Anderlecht gehecht aan waarden en normen en zeker geen 'Circus Vanhaezebrouck'

Hein Vanhaezebrouck had al trainer moeten zijn van Anderlecht, of moest dat na dit seizoen worden. Althans, dat is wat Het Laatste Nieuws dinsdag laat weten. De Gentse succescoach lijkt echter in de Ghelamco Arena te blijven om verschillende redenen.


Toen Gent vorig seizoen met 1-4 onderuit ging tegen Club Brugge,  liet Hein Vanhaezebrouck zich kritisch uit over de transferpolitiek van de club. Het leek erop dat eer barst zat in het huwelijk en dat de coach de confrontatie opzocht. Op dat moment zijn er al even de geruchten over een overstap naar Anderlecht, waar hij Besnik Hasi moet opvolgen. "Dat was inderdaad het plan", vertelt iemand aan de onderhandelingstafel aan de krant. "Vanhaezebrouck was in de lente de eerste en enige optie om Hasi op te volgen."


Maar de coach twijfelt over het aanbod en wil pas na het seizoen beslissen. "Hein heeft lang getwijfeld. De druk om naar Anderlecht te gaan, was nochtans groot. Maar hij wilde enerzijds De Witte geen mes in de rug planten, en anderzijds wilde hij niet beschadigd uit Gent vertrekken." De gewenste coach komt dus niet, paars-wit strikt uiteindelijk René Weiler.De Brusselaars starten moeizaam aan het nieuwe seizoen en ook bij Gent zit er een haar in de boter. Achter de schermen is geweten dat de twee partijen opnieuw aan elkaar denken. Maar Anderlecht herpakt zich en op 22 december 2016 gaat het met 2-3 winnen bij Gent. Het bestuur van paars-wit kijkt echter vooral naar 'Circus Vanhaezebrouck'. In Brussel zijn ze nogal gehecht aan bepaalde waarden en normen, die de Gentse trainer die avond overschrijdt.
Het gevolg is bekend. Weiler blijft overtuigen en krijgt uiteindelijk een contractverlenging. Vanhaezebrouck zoekt opnieuw toenadering bij het Gentse bestuur, een nieuwe verbintenis zit in de pijplijn. "Anderlecht heeft met het verlengen van Weiler de kans laten liggen om zijn fans de komende jaren het beste voetbal aan te bieden dat zij het laatste decennium hebben gezien", aldus de onderhandelaar.

Voetbalprimeur

vanhaezebrouck

Kums: "Ik denk dat we eens goed moeten samenzitten"
Hein Vanhaezebrouck: "Dit is een herhaling van vorige week"
Frank Boeckx: "Hebben de supporters in de steek gelaten"
Club Brugge deelt flinke tik uit aan Anderlecht
Kums, Kara en Trebel mogelijk toch speelklaar
Anderlecht heeft 3 miljoen euro over voor jonge Paraguayaanse middenvelder Josué Colman
Hein Vanhaezebrouck neemt drie beloften mee naar Brugge
Van Holsbeeck: "Bij verlies zullen we onze doelen moeten bijstellen"
Nicolas Frutos is terug in ons land
Van Holsbeeck over Stanciu: "Soms win je en soms verlies je"
Dames: Anderlecht klopt Genk en blijft op kop
Anderlecht dicht bij eerste wintertransfer
Hein Vanhaezebrouck: "Kums onzeker, Trebel heeft een wonder nodig"
Ook Sven Kums onzeker voor topper
RSCA-spelers doen trappenloop voor arme kinderen

Meer nieuws...