Met bonus wil Pro League meer Belgen bij eersteklassers

"Alles kan beter." Het moet met dat motto zijn dat de vergaderingen bij de Pro League steevast op gang getrapt worden. Het valt op dat de Belgische eersteklassers de jongste jaren steeds minder vaak voor in BelgiŽ opgeleide spelers kiezen en daar wil men bij de Pro League iets aan doen.


Zo kwam Het Laatste Nieuws te weten dat er een concreet voorstel op tafel ligt om de club die per seizoen het meeste minuten schenkt aan in BelgiŽ opgeleide spelers te belonen door middel van een mooie bonus. Het bedrag dat de Pro League in gedachten heeft is 300.000 euro.
In totaal zal de Pro League zelfs 1 miljoen euro uittrekken voor dit plan. Naast de ploeg die het meeste kansen geeft aan in BelgiŽ opgeleide spelers (300.000 euro), zullen ook de tweede (250.000 euro), de derde (200.000 euro), de vierde (150.000 euro) en de vijfde (100.000 euro) in die klassering een mooi geldbedrag opstrijken.


De eersteklasser die volgend seizoen in alle competities samen (reguliere competitie en play-offs) als winnaar uit de bus komt, strijkt dus 300.000 euro op. Concreet komen enkel spelers die voor hun achttiende verjaardag op zijn minst drie seizoenen aangesloten waren bij een Belgische club in aanmerking.
Daarnaast zal de rangschikking geen rekening houden met de finale van play-off 2 en de wedstrijden tussen de winnaar van play-off 2 en een ploeg uit play-off 1. Een definitieve beslissing is nog niet genomen, maar de clubs zouden niet weigerachtig tegenover het idee staan.

jupilerproleague

Van Holsbeeck draait zijn kar: "Frutos krijgt voluit zijn kans en als hij blijft winnen.."
Frutos: "Sowah speelde een goede wedstrijd"
Teodorczyk twijfelachtig Obradovic en Kara fit tegen Celtic
Peter Vandenbempt: "Anderlecht was nergens tegen Waasland-Beveren"
Hadden Dury en Van Holsbeeck enkel gesprek over jonkies?
Extra 300 tickets voor Champions League duel tegen Celtic
Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"
Gerkens: "Mooi dat we scoren uit een standaardsituatie"
Winst dankzij Frank Boeckx
Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel

Meer nieuws...