Anderlecht wint aan de Gaverbeek

Anderlecht is met een overwinning aan de Play-Offs begonnen. Het won met 1-2 bij Zulte Waregem. Chipciu opende voor de pauze de score. Dalsgaard maakte na de rust gelijk, maar zag Tielemans nog scoren voor Anderlecht.Aan de Gaverbeek ontving Zulte Waregem leider Anderlecht voor hun eerste wedstrijd van Play-Off 1. De thuisploeg begon veelbelovend aan de partij en liet Anderlecht de eerste minuten niet aan voetballen toekomen. Lang konden de troepen van Dury dit niet volhouden.
Anderlecht nam de wedstrijd al gauw in handen. Na twintig minuten was het een eerste keer gevaarlijk. Steppe verkeek zich op een goede voorzet van Hanni. Teodorczyk kon zijn kopbal niet richten. Een minuut later was het wel raak. Tielemans anticipeerde snel en bediende Chipciu, die overhoeks afwerkte. 
Nog voor het half uur mocht Trebel eens aanleggen. Zijn zwieper ging maar een meter over. Aan de overzijde stak Zulte Waregem een eerste keer de neus aan het venster. Coopman vond Leye aan de tweede paal. De goaltjesdief krulde het leer maar net naast de verste paal. 
Tien minuten voor rust ging Tielemans eens diep. Hij kreeg de bal van Trebel, schakelde met wat geluk zijn man uit, maar trapte ver voorlangs. Anderlecht kreeg na slecht uitverdedigen van Hamalainen nog een kans, maar Hanni mikte te hoog. Gescoord werd er niet meer, waardoor we met 0-1 gingen rusten.Zulte Waregem kwam met een andere bezetting en invaller Gueye uit de kleedkamer. Het eerste gevaar was wel voor Anderlecht. Hanni kwam bal aan de voet naar binnen, maar mikte naast de verste paal. Zulte Waregem antwoordde meteen. De ingevallen Gueye kopte een verre voorzet achteruit. Dalsgaard mikte van dichtbij hoog over het doel van Boeckx.
Anderlecht had het moeilijk met de nieuwe opstelling van de thuisploeg. Op het uur mocht Leye een voorzet versturen vanop links. Aan de tweede paal kopte Dalsgaard goed in. De rechtsachter zag zijn kopbal op de lijn gekeerd worden. Nog geen halve minuut later was het wel raak. Leye zwiepte de bal opnieuw naar de tweede paal waar Dalsgaard hem met rechts prima binnenschoot. 
Lang stond de gelijke stand niet op het bord. Anderlecht nam de wedstrijd opnieuw in handen. Trebel stuurde de bal goed diep naar Tielemans, die met links hard binnenschoot. Het antwoord van de thuisploeg liet niet lang op zich wachten. Baudry leek te gaan scoren, maar zag zijn poging gekeerd door een fraaie zweefduik van Boeckx. Topschutter Teodorczyk kreeg ook een uitgelezen kans vanop vijf meter, maar trapte onbegrijpelijk op Steppe. Zo bleef het nagelbijten voor Anderlecht. Zeker met woelwater Gueye aan de overzijde. Hij zag nog een kopbal voor de doellijn gekeerd worden. Vlak voor affluiten legde Leye de bal panklaar voor Gueye, die via de lat over besloot. Het was meteen het laatste wapenfeit van de wedstrijd. 


BESLUIT: In de eerste helft was Anderlecht baas en de betere ploeg. Na de pauze nam Zulte Waregem fors over en kwam verdiend gelijk. Anderlecht nam terug over en maakte de 1-2 en pakt zo drie belangrijke punten. 

jupilerproleague zulte

Frutos: "Op Anderlecht moet je altijd winnen, maar ik heb een goed gevoel"
Obradovic twijfelachtig voor duel tegen Celtic
Van Holsbeeck: "Klasse van Vanhaezebrouck, maar wij staan helemaal achter Frutos"
DaniŽl Van Buyten op bezoek in Neerpede
Teodorczyk, Kara en Obradovic speelklaar
Boeckx wellicht terug op bank tegen Celtic
Anderlecht ziet volgende zomer vier spelers vertrekken
Bij winst tegen Celtic 40.000 euro voor elke speler
Beric: "In de box kan ik best gevaarlijk zijn"
Van Holsbeeck draait zijn kar: "Frutos krijgt voluit zijn kans en als hij blijft winnen.."
Frutos: "Sowah speelde een goede wedstrijd"
Teodorczyk twijfelachtig Obradovic en Kara fit tegen Celtic
Peter Vandenbempt: "Anderlecht was nergens tegen Waasland-Beveren"
Hadden Dury en Van Holsbeeck enkel gesprek over jonkies?
Extra 300 tickets voor Champions League duel tegen Celtic

Meer nieuws...