Anderlecht en Gent spelen gelijk in teleurstellende topper

Anderlecht en AA Gent hebben niet kunnen profiteren van het puntenverlies van Club Brugge. In het Astridpark eindigde een weinig geanimeerde match zoals hij begon. Anderlecht heeft vier punten voorsprong op Club en zes op de Gentenaars.


Op papier zag het er vooraf nochtans leuk uit. Zowel Weiler, met Stanciu in de plaats van Trebel, als Vanhaezebrouck stuurden een iets gedurfder elftal het veld op als op de eerste speeldag. Ook de lentezon boven het Constant Vanden Stockstadion beloofde veel goeds, maar de eerste helft werd een marteling.
De balverliezen volgden elkaar snel op en geen van beide ploegen was in staat om een voldragen aanval in elkaar te boksen. Anderlecht beperkte zich tot het dichtmetselen van de ruimte en dreigde enkel met een zwevende vrije trap van Stanciu en een mislukt een-tweetje tussen Hanni en Teodorczyk.
Gent kreeg de bal toegestopt, maar vond geen gaten in de paars-witte afweer. Pas na het halfuur was er na een vlot ogende aanval een weifelende poging van Asare. Een botsend vluchtschot van Perbet was een eenvoudige prooi voor Boeckx. Snel naar de kleedkamers dan maar om die hemeltergende eerste helft door te spoelen.


Na de rust was het voor Anderlecht puffen in de eerste warmte van het jaar. Gent toonde meer initiatief en kwam in de persoon van Yuya Kubo tot driemaal toe dreigen. De Japanner, in zijn korte Gentse carrière al zo vaak belangrijk, wist zich deze keer echter geen raad met de kansen en vuurde ze allemaal hoog over de lat.
Tussendoor kreeg Anderlecht wel uit het niets de beste kans van de avond. Met wat meeval rolde de bal voor de voeten van Tielemans, maar die was iets te zelfzeker en hamerde hem tegen de deklat. Stilaan besefte de thuisploeg wel dat ze een zaakje konden doen in de strijd om het kampioenschap.
Het laatste kwartier kleurde dan ook helemaal paars. Obradovic mocht ver oprukken en uithalen en Gershon moest voor de neus van Bruno een uitstekende voorzet wegglijden. Kalinic stortte zich op kopballen van Spajic en Bruno, maar was in de slotminuut maar wat blij dat Thelin slap besloot.
Zo blijft Anderlecht aan de kop van het klassement binnen bereik voor Club Brugge en zal Gent dus ietsje meer tevreden zijn. Vanhaezebrouck had vooraf immers aangegeven voor een punt te willen tekenen.

playoffs gent

Peter Vandenbempt: "Kleurloos seizoen Anderlecht is verantwoordelijkheid huidige aandeelhouders"
Toekomstig RSCA mede-eigenaar verzet zich tegen stadion Brugge
Ganvoula: "Blij met het vertrouwen van de trainer"
West Ham United in tribune voor Dendoncker
Kenny Saief maakt meteen indruk
Anderlecht blijft jagen op Dimata
Anderlecht geen interesse in Standard spelers
Vanhaezebrouck: "Sommige spelers zijn 'Niet te koop' maar ik beslis dat niet"
Anderlecht laat Trebel niet vertrekken
Ex Ref Breda: "Lambrechts nam juiste beslissing"
Onyekuru: “Het doel is om speelklaar te raken voor het seizoenseinde”
Kara mag in Senegal revalideren
Kums: "Ik wou gewoon een kopduel aangaan"
Mulder: "Spitsen worden steeds slechter bij Anderlecht"
Trebel: "We zijn op de goede weg"

Meer nieuws...