Herman Van Holsbeeck: "Onze spelers hebben ongelooflijk veel honger naar titel"

Deze week zet Peter Vandenbempt zijn schijnwerper elke dag op een andere deelnemer aan Play-off I. Hij trapt af met Anderlecht, dat in poleposition aan de finale van onze competitie begint. "De start is belangrijk. Alles moet juist vallen en dan kan het", zegt manager Herman Van Holsbeeck aan de Sporza-voetbaljournalist.


Voor Anderlecht begint POI vrijdagavond met een uitwedstrijd op Zulte Waregem. "We zijn al 4 of 5 keer begonnen als "kampioen van de reguliere competitie", maar de play-offs zijn een totaal andere competitie", blikt Van Holsbeeck vooruit naar komend weekend.
"De start van de play-offs zal uitwijzen wie de favoriet voor de titel is. Wij beginnen uit tegen Zulte Waregem en ontvangen daarna Gent. Club Brugge speelt eerst op Gent en ontvangt vervolgens Charleroi. Twee moeilijke programma's. Ik ben toch een beetje ongerust voor die start, want we hebben geen ideale voorbereiding. De voorbije dagen waren er maar 7 spelers op de training. Najar komt bijvoorbeeld maar in de nacht van woensdag op donderdag terug uit Honduras. En een dag later moeten we al tegen Zulte Waregem spelen. Ik zie groeimarge voor onze ploeg, maar de vraag is: hoe komen onze spelers terug naar hier? Intussen zit de concurrentie (Club Brugge) op stage in Marbella."Voor Anderlecht zijn er in de play-offs ook nog eens "verzwarende omstandigheden". Het speelt twee keer tegen Manchester United in de Europa League en misschien daarna zelfs nog meer. "Als manager redeneer je dat de titel en het bijhorende Champions League-ticket financieel het belangrijkste zijn. Het verschil met de Europa League is immers enorm. Maar nu we zo ver geraakt zijn in die Europa League... In het Frans zeggen ze "l'appetit vient en mangeant" (je krijgt honger door te eten). Je voelt dat de Europa League nu leeft in de club. Als we 60.000 tickets hadden kunnen verkopen, dan hadden we ze verkocht. Dat bewijst trouwens dat we een nieuw, groter stadion kunnen vullen. Ik voel dat we de spelers in de Europa League niet zullen kunnen tegenhouden. Ze hebben allemaal de ambitie om naar een topcompetitie te vertrekken en waar vind je een beter podium dan in een Europese kwartfinale tegen Manchester United?"Hoewel Anderlecht als nummer 1 aan de play-offs begint, noemt Van Holsbeeck titelverdediger Club Brugge nog altijd de favoriet. "Maar ik denk dat onze spelers wel ongelooflijk veel honger hebben. Die was de laatste twee jaar wat minder door die drie titels op een rij. Nu moeten de dingen gewoon nog juist vallen in de play-offs. Je hebt altijd wat geluk nodig. We hebben 13 spelers laten vertrekken en hebben er 9 nieuwe gehaald. Plus een volledig nieuwe staf. Maar toch konden we niet zeggen dat het een overgangsseizoen zou worden. We stonden in die eerste maanden, waarin het dramatisch liep, allemaal onder druk. Spelers, trainer, ik. Dan is het zeer belangrijk dat je iemand hebt zoals Roger Vanden Stock, die dit soort situaties door en door kent. De voorzitter heeft op een bepaald moment 48 uur de tijd genomen om goed na te denken en zei dan: "Voila, zo gaan we het nu aanpakken!" Zo bezweer je een crisis. En nu zeggen we: "Wij willen de titel". Zo simpel is dat."

Sporza

vanholsbeeck

Champions League volledig uitverkocht!
Christophe Galtier ook in beeld bij paars wit
Alexandre Teklak: "Bayat kan Vanhaezebrouck naar RSCA brengen"
Isaac Kiese Thelin begrijpt Van Holsbeeck niet
Westerlo-Anderlecht live op Play Sports
Frank de Boer en Claude Puel aangeboden bij RSCA
Vermoedelijke opstelling voor bekerduel bij Westerlo
A-kern onder de indruk van Frutos
Frutos: "Ik heb maar twintig minuten nodig om bestuur te overtuigen"
Weiler erg boos op fotografen in Zürich
RSCA-fans verwachten excuses van voorzitter
Tielemans voor het 3e jaar op een rij kanshebber op Golden Boy Award
Hein Vanhaezebrouck: "Ik ga daar niets over zeggen"
Frutos: "Mijn taak nu om de ploeg klaar te stomen"
Frutos spreekt deze middag met pers

Meer nieuws...