Weiler: "De verdienste van de ploeg is dat ze erin zijn blijven geloven"

1-1 tegen een grootmacht als Manchester United, René Weiler heeft weer punten gescoord. "Als Mourinho kwaad is op zijn aanvallers, dan is dat een teken dat wij als ploeg goed verdedigd hebben", zo zei de Zwitser na afloop. Anderlecht onderging het spel tegen de Engelse grootmacht en kwam in de eerste helft op achterstand na een doelpunt van Henrikh Mkhitaryan. Een laat kopbaldoelpunt van Leander Dendoncker redde de terugmatch van volgende week donderdag op Old Trafford."De verdienste van de ploeg is dat ze erin zijn blijven geloven. Ook toen we 1-0 achterkwamen. Onze eerste 10 minuten waren goed, maar dan is Manchester United naar een hogere versnelling overgeschakeld. Toen hapten we naar adem. Maar we hebben goed verdedigd, als ploeg. Onze defensie staat er, en dat is al een aantal weken zo." Aan de rust heeft Weiler toch wat bijgestuurd. "We zijn hoger gaan spelen en hebben de United-defensie onder druk proberen te zetten. Dat is ons een paar keer goed gelukt. Het gelijkspel is verdiend, denk ik."


Anderlecht is diep gegaan tegen de Reds. Bekopen ze dat zondag op Oostende? "Ja, dat gaat een rol spelen, maar ik heb ook bewust geroteerd", aldus Weiler. "We hebben nu tot zondag om te rusten en de meest frisse spelers te vinden." Weiler liet Teodorczyk, Chipciu en Hanni op de bank en bracht die pas laat in. Waren die titularissen dan niet gefrustreerd om in zo'n galamatch op de bank te moeten zitten, werd de coach gevraagd. "Helemaal niet, het zijn goede karakters. Als je ziet hoe ze zijn ingekomen, dan moet ik mij zeker geen zorgen maken over hun ingesteldheid."


Een Belgische ploeg die 1-1-gelijkspeelt tegen Europese grootmacht Manchester, die is toch op weg naar de titel. "Ik heb het al een paar keer gezegd: je mag deze competities en wedstrijden nooit vergelijken. Maar met dit 1-1-gelijkspel hebben we wel aangetoond over de kwaliteiten te beschikken om kampioen te worden", besloot Weiler.europaleague manchester weiler

Gerkens: "Alleen door samen te werken geraken we hier uit"
Boze RSCA-fans wachten spelers op in Neerpede
De RSCA-dames doen wel wat ze moeten doen 'winnen'
Vanhaezebrouck: "Ik kan supporters begrijpen"
Anderlecht blijft ook op Stayen in hetzelfde bedje doodziek
Anderlecht-fans leggen match 10 minuten stil met vuurwerk
Peter Vandenbempt: "Spelers vielen achterover van verbazing, ze wisten van niets"
Kara fit voor Play-Offs
Deschacht wil gesprek met Coucke
Verboomen fluit STVV - Anderlecht
Zeven beloften in selectie tegen STVV
Geen Markovic en Trebel tegen STVV
Deschacht meldde zich ziek
Vanhaezebrouck: "De spelersgroep steunt me nog"
Vanhaezebrouck: "Ik heb een reactie gezien op training"

Meer nieuws...