Dendoncker: "Eerlijk gezegd hebben we voor de rust afgezien"

We beginnen ons echt af te vragen of er niet zoiets bestaat als een derde - of zelfs vierde - long. Een afwijking bij de geboorte ofzo. Of is Leander Dendoncker echt superman? Want het is niet normaal hoeveel hij blijft lopen en werken. Donderdagavond kreeg hij daarvoor de beloning.


Geloof het of niet, maar het was Dendoncker zijn 48ste wedstrijd van het seizoen. En in die 48 wedstrijden moest hij één keer - noodgedwongen na rood - naar de kant. Voor de rest speelde hij alle (!) minuten. En laten we zeggen dat hij zijn krachten niet spaarde tegen Manchester United.
"Maar nu ben ik toch wel heel vermoeid", zei hij achteraf. Het kan dus toch: een vermoeide Leander Dendoncker. "Maar dat zal het nog zoveel mooier maken om mijn goal straks op tv te herbekijken. Ik weet dat ik ervoor gewerkt heb", lachte Dendoncker.


"Mijn eerste goal in Europa tegen Manchester United maken is heel mooi. Het was een perfecte voorzet van Ivan en ik kop hem mooi binnen. Met de 1-1 mogen we blij zijn. Eerlijk gezegd hebben we voor de rust afgezien. We liepen heel veel, hun passing is enorm goed. Als we dan toch de bal heroverden, was er niet veel energie meer over. In de tweede helft hebben we wel meer druk gezet. Zij namen ook gas terug en gingen nonchalanter spelen, wat in ons voordeel was. Het wordt genieten in Manchester, we zien wel wat het wordt." Besluit Dendoncker.europaleague manchester dendoncker

Wouter Vandenhaute: "Wat in de kranten staat is grotendeels waar"
Ferrera zorgde voor wrevel op Neerpede
Jestrovic: "Afgelopen zomer was Boakye gratis vandaag kost hij 5 miljoen euro"
Vanhaezebrouck: "Dit was de beste Kums die we bij Anderlecht gezien hebben"
Bruno: "Met iets meer automatismen kan ik me uitleven op die positie"
Kara twijfelachtig tegen Bayern München
Buitenlands bod van 135 miljoen euro voor RSC Anderlecht?
Kums: "We moeten blijven winnen"
Hanni: "Je moet de keuzes van de coach aanvaarden, maar je moet altijd klaar zijn"
Alisher Oesmanov: "Nog geen beslissing genomen over Anderlecht"
Vanhaezebrouck: "Dit Moeskroen is moeilijk te bekampen"
Emilio Ferrera wordt trainer van de beloften
Anderlecht wint moeizaam tegen Moeskroen
Vanden Stock: "Ik ga niet meer commentaar geven"
Beloften blijven ongeslagen!

Meer nieuws...