Anderlecht gehecht aan waarden en normen en zeker geen 'Circus Vanhaezebrouck'

Hein Vanhaezebrouck had al trainer moeten zijn van Anderlecht, of moest dat na dit seizoen worden. Althans, dat is wat Het Laatste Nieuws dinsdag laat weten. De Gentse succescoach lijkt echter in de Ghelamco Arena te blijven om verschillende redenen.


Toen Gent vorig seizoen met 1-4 onderuit ging tegen Club Brugge,  liet Hein Vanhaezebrouck zich kritisch uit over de transferpolitiek van de club. Het leek erop dat eer barst zat in het huwelijk en dat de coach de confrontatie opzocht. Op dat moment zijn er al even de geruchten over een overstap naar Anderlecht, waar hij Besnik Hasi moet opvolgen. "Dat was inderdaad het plan", vertelt iemand aan de onderhandelingstafel aan de krant. "Vanhaezebrouck was in de lente de eerste en enige optie om Hasi op te volgen."


Maar de coach twijfelt over het aanbod en wil pas na het seizoen beslissen. "Hein heeft lang getwijfeld. De druk om naar Anderlecht te gaan, was nochtans groot. Maar hij wilde enerzijds De Witte geen mes in de rug planten, en anderzijds wilde hij niet beschadigd uit Gent vertrekken." De gewenste coach komt dus niet, paars-wit strikt uiteindelijk René Weiler.De Brusselaars starten moeizaam aan het nieuwe seizoen en ook bij Gent zit er een haar in de boter. Achter de schermen is geweten dat de twee partijen opnieuw aan elkaar denken. Maar Anderlecht herpakt zich en op 22 december 2016 gaat het met 2-3 winnen bij Gent. Het bestuur van paars-wit kijkt echter vooral naar 'Circus Vanhaezebrouck'. In Brussel zijn ze nogal gehecht aan bepaalde waarden en normen, die de Gentse trainer die avond overschrijdt.
Het gevolg is bekend. Weiler blijft overtuigen en krijgt uiteindelijk een contractverlenging. Vanhaezebrouck zoekt opnieuw toenadering bij het Gentse bestuur, een nieuwe verbintenis zit in de pijplijn. "Anderlecht heeft met het verlengen van Weiler de kans laten liggen om zijn fans de komende jaren het beste voetbal aan te bieden dat zij het laatste decennium hebben gezien", aldus de onderhandelaar.

Voetbalprimeur

vanhaezebrouck

Hein Vanhaezebrouck: "Ik hoop dat mijn spelers geen angst hebben om te voetballen"
Anderlecht: "Wij partner van Ghelamco? Hebben al 1,5 jaar geen contact"
Vanhaezebrouck: "Ik verwacht dat mijn spelers zich zullen laten zien"
Nu ook officieel: Anderlecht zonder Spajic tegen PSG
Anderlecht legt jeugdinternational vast tot 2019
Ghelamco stelt kleiner en beter bereikbaar Eurostadion voor aan buurtbewoners
Vanhaezebrouck: "Zelfs tegen PSG moeten we het initiatief nemen"
Mediagekte voor Anderlecht - PSG
Vanhaezebrouck: "Ik hoop dat we ons spel brengen tegen PSG"
Ghelamco doet een geste naar Anderlecht
PSG op volle sterkte naar Astridpark
"Ik werk graag met werkende spitsen als Teodorczyk"
Vanhaezebrouck: "Ik heb veel respect voor mijn voorganger en zijn voetbal filosofie, maar de mijne is anders"
Spajic geraakt wellicht niet fit
Vanhaezebrouck over Gerkens: "Dingen waarvan ik dacht: Olala, impressionant"

Meer nieuws...