportivo Anderlecht verlossen van Capel?
Vanden Borre: "Vastbesloten om terug te keren"
Portugese rechtsback in beeld bij Anderlecht
Silvère Ganvoula wordt wellicht uitgeleend
Deadline Dendoncker verstreken, hij blijft wellicht
Mulder: "Dendoncker is er niet met zijn gedachten bij"
Dendoncker blijft hopen op Everton
Hanni: "Het is nooit een evidente wedstrijd tegen Charleroi"
Anderlecht probeert wel, maar de bal wil er niet in
Jupiler Pro League: "Vergissingen van Videoref onaanvaardbaar"
Fans appreciëren gebaar van Teodorczyk
Kara: "Ik heb alles tegen elkaar afgewogen en besloot te blijven"

Meer nieuws...