Grimbergen weigert bouwvergunning Eurostadion, Ghelamco gaat in beroep

Het schepencollege van Grimbergen heeft zoals verwacht de bouwvergunningsaanvraag voor het Eurostadion op Parking C niet goedgekeurd. Dat was ook het bindend advies vorige week van Ruimte Vlaanderen. Ghelamco gaat in beroep bij de Bestendige Deputatie.


De beslissing van de lokale gemeentelijke overheid is geen verrassing, omdat Ruimte Vlaanderen vorige week eveneens adviseerde om geen bouwvergunning toe te kennen. Dat advies aan de gemeente is bindend.
Ruimte Vlaanderen zag twee argumenten: een probleem van de mobiliteit. Parking C ligt vlak aan de Brusselse Ring, maar om te bouwen op een afstand minder dan 30 meter van de autosnelweg is een apart akkoord nodig met het Vlaamse gewest. Dat is er nog niet.


De tram-, fiets- en voetgangersvoorzieningen zijn eveneens te beperkt en er is geen gedetailleerd parkeerbeleid. Ook de buurtweg die nog over parking C loopt, stoorde Ruimte Vlaanderen. Daardoor kan de locatie geen bouwgrond zijn, maar de gemeenteraad besliste ondertussen wel al de beruchte buurtweg af te schaffen.


Ghelamco was vorige week al niet onder de indruk en is dat nu ook niet. "Dat negatieve advies was een evidentie", klonk het toen. "We zijn hoopvol dat de Bestendige Deputatie ons in beroep wél een positief advies geeft." En dat beroep komt er zeker. "Dat beroep duurt 3,5 maand. In die tijd kan de buurtweg afgeschaft worden én kan de mobiliteitsconvenant verfijnd worden in samenspraak met de gemeente en Vlaanderen", legde Ghelamco-bestuurder Filip Neyt vorige week uit.

Sporza

eurostadion rsca

Anderlecht wint de topper van Gent met klinkende cijfers
Teodorczyk twijfelachtig tegen Waasland-Beveren
Tielemans: "Iedereen sprak veel te negatief over Weiler"
Anderlecht zal dit weekend 'Jean Plaskie' eren
Frutos: "Bij Waasland-Beveren spelen ze goed voetbal en halen resultaten"
Dierick Christof fluit Waasland-Beveren-RSC Anderlecht
Spajic en Obradovic opgeroepen voor ServiŽ
Duits topclubs volgen Dendoncker
Assistent Sesa verdraait de waarheid
Anderlecht betaalde 1 miljoen euro voor Thelin
Filip De Wilde: "Roef kan volgend jaar weer op hoger niveau keepen"
Bruno: "Dit systeem van Frutos is modern voetbal"
Hanni terug speelklaar voor duel tegen Waasland-Beveren
Clasico in Beker van BelgiŽ
Onyekuru: "Frutos zei; speel je spel en dan komt het goed"

Meer nieuws...