Weiler: "Ik ben overtuigd dat we kansen zullen krijgen"

De komst van Manchester United naar Brussel zorgt niet voor een sfeer van angst in het Astridpark. Niet dat Anderlecht zo zelfzeker is, maar de kwartfinale van de Europa League lijkt toch vooral een surplus. "United wil deze Europa League winnen om naar de Champions League te gaan. Wij zijn de outsider morgen", zei trainer René Weiler.


Voor Anderlecht is de titel prioriteit, maar een wedstrijd tegen United spreekt natuurlijk tot de verbeelding. "Ik verheug me er wel op, maar had toch op een andere tegenstander gehoopt", zei Weiler aan Sporza. "Dit is niet de belangrijkste match uit mijn carrière, wel de meest zichtbare. United staat maar, tussen aanhalingstekens, vijfde in de Premier League, wat wordt gezien als de sterkste competitie van de wereld. Het is een heel goed team met goede spelers en individuele klasse."


"Ze willen deze Europa League winnen om zo naar de Champions League te gaan. Wij zijn de outsider morgen. Maar ik ben overtuigd dat we kansen zullen krijgen, maar we zullen goed moeten staan. We spelen thuis en willen ons elan van de laatste weken doortrekken. Of ik zou tekenen voor 1-0? Ja natuurlijk. Maar ik ben zelden of nooit op een resultaat georiënteerd, hoewel dat als trainer wel moet. Voor mij is het belangrijker dat we goed spelen en in blok blijven."


Alle ogen zullen donderdag gericht zijn op Zlatan Ibrahimovic. Ook bij Anderlecht, want Weiler wil dat alle spelers helpen de Zweed uit de match te halen. "We gaan niet mandekking op hem spelen. We zullen als ploeg op hem voeten verdedigen."Bij zijn vorige passage in het Astridpark demonstreerde Ibrahimovic met vier doelpunten. Massimo Bruno zag het toen vanop de bank gebeuren. "Onze eigen fans applaudisseerden toen voor hem. hopelijk kan hij donderdag niet hetzelfde doen. Wij zijn trots dat we de kwartfinale tegen een grote ploeg mogen spelen. op papier zijn we zeker geen favoriet, maar we hebben al ploegen geklopt die voor de eindzege gingen zoals Zenit Sint-Petersburg en we spelen thuis. We moeten United zoveel mogelijk vervelen."
europaleague manchester weiler

Ghelamco kiest nieuwe strategie voor Eurostadion
Anderlecht wil zeker nog 2 a 3 versterkingen
Spajic en Obradovic opgeroepen voor Servië
Gaat Deportivo Anderlecht verlossen van Capel?
Vanden Borre: "Vastbesloten om terug te keren"
Portugese rechtsback in beeld bij Anderlecht
Silvère Ganvoula wordt wellicht uitgeleend
Deadline Dendoncker verstreken, hij blijft wellicht
Mulder: "Dendoncker is er niet met zijn gedachten bij"
Dendoncker blijft hopen op Everton
Hanni: "Het is nooit een evidente wedstrijd tegen Charleroi"
Anderlecht probeert wel, maar de bal wil er niet in
Jupiler Pro League: "Vergissingen van Videoref onaanvaardbaar"
Fans appreciëren gebaar van Teodorczyk
Kara: "Ik heb alles tegen elkaar afgewogen en besloot te blijven"

Meer nieuws...