Peter Vandenbempt: "Weiler wou vooral niet verliezen. Heel teleurstellend"

De tweede speeldag in de play-offs leverde vooral teleurstellende topper op. Sporza-voetbaljournalist Peter Vandenbempt is niet mild voor Anderlecht. "Het was heel teleurstellend."


"Anderlecht-Gent deed pijn aan de ogen. Zeker in eerste helft was het een verschrikking. Er zat geen vaart in, het voetbal was slordig en ideeënloos. De spelers vonden elkaar niet. Het was een dieptepunt na twee speeldagen in deze play-offs. En we hebben toch al wat slechte helften gezien.
Vooral ook omdat er veel berekening zat in het spel van de twee ploegen. En vreemd genoeg nog veel meer in dat van Anderlecht dan in dat van Gent. Maar ei zo na deed Anderlecht toch weer wat het al zo vaak gedaan heeft dit seizoen: voetballen zonder overtuiging, zonder overschot en zonder goed spel en toch winnen. Met die bal van Tielemans tegen de lat was het bijna van dat. En dan was de titelstrijd al bijna gestreden".


"Blijkbaar hadden enkele spelers ook een verrassende verklaring voor die slechte eerste helft: het was te warm. Ik heb net gehoord dat die hittegolf van gisteren voorbij is, dus we mogen volgend weekend op meer hopen. Dat Gent tevreden is met een punt, dat is logisch. Gent heeft een prima start genomen met die 4 op 6. Maar dart Anderlecht tevreden was, daar begrijp ik niets van. Gent toonde ook meer initiatief dan Anderlecht, dat Club toch op 6 punten kon zetten. Dat vind ik vreemd. Het is een gemiste kans op bonuspunten met het oog op het loodzware programma van de komende weken".



"Maar Weiler koos ervoor om af te wachten, om geen risico te nemen en om vooral niet te verliezen. Ik vind dat ronduit teleurstellend. Het is een serieuze stijlbreuk in het Vandenstock-stadion, waar ze zich blijkbaar bij neergelegd hebben. Nochtans werden andere trainers, zoals Hasi, Vercauteren, Broos en Jacobs, in een niet zo ver verleden massaal uitgefloten. Zelfs als er gewonnen werd, maar niet goed genoeg gevoetbald werd. Die trainers zullen hier nu het hunne van denken".

Sporza

vandenbempt gent

Kums: "Ik en Weiler hadden een andere voetbalvisie"
Uros Spajic: "Boakye is sterk, snel en doelgericht, ik zou hem aanraden"
Uros Spajic: "Wie zwaar verliest moet boos zijn op zichzelf"
Dendoncker: "We moeten uitgaan van de eigen sterkte"
Vanhaezebrouck: "We gaan alles geven om de laatste strohalm te grijpen"
Gerkens en Kara fit, Obradovic nog ziek
Beric na winterstop wellicht terug naar Frankrijk
Philippe Albert: "Stanciu heeft een reeks matchen nodig"
Sels: "Als Anderlecht mij wil houden ga ik luisteren"
Makelaar Stanciu: "Op 5 december laatste gesprek over zijn toekomst"
Geen Obradovic, noch Stanciu op training bij Anderlecht
René Weiler analist voor Sky bij Anderlecht - Bayern
Kara kampt met artrose aan de knie
Najar pas na winterstop terug in actie
Anderlecht praat met Bracelona over Vermaelen

Meer nieuws...