Weiler: "Ik ben overtuigd dat we kansen zullen krijgen"

De komst van Manchester United naar Brussel zorgt niet voor een sfeer van angst in het Astridpark. Niet dat Anderlecht zo zelfzeker is, maar de kwartfinale van de Europa League lijkt toch vooral een surplus. "United wil deze Europa League winnen om naar de Champions League te gaan. Wij zijn de outsider morgen", zei trainer René Weiler.


Voor Anderlecht is de titel prioriteit, maar een wedstrijd tegen United spreekt natuurlijk tot de verbeelding. "Ik verheug me er wel op, maar had toch op een andere tegenstander gehoopt", zei Weiler aan Sporza. "Dit is niet de belangrijkste match uit mijn carrière, wel de meest zichtbare. United staat maar, tussen aanhalingstekens, vijfde in de Premier League, wat wordt gezien als de sterkste competitie van de wereld. Het is een heel goed team met goede spelers en individuele klasse."


"Ze willen deze Europa League winnen om zo naar de Champions League te gaan. Wij zijn de outsider morgen. Maar ik ben overtuigd dat we kansen zullen krijgen, maar we zullen goed moeten staan. We spelen thuis en willen ons elan van de laatste weken doortrekken. Of ik zou tekenen voor 1-0? Ja natuurlijk. Maar ik ben zelden of nooit op een resultaat georiënteerd, hoewel dat als trainer wel moet. Voor mij is het belangrijker dat we goed spelen en in blok blijven."


Alle ogen zullen donderdag gericht zijn op Zlatan Ibrahimovic. Ook bij Anderlecht, want Weiler wil dat alle spelers helpen de Zweed uit de match te halen. "We gaan niet mandekking op hem spelen. We zullen als ploeg op hem voeten verdedigen."Bij zijn vorige passage in het Astridpark demonstreerde Ibrahimovic met vier doelpunten. Massimo Bruno zag het toen vanop de bank gebeuren. "Onze eigen fans applaudisseerden toen voor hem. hopelijk kan hij donderdag niet hetzelfde doen. Wij zijn trots dat we de kwartfinale tegen een grote ploeg mogen spelen. op papier zijn we zeker geen favoriet, maar we hebben al ploegen geklopt die voor de eindzege gingen zoals Zenit Sint-Petersburg en we spelen thuis. We moeten United zoveel mogelijk vervelen."
europaleague manchester weiler

Mata hervat trainingen bij Charleroi
De Keersmaecker zal zichzelf niet opvolgen bij de voetbalbond
"Kara en Acheampong mogen ook gewoon blijven"
Van Holsbeeck: "Goeie afloop voor Mata en Onyekuru blijft mogelijk"
Vader Svilar: "Mile moet enkel voor zichzelf werken zodat iedereen hem opmerkt"
Van Holsbeeck: "De werkelijkheid is dat Sevilla weinig concreet is voor Teodorczyk"
Van Holsbeeck: "Die turken denken dat Anderlecht het OCMW is"
Davy Roef wellicht terug naar Deportivo La Coruna
Van Holsbeeck: "Wij konden niet het risico nemen om geen extra keeper te halen"
Nieuw en verbeterd contract voor Hanni
Jonge Poolse winger op verlanglijst van RSCA
Anderlecht wil Bruno nog één seizoen huren
Van Holsbeeck: "Wij zijn inderdaad geïnteresseerd in Mata en Onyekuru"
Anderlecht doet inspanning voor Jongeren en Studenten!
Kawaya wellicht definitief naar KV Mechelen

Meer nieuws...