Grimbergen weigert bouwvergunning Eurostadion, Ghelamco gaat in beroep

Het schepencollege van Grimbergen heeft zoals verwacht de bouwvergunningsaanvraag voor het Eurostadion op Parking C niet goedgekeurd. Dat was ook het bindend advies vorige week van Ruimte Vlaanderen. Ghelamco gaat in beroep bij de Bestendige Deputatie.


De beslissing van de lokale gemeentelijke overheid is geen verrassing, omdat Ruimte Vlaanderen vorige week eveneens adviseerde om geen bouwvergunning toe te kennen. Dat advies aan de gemeente is bindend.
Ruimte Vlaanderen zag twee argumenten: een probleem van de mobiliteit. Parking C ligt vlak aan de Brusselse Ring, maar om te bouwen op een afstand minder dan 30 meter van de autosnelweg is een apart akkoord nodig met het Vlaamse gewest. Dat is er nog niet.


De tram-, fiets- en voetgangersvoorzieningen zijn eveneens te beperkt en er is geen gedetailleerd parkeerbeleid. Ook de buurtweg die nog over parking C loopt, stoorde Ruimte Vlaanderen. Daardoor kan de locatie geen bouwgrond zijn, maar de gemeenteraad besliste ondertussen wel al de beruchte buurtweg af te schaffen.


Ghelamco was vorige week al niet onder de indruk en is dat nu ook niet. "Dat negatieve advies was een evidentie", klonk het toen. "We zijn hoopvol dat de Bestendige Deputatie ons in beroep wél een positief advies geeft." En dat beroep komt er zeker. "Dat beroep duurt 3,5 maand. In die tijd kan de buurtweg afgeschaft worden én kan de mobiliteitsconvenant verfijnd worden in samenspraak met de gemeente en Vlaanderen", legde Ghelamco-bestuurder Filip Neyt vorige week uit.

Sporza

eurostadion rsca

Peter Vandenbempt: "Kleurloos seizoen Anderlecht is verantwoordelijkheid huidige aandeelhouders"
Toekomstig RSCA mede-eigenaar verzet zich tegen stadion Brugge
Ganvoula: "Blij met het vertrouwen van de trainer"
West Ham United in tribune voor Dendoncker
Kenny Saief maakt meteen indruk
Anderlecht blijft jagen op Dimata
Anderlecht geen interesse in Standard spelers
Vanhaezebrouck: "Sommige spelers zijn 'Niet te koop' maar ik beslis dat niet"
Anderlecht laat Trebel niet vertrekken
Ex Ref Breda: "Lambrechts nam juiste beslissing"
Onyekuru: “Het doel is om speelklaar te raken voor het seizoenseinde”
Kara mag in Senegal revalideren
Kums: "Ik wou gewoon een kopduel aangaan"
Mulder: "Spitsen worden steeds slechter bij Anderlecht"
Trebel: "We zijn op de goede weg"

Meer nieuws...