Peter Vandenbempt: "Weiler wou vooral niet verliezen. Heel teleurstellend"

De tweede speeldag in de play-offs leverde vooral teleurstellende topper op. Sporza-voetbaljournalist Peter Vandenbempt is niet mild voor Anderlecht. "Het was heel teleurstellend."


"Anderlecht-Gent deed pijn aan de ogen. Zeker in eerste helft was het een verschrikking. Er zat geen vaart in, het voetbal was slordig en ideeënloos. De spelers vonden elkaar niet. Het was een dieptepunt na twee speeldagen in deze play-offs. En we hebben toch al wat slechte helften gezien.
Vooral ook omdat er veel berekening zat in het spel van de twee ploegen. En vreemd genoeg nog veel meer in dat van Anderlecht dan in dat van Gent. Maar ei zo na deed Anderlecht toch weer wat het al zo vaak gedaan heeft dit seizoen: voetballen zonder overtuiging, zonder overschot en zonder goed spel en toch winnen. Met die bal van Tielemans tegen de lat was het bijna van dat. En dan was de titelstrijd al bijna gestreden".


"Blijkbaar hadden enkele spelers ook een verrassende verklaring voor die slechte eerste helft: het was te warm. Ik heb net gehoord dat die hittegolf van gisteren voorbij is, dus we mogen volgend weekend op meer hopen. Dat Gent tevreden is met een punt, dat is logisch. Gent heeft een prima start genomen met die 4 op 6. Maar dart Anderlecht tevreden was, daar begrijp ik niets van. Gent toonde ook meer initiatief dan Anderlecht, dat Club toch op 6 punten kon zetten. Dat vind ik vreemd. Het is een gemiste kans op bonuspunten met het oog op het loodzware programma van de komende weken"."Maar Weiler koos ervoor om af te wachten, om geen risico te nemen en om vooral niet te verliezen. Ik vind dat ronduit teleurstellend. Het is een serieuze stijlbreuk in het Vandenstock-stadion, waar ze zich blijkbaar bij neergelegd hebben. Nochtans werden andere trainers, zoals Hasi, Vercauteren, Broos en Jacobs, in een niet zo ver verleden massaal uitgefloten. Zelfs als er gewonnen werd, maar niet goed genoeg gevoetbald werd. Die trainers zullen hier nu het hunne van denken".

Sporza

vandenbempt gent

Onyekuru: "Frutos zei; speel je spel en dan komt het goed"
Kara opgeroepen voor Senegal
Lichte blessure Hanni
Frutos: "Spelers hebben boodschap begrepen, maar we moeten nog hard werken"
UEFA zet druk op Brussels stadiondossier
Kums: "Dat systeem ligt me, ik ben dit voetbal gewoon"
Boeckx: "Rust bewaren was prioriteit"
David Sesa: "We respecteren ons contract"
Anderlecht zonder glans voorbij Westerlo
Champions League volledig uitverkocht!
Christophe Galtier ook in beeld bij paars wit
Alexandre Teklak: "Bayat kan Vanhaezebrouck naar RSCA brengen"
Isaac Kiese Thelin begrijpt Van Holsbeeck niet
Westerlo-Anderlecht live op Play Sports
Frank de Boer en Claude Puel aangeboden bij RSCA

Meer nieuws...