Dendoncker: "Eerlijk gezegd hebben we voor de rust afgezien"

We beginnen ons echt af te vragen of er niet zoiets bestaat als een derde - of zelfs vierde - long. Een afwijking bij de geboorte ofzo. Of is Leander Dendoncker echt superman? Want het is niet normaal hoeveel hij blijft lopen en werken. Donderdagavond kreeg hij daarvoor de beloning.


Geloof het of niet, maar het was Dendoncker zijn 48ste wedstrijd van het seizoen. En in die 48 wedstrijden moest hij één keer - noodgedwongen na rood - naar de kant. Voor de rest speelde hij alle (!) minuten. En laten we zeggen dat hij zijn krachten niet spaarde tegen Manchester United.
"Maar nu ben ik toch wel heel vermoeid", zei hij achteraf. Het kan dus toch: een vermoeide Leander Dendoncker. "Maar dat zal het nog zoveel mooier maken om mijn goal straks op tv te herbekijken. Ik weet dat ik ervoor gewerkt heb", lachte Dendoncker.


"Mijn eerste goal in Europa tegen Manchester United maken is heel mooi. Het was een perfecte voorzet van Ivan en ik kop hem mooi binnen. Met de 1-1 mogen we blij zijn. Eerlijk gezegd hebben we voor de rust afgezien. We liepen heel veel, hun passing is enorm goed. Als we dan toch de bal heroverden, was er niet veel energie meer over. In de tweede helft hebben we wel meer druk gezet. Zij namen ook gas terug en gingen nonchalanter spelen, wat in ons voordeel was. Het wordt genieten in Manchester, we zien wel wat het wordt." Besluit Dendoncker.europaleague manchester dendoncker

Anderlecht zal dit weekend 'Jean Plaskie' eren
Frutos: "Bij Waasland-Beveren spelen ze goed voetbal en halen resultaten"
Dierick Christof fluit Waasland-Beveren-RSC Anderlecht
Spajic en Obradovic opgeroepen voor Servië
Duits topclubs volgen Dendoncker
Assistent Sesa verdraait de waarheid
Anderlecht betaalde 1 miljoen euro voor Thelin
Filip De Wilde: "Roef kan volgend jaar weer op hoger niveau keepen"
Bruno: "Dit systeem van Frutos is modern voetbal"
Hanni terug speelklaar voor duel tegen Waasland-Beveren
Clasico in Beker van België
Onyekuru: "Frutos zei; speel je spel en dan komt het goed"
Kara opgeroepen voor Senegal
Lichte blessure Hanni
Frutos: "Spelers hebben boodschap begrepen, maar we moeten nog hard werken"

Meer nieuws...