Grimbergen weigert bouwvergunning Eurostadion, Ghelamco gaat in beroep

Het schepencollege van Grimbergen heeft zoals verwacht de bouwvergunningsaanvraag voor het Eurostadion op Parking C niet goedgekeurd. Dat was ook het bindend advies vorige week van Ruimte Vlaanderen. Ghelamco gaat in beroep bij de Bestendige Deputatie.


De beslissing van de lokale gemeentelijke overheid is geen verrassing, omdat Ruimte Vlaanderen vorige week eveneens adviseerde om geen bouwvergunning toe te kennen. Dat advies aan de gemeente is bindend.
Ruimte Vlaanderen zag twee argumenten: een probleem van de mobiliteit. Parking C ligt vlak aan de Brusselse Ring, maar om te bouwen op een afstand minder dan 30 meter van de autosnelweg is een apart akkoord nodig met het Vlaamse gewest. Dat is er nog niet.


De tram-, fiets- en voetgangersvoorzieningen zijn eveneens te beperkt en er is geen gedetailleerd parkeerbeleid. Ook de buurtweg die nog over parking C loopt, stoorde Ruimte Vlaanderen. Daardoor kan de locatie geen bouwgrond zijn, maar de gemeenteraad besliste ondertussen wel al de beruchte buurtweg af te schaffen.


Ghelamco was vorige week al niet onder de indruk en is dat nu ook niet. "Dat negatieve advies was een evidentie", klonk het toen. "We zijn hoopvol dat de Bestendige Deputatie ons in beroep wél een positief advies geeft." En dat beroep komt er zeker. "Dat beroep duurt 3,5 maand. In die tijd kan de buurtweg afgeschaft worden én kan de mobiliteitsconvenant verfijnd worden in samenspraak met de gemeente en Vlaanderen", legde Ghelamco-bestuurder Filip Neyt vorige week uit.

Sporza

eurostadion rsca

Wouter Vandenhaute: "Wat in de kranten staat is grotendeels waar"
Ferrera zorgde voor wrevel op Neerpede
Jestrovic: "Afgelopen zomer was Boakye gratis vandaag kost hij 5 miljoen euro"
Vanhaezebrouck: "Dit was de beste Kums die we bij Anderlecht gezien hebben"
Bruno: "Met iets meer automatismen kan ik me uitleven op die positie"
Kara twijfelachtig tegen Bayern München
Buitenlands bod van 135 miljoen euro voor RSC Anderlecht?
Kums: "We moeten blijven winnen"
Hanni: "Je moet de keuzes van de coach aanvaarden, maar je moet altijd klaar zijn"
Alisher Oesmanov: "Nog geen beslissing genomen over Anderlecht"
Vanhaezebrouck: "Dit Moeskroen is moeilijk te bekampen"
Emilio Ferrera wordt trainer van de beloften
Anderlecht wint moeizaam tegen Moeskroen
Vanden Stock: "Ik ga niet meer commentaar geven"
Beloften blijven ongeslagen!

Meer nieuws...