Anderlecht wint aan de Gaverbeek

Anderlecht is met een overwinning aan de Play-Offs begonnen. Het won met 1-2 bij Zulte Waregem. Chipciu opende voor de pauze de score. Dalsgaard maakte na de rust gelijk, maar zag Tielemans nog scoren voor Anderlecht.Aan de Gaverbeek ontving Zulte Waregem leider Anderlecht voor hun eerste wedstrijd van Play-Off 1. De thuisploeg begon veelbelovend aan de partij en liet Anderlecht de eerste minuten niet aan voetballen toekomen. Lang konden de troepen van Dury dit niet volhouden.
Anderlecht nam de wedstrijd al gauw in handen. Na twintig minuten was het een eerste keer gevaarlijk. Steppe verkeek zich op een goede voorzet van Hanni. Teodorczyk kon zijn kopbal niet richten. Een minuut later was het wel raak. Tielemans anticipeerde snel en bediende Chipciu, die overhoeks afwerkte. 
Nog voor het half uur mocht Trebel eens aanleggen. Zijn zwieper ging maar een meter over. Aan de overzijde stak Zulte Waregem een eerste keer de neus aan het venster. Coopman vond Leye aan de tweede paal. De goaltjesdief krulde het leer maar net naast de verste paal. 
Tien minuten voor rust ging Tielemans eens diep. Hij kreeg de bal van Trebel, schakelde met wat geluk zijn man uit, maar trapte ver voorlangs. Anderlecht kreeg na slecht uitverdedigen van Hamalainen nog een kans, maar Hanni mikte te hoog. Gescoord werd er niet meer, waardoor we met 0-1 gingen rusten.Zulte Waregem kwam met een andere bezetting en invaller Gueye uit de kleedkamer. Het eerste gevaar was wel voor Anderlecht. Hanni kwam bal aan de voet naar binnen, maar mikte naast de verste paal. Zulte Waregem antwoordde meteen. De ingevallen Gueye kopte een verre voorzet achteruit. Dalsgaard mikte van dichtbij hoog over het doel van Boeckx.
Anderlecht had het moeilijk met de nieuwe opstelling van de thuisploeg. Op het uur mocht Leye een voorzet versturen vanop links. Aan de tweede paal kopte Dalsgaard goed in. De rechtsachter zag zijn kopbal op de lijn gekeerd worden. Nog geen halve minuut later was het wel raak. Leye zwiepte de bal opnieuw naar de tweede paal waar Dalsgaard hem met rechts prima binnenschoot. 
Lang stond de gelijke stand niet op het bord. Anderlecht nam de wedstrijd opnieuw in handen. Trebel stuurde de bal goed diep naar Tielemans, die met links hard binnenschoot. Het antwoord van de thuisploeg liet niet lang op zich wachten. Baudry leek te gaan scoren, maar zag zijn poging gekeerd door een fraaie zweefduik van Boeckx. Topschutter Teodorczyk kreeg ook een uitgelezen kans vanop vijf meter, maar trapte onbegrijpelijk op Steppe. Zo bleef het nagelbijten voor Anderlecht. Zeker met woelwater Gueye aan de overzijde. Hij zag nog een kopbal voor de doellijn gekeerd worden. Vlak voor affluiten legde Leye de bal panklaar voor Gueye, die via de lat over besloot. Het was meteen het laatste wapenfeit van de wedstrijd. 


BESLUIT: In de eerste helft was Anderlecht baas en de betere ploeg. Na de pauze nam Zulte Waregem fors over en kwam verdiend gelijk. Anderlecht nam terug over en maakte de 1-2 en pakt zo drie belangrijke punten. 

jupilerproleague zulte

Ghelamco: "Bod op Anderlecht verandert weinig aan plannen stadion"
KV Mechelen ontevreden over Silvère Ganvoula
Vanhaezebrouck: "Ik zag met Beric en Harbaoui gisteren twee goede spitsen op training"
Los Angeles FC hebben interesse in Trezeguet
"Fans spuwden en gooiden bier" toch moet Teo 1000 euro boete betalen
Vader Alexander Chipciu ernstig ziek
Steegen: "In een groter stadion zouden we democratischer prijzen vragen"
Erik Lambrechts fluit Anderlecht - Kortrijk
HNB: "Derde kandidaat-koper van Anderlecht is niet serieus te nemen"
Hein Vanhaezebrouck: "Het publiek is kwaliteitsvoetbal gewend, maar als goed is mogen er paar decibels bij"
Anderlecht krijgt bezoek van Aruna Dindane
Kobe Cools blijft langer bij paars-wit
Anderlecht strikt pijlsnelle talentvolle flankaanvaller
Vanhaezebrouck: "Onyekuru centraal plaatsen is geen optie"
Trebel is twijfelachtig tegen Kortrijk

Meer nieuws...