Van Holsbeeck: "Voor Lukebakio en Iseka is het te laat"

Anderlecht moet volgende zomer weer serieus de transfermarkt op en de opdracht is duidelijk: er moeten Belgen gehaald worden. Twee van hun grootste talenten zitten momenteel in het buitenland, maar daar rekenen ze niet meer op. 


Aaron Leya Iseka, ooit bestempeld als de volgende diepe spits van paars-wit, heeft het verkorven door zijn uitleenbeurt bij Marseille niet succesvol af te werken. Vooral naast het veld moest hij bewijzen klaar te zijn voor een profbestaan en dat verprutste hij blijkbaar.
Hetzelfde geldt voor Dodi Lukebakio, die ook in België al verschillende keren in het nieuws kwam door zijn capriolen naast het veld. "Vroeger staken we veel geld in jongeren die als talenten werden beschouwd", aldus Herman Van Holsbeeck in Het Nieuwsblad. "Als ik nu met de coach van Marseille bel dan blijkt Leya Iseka dezelfde problemen te vertonen als bij ons."


En dus moeten de twee niet meer rekenen op veel kansen. "We gaan niet fors meer investeren in jongeren die al op hun 14de te laat komen, school verwaarlozen... Voor Lukebakio en Iseka is het te laat omdat nog recht te trekken bij Anderlecht. Of De Maio nog een kans krijgt van Weiler? Wel, Ik hoop dat Fiorentina zijn aankoopoptie licht, maar ik vrees van niet."

Voetbalkrant

vanholsbeeck lukebakio iseka demaio

Kara: "Ben er zeker van dat we zullen terugslaan"
Pieter Gerkens: "Ik zal mijn slag wel slaan op het veld"
Toch geen huurbeurt voor Ganvoula
Hoopt Benfica Svilar Gratis binnen te halen?
Wim Smet fluit Anderlecht - Sint-Truiden
Lens weet niets van Capel
Trebel wellicht out Chipciu twijfelachtig
Jeugd RSCA speelt zondag finale tegen Inter op Internationaal toernooi
Breuk tussen Anderlecht en Svilar is definitief
Henry Onyekuru: "Overtuigd dat jullie dit weekend goals gaan zien"
Najar traint met de groep
Davy Roef mag vertrekken!
Ghelamco kiest nieuwe strategie voor Eurostadion
Anderlecht wil zeker nog 2 a 3 versterkingen
Spajic en Obradovic opgeroepen voor ServiŽ

Meer nieuws...