UEFA: "Eurostadion is nog altijd mogelijk binnen deadline"

Komt het er, ja of nee? Het administratief getouwtrek rond het Eurostadion, dat in 2020 op Parking C het EK voetbal moet ontvangen in Brussel blijft maar duren. De UEFA en het Brusselse organisatiecomité zijn nog niet ongerust.


Het concept van Euro 2020 is het Europese voetbalfeest in 13 steden in heel Europa te ontvangen. De voorbije twee dagen organiseerde de UEFA haar eerste Host City-workshop voor alle gaststeden. Onderwerp van gesprek: management, eventpromotie en fan zones.
Ook Brussel was van de partij, al is er nog veel onduidelijkheid over het te bouwen stadion. Burgemeester Yvan Mayeur liet het niet aan zijn hart komen: "Euro 2020 is een unieke kans om de grote gastvrijheid van de Belgische fans te tonen aan de supporters van onze buurlanden."


"Onze fans verdienen het om onze nationale ploeg in ons eigen stadion in Brussel aan te moedigen. Brussel heeft de ambitie om de fans van Euro 2020 de best mogelijke ervaring te bieden op het vlak van toerisme, fanbeleving, mobiliteit,... Euro 2020 wordt een unieke gelegenheid om het imago van Brussel in heel Europa en de rest van de wereld te promoten."


De UEFA volgt de situatie in Brussel op de voet. "We weten dat er wat bedenkingen zijn over de vergunningen, maar sinds de start van het Eurostadionproject worden wij zeer goed en structureel geïnformeerd door het organisatiecomité van Brussel. Het is nog altijd mogelijk om het project te voltooien binnen de vooropgestelde deadline", zegt Martin Kallen, de CEO van UEFA Events.

Sporza

eurostadion rsca

Kums: "We moeten blijven winnen"
Hanni: "Je moet de keuzes van de coach aanvaarden, maar je moet altijd klaar zijn"
Alisher Oesmanov: "Nog geen beslissing genomen over Anderlecht"
Vanhaezebrouck: "Dit Moeskroen is moeilijk te bekampen"
Emilio Ferrera wordt trainer van de beloften
Anderlecht wint moeizaam tegen Moeskroen
Vanden Stock: "Ik ga niet meer commentaar geven"
Beloften blijven ongeslagen!
Anderlecht: "De club bestudeert de voorstellen minutieus"
Bekerduel tegen Standard is volledig uitverkocht!
Het einde van een tijdperk bij Anderlecht
Anderlecht gaat voor spits Rode Ster Belgrado
Het duo Wouter Vandenhaute - Paul Gheysens willen Anderlecht overnemen
Dames: Anderlecht haalt verschroeiend uit in clasico
Vanhaezebrouck: "Zowel Dendoncker als Onyekuru moet vechten om erbij te zijn op het WK"

Meer nieuws...