Dendoncker: "Eerlijk gezegd hebben we voor de rust afgezien"

We beginnen ons echt af te vragen of er niet zoiets bestaat als een derde - of zelfs vierde - long. Een afwijking bij de geboorte ofzo. Of is Leander Dendoncker echt superman? Want het is niet normaal hoeveel hij blijft lopen en werken. Donderdagavond kreeg hij daarvoor de beloning.


Geloof het of niet, maar het was Dendoncker zijn 48ste wedstrijd van het seizoen. En in die 48 wedstrijden moest hij één keer - noodgedwongen na rood - naar de kant. Voor de rest speelde hij alle (!) minuten. En laten we zeggen dat hij zijn krachten niet spaarde tegen Manchester United.
"Maar nu ben ik toch wel heel vermoeid", zei hij achteraf. Het kan dus toch: een vermoeide Leander Dendoncker. "Maar dat zal het nog zoveel mooier maken om mijn goal straks op tv te herbekijken. Ik weet dat ik ervoor gewerkt heb", lachte Dendoncker.


"Mijn eerste goal in Europa tegen Manchester United maken is heel mooi. Het was een perfecte voorzet van Ivan en ik kop hem mooi binnen. Met de 1-1 mogen we blij zijn. Eerlijk gezegd hebben we voor de rust afgezien. We liepen heel veel, hun passing is enorm goed. Als we dan toch de bal heroverden, was er niet veel energie meer over. In de tweede helft hebben we wel meer druk gezet. Zij namen ook gas terug en gingen nonchalanter spelen, wat in ons voordeel was. Het wordt genieten in Manchester, we zien wel wat het wordt." Besluit Dendoncker.europaleague manchester dendoncker

Deportivo La Coruna wil Davy Roef houden
Najar: "Ik ben Anderlecht dankbaar en blij met verlenging"
Kums: "Ik wil het liefst naar Anderlecht"
Anderlecht volgt opnieuw Roemeense doelman
Kums wellicht voor 5 jaar naar Anderlecht
Anderlecht verliest talent aan Gent
Bondsparket vervolgt Cl-Brugge voor wangedrag fans tijdens topper tegen Anderlecht
Frutos: "Teo was vermoeid op het einde van competitie"
Weiler onder indruk van nieuwkomer Granvoula
UEFA zet Tielemans in elftal Europa League
Anderlecht wil jeugdtalent Standard overtuigen
Zetterberg: "Kums is gedroomde opvolger voor Tielemans"
Nabil Dirar ziet terugkeer naar België niet zitten
Leander Dendoncker in Europa League elftal
Emmanuel Sowah kan rekenen op interesse van RB Leipzig

Meer nieuws...