UEFA: "Eurostadion is nog altijd mogelijk binnen deadline"

Komt het er, ja of nee? Het administratief getouwtrek rond het Eurostadion, dat in 2020 op Parking C het EK voetbal moet ontvangen in Brussel blijft maar duren. De UEFA en het Brusselse organisatiecomitÚ zijn nog niet ongerust.


Het concept van Euro 2020 is het Europese voetbalfeest in 13 steden in heel Europa te ontvangen. De voorbije twee dagen organiseerde de UEFA haar eerste Host City-workshop voor alle gaststeden. Onderwerp van gesprek: management, eventpromotie en fan zones.
Ook Brussel was van de partij, al is er nog veel onduidelijkheid over het te bouwen stadion. Burgemeester Yvan Mayeur liet het niet aan zijn hart komen: "Euro 2020 is een unieke kans om de grote gastvrijheid van de Belgische fans te tonen aan de supporters van onze buurlanden."


"Onze fans verdienen het om onze nationale ploeg in ons eigen stadion in Brussel aan te moedigen. Brussel heeft de ambitie om de fans van Euro 2020 de best mogelijke ervaring te bieden op het vlak van toerisme, fanbeleving, mobiliteit,... Euro 2020 wordt een unieke gelegenheid om het imago van Brussel in heel Europa en de rest van de wereld te promoten."


De UEFA volgt de situatie in Brussel op de voet. "We weten dat er wat bedenkingen zijn over de vergunningen, maar sinds de start van het Eurostadionproject worden wij zeer goed en structureel geïnformeerd door het organisatiecomitÚ van Brussel. Het is nog altijd mogelijk om het project te voltooien binnen de vooropgestelde deadline", zegt Martin Kallen, de CEO van UEFA Events.

Sporza

eurostadion rsca

Stanciu is medisch gekeurd, Sparta Praag en RSCA praten voort
Rudi Verkempinck: "Stanciu geloofde dat hij het kon keren, maar het is niet gelukt"
UEFA-rapport: geen enkele club verdient meer aan zijn fans dan Anderlecht
Anderlecht versterkt scoutingscel met data- expert
AEK Athene niet opgezet met protest actie van Vranjes
Sparta Praag stuurt officieel bericht over Stanciu de wereld in
Is Anderlecht bereid prijs Dendoncker te laten zakken?
Kara speelklaar voor Play-off1
Stanciu tekent vandaag contract van 3,5 jaar bij Sparta Praag
Plukt Preud'homme trainer weg bij Anderlecht?
Sels: "Ik kreeg altijd de boetes van Sa´ef toegestuurd"
Vanhaezebrouck: "Anderlecht zie ik op dit moment als een terreinwagen"
Hein Vanhaezebrouck: "Ik moet Herman Van Holsbeeck bedanken"
Nieuwe grasmat is geplaatst
Andy Najar: "Ik had nooit mogen spelen tegen Bayern MŘnchen"

Meer nieuws...