Verschueren: "Lambrecht zei iedere keer: Je hebt me bedrogen"

De kleedkamer van Anderlecht was de laatste halte van Ruben Van Gucht dit seizoen. Michel Verschueren en Aimé Anthuenis spelen een glansrol in de laatste aflevering van dit seizoen waarin ze terugblikken op het succesjaar 2001.


Michel Verschueren haalde in 1999 Jan Koller van Lokeren naar Anderlecht. "Er was een lijst met vijf of zes namen. De vijfde was Koller. En dan ben ik gaan praten met Lambrecht. Dat was een onderhandelaar. Uiteindelijk hebben we 120 miljoen frank betaald. Ik heb hem nadien verkocht in Duitsland voor 500 miljoen. En nu telkens als ik Lambrecht zie, zegt hij: Verdomme, je hebt mij bedrogen. maar hij was gewoon nog te jong."Michel Verschueren is een werkpaard. "Als ik in België ben, zit ik elke dag op mijn bureau. Het is mijn leven. Ik heb overdreven, dat beken ik. Weinig vrouwen zouden een leven met zo'n man aanvaarden. Ik moet mijn vrouw echt bedanken. Ze is twintig jaar alleen met de kinderen op vakantie gegaan. En ik zei altijd: Dit weekend kom ik. Maar ik ben nooit gekomen. Na 20 jaar zeiden de mensen: Ze is waarschijnlijk niet eens getrouwd. Dan is ze niet meer durven gaan.""Als ik mijn vrouw zou verliezen, zou ik een sukkelaar zijn. Zij doet alles thuis. Maar wij praten daar niet over, wij praten niet veel. We begrijpen elkaar met weinig woorden." Zou hij het opnieuw zo doen? "Ik zou moeilijk anders kunnen. Ik zou al werkend kunnen sterven."


"Ik hoop dat ze nog lang rekening met mij moeten houden. Je bent rap vergeten als je dood bent. Heel rap."
Moeten de mensen zich Michel Verschueren herinneren? "Wat voor zin heeft dat? We leven hier met bijna acht miljard mensen. Wie ben ik dan? We zijn zo nietig."

verschueren

Dendoncker: "We moeten uitgaan van de eigen sterkte"
Vanhaezebrouck: "We gaan alles geven om de laatste strohalm te grijpen"
Gerkens en Kara fit, Obradovic nog ziek
Beric na winterstop wellicht terug naar Frankrijk
Philippe Albert: "Stanciu heeft een reeks matchen nodig"
Sels: "Als Anderlecht mij wil houden ga ik luisteren"
Makelaar Stanciu: "Op 5 december laatste gesprek over zijn toekomst"
Geen Obradovic, noch Stanciu op training bij Anderlecht
René Weiler analist voor Sky bij Anderlecht - Bayern
Kara kampt met artrose aan de knie
Najar pas na winterstop terug in actie
Anderlecht praat met Bracelona over Vermaelen
Bayern zonder enkele grote namen
Jan Mulder: "Slechts 100 miljoen voor een club als Anderlecht? Dat is al te gortig"
Anderlecht ontkent problemen Emilio Ferrera

Meer nieuws...