Weiler: "De verdienste van de ploeg is dat ze erin zijn blijven geloven"

1-1 tegen een grootmacht als Manchester United, René Weiler heeft weer punten gescoord. "Als Mourinho kwaad is op zijn aanvallers, dan is dat een teken dat wij als ploeg goed verdedigd hebben", zo zei de Zwitser na afloop. Anderlecht onderging het spel tegen de Engelse grootmacht en kwam in de eerste helft op achterstand na een doelpunt van Henrikh Mkhitaryan. Een laat kopbaldoelpunt van Leander Dendoncker redde de terugmatch van volgende week donderdag op Old Trafford."De verdienste van de ploeg is dat ze erin zijn blijven geloven. Ook toen we 1-0 achterkwamen. Onze eerste 10 minuten waren goed, maar dan is Manchester United naar een hogere versnelling overgeschakeld. Toen hapten we naar adem. Maar we hebben goed verdedigd, als ploeg. Onze defensie staat er, en dat is al een aantal weken zo." Aan de rust heeft Weiler toch wat bijgestuurd. "We zijn hoger gaan spelen en hebben de United-defensie onder druk proberen te zetten. Dat is ons een paar keer goed gelukt. Het gelijkspel is verdiend, denk ik."


Anderlecht is diep gegaan tegen de Reds. Bekopen ze dat zondag op Oostende? "Ja, dat gaat een rol spelen, maar ik heb ook bewust geroteerd", aldus Weiler. "We hebben nu tot zondag om te rusten en de meest frisse spelers te vinden." Weiler liet Teodorczyk, Chipciu en Hanni op de bank en bracht die pas laat in. Waren die titularissen dan niet gefrustreerd om in zo'n galamatch op de bank te moeten zitten, werd de coach gevraagd. "Helemaal niet, het zijn goede karakters. Als je ziet hoe ze zijn ingekomen, dan moet ik mij zeker geen zorgen maken over hun ingesteldheid."


Een Belgische ploeg die 1-1-gelijkspeelt tegen Europese grootmacht Manchester, die is toch op weg naar de titel. "Ik heb het al een paar keer gezegd: je mag deze competities en wedstrijden nooit vergelijken. Maar met dit 1-1-gelijkspel hebben we wel aangetoond over de kwaliteiten te beschikken om kampioen te worden", besloot Weiler.europaleague manchester weiler

Anderlecht opnieuw gelinkt aan Poolse spelmaker Lipski
Anderlecht mag Mata stilaan vergeten
Hassan Trezeguet op huurbasis naar Turkse Kasimpasa
Jochen De Coene: "We kunnen spelers nu in de ideale omstandigheden testen"
Linard voorzitter van KBVB
Kawaya definitief naar KV Mechelen
Roef op weg naar Spanje
Lukasz Teodorczyk blijft wellicht bij Anderlecht
Mata hervat trainingen bij Charleroi
De Keersmaecker zal zichzelf niet opvolgen bij de voetbalbond
"Kara en Acheampong mogen ook gewoon blijven"
Van Holsbeeck: "Goeie afloop voor Mata en Onyekuru blijft mogelijk"
Vader Svilar: "Mile moet enkel voor zichzelf werken zodat iedereen hem opmerkt"
Van Holsbeeck: "De werkelijkheid is dat Sevilla weinig concreet is voor Teodorczyk"
Van Holsbeeck: "Die turken denken dat Anderlecht het OCMW is"

Meer nieuws...