Dendoncker: "Eerlijk gezegd hebben we voor de rust afgezien"

We beginnen ons echt af te vragen of er niet zoiets bestaat als een derde - of zelfs vierde - long. Een afwijking bij de geboorte ofzo. Of is Leander Dendoncker echt superman? Want het is niet normaal hoeveel hij blijft lopen en werken. Donderdagavond kreeg hij daarvoor de beloning.


Geloof het of niet, maar het was Dendoncker zijn 48ste wedstrijd van het seizoen. En in die 48 wedstrijden moest hij één keer - noodgedwongen na rood - naar de kant. Voor de rest speelde hij alle (!) minuten. En laten we zeggen dat hij zijn krachten niet spaarde tegen Manchester United.
"Maar nu ben ik toch wel heel vermoeid", zei hij achteraf. Het kan dus toch: een vermoeide Leander Dendoncker. "Maar dat zal het nog zoveel mooier maken om mijn goal straks op tv te herbekijken. Ik weet dat ik ervoor gewerkt heb", lachte Dendoncker.


"Mijn eerste goal in Europa tegen Manchester United maken is heel mooi. Het was een perfecte voorzet van Ivan en ik kop hem mooi binnen. Met de 1-1 mogen we blij zijn. Eerlijk gezegd hebben we voor de rust afgezien. We liepen heel veel, hun passing is enorm goed. Als we dan toch de bal heroverden, was er niet veel energie meer over. In de tweede helft hebben we wel meer druk gezet. Zij namen ook gas terug en gingen nonchalanter spelen, wat in ons voordeel was. Het wordt genieten in Manchester, we zien wel wat het wordt." Besluit Dendoncker.europaleague manchester dendoncker

Weiler: "Mogen Kums niet vergelijken met Tielemans"
Anderlecht doet actie voor fans tijdens Supercup
Ivan Obradovic: "90 mintuten tegen Dender waren ideaal om ritme en gevoel"
Herman Van Holsbeeck duikt op in Tour de France
Zwitser mogelijk opvolger van Kara
Voorbeschouwing Supercup duel Anderlecht - Zulte Waregem
Red Flames houden uitzicht op volgende ronde na zege tegen Noorwegen
Supercup: Anderlecht - Zulte Waregem LIVE via Play Sports
Anderlecht wil contract Svilar met twee seizoenen verlengen
Dennis Appiah: "Naar mijn gevoel sterker dan vorig seizoen"
Wijziging openingsuren Ticketing
Supercup duel Anderlecht - Zulte Waregem is uitverkocht!
Yari Verschaeren: "Ik wil snel in de eerste ploeg geraken"
Van Camp: "Beter elders ervaring opdoen"
B-elftal Anderlecht wint met 1-3 van Dender

Meer nieuws...