Met bonus wil Pro League meer Belgen bij eersteklassers

"Alles kan beter." Het moet met dat motto zijn dat de vergaderingen bij de Pro League steevast op gang getrapt worden. Het valt op dat de Belgische eersteklassers de jongste jaren steeds minder vaak voor in BelgiŽ opgeleide spelers kiezen en daar wil men bij de Pro League iets aan doen.


Zo kwam Het Laatste Nieuws te weten dat er een concreet voorstel op tafel ligt om de club die per seizoen het meeste minuten schenkt aan in BelgiŽ opgeleide spelers te belonen door middel van een mooie bonus. Het bedrag dat de Pro League in gedachten heeft is 300.000 euro.
In totaal zal de Pro League zelfs 1 miljoen euro uittrekken voor dit plan. Naast de ploeg die het meeste kansen geeft aan in BelgiŽ opgeleide spelers (300.000 euro), zullen ook de tweede (250.000 euro), de derde (200.000 euro), de vierde (150.000 euro) en de vijfde (100.000 euro) in die klassering een mooi geldbedrag opstrijken.


De eersteklasser die volgend seizoen in alle competities samen (reguliere competitie en play-offs) als winnaar uit de bus komt, strijkt dus 300.000 euro op. Concreet komen enkel spelers die voor hun achttiende verjaardag op zijn minst drie seizoenen aangesloten waren bij een Belgische club in aanmerking.
Daarnaast zal de rangschikking geen rekening houden met de finale van play-off 2 en de wedstrijden tussen de winnaar van play-off 2 en een ploeg uit play-off 1. Een definitieve beslissing is nog niet genomen, maar de clubs zouden niet weigerachtig tegenover het idee staan.

jupilerproleague

Dendoncker: "We moeten uitgaan van de eigen sterkte"
Vanhaezebrouck: "We gaan alles geven om de laatste strohalm te grijpen"
Gerkens en Kara fit, Obradovic nog ziek
Beric na winterstop wellicht terug naar Frankrijk
Philippe Albert: "Stanciu heeft een reeks matchen nodig"
Sels: "Als Anderlecht mij wil houden ga ik luisteren"
Makelaar Stanciu: "Op 5 december laatste gesprek over zijn toekomst"
Geen Obradovic, noch Stanciu op training bij Anderlecht
Renť Weiler analist voor Sky bij Anderlecht - Bayern
Kara kampt met artrose aan de knie
Najar pas na winterstop terug in actie
Anderlecht praat met Bracelona over Vermaelen
Bayern zonder enkele grote namen
Jan Mulder: "Slechts 100 miljoen voor een club als Anderlecht? Dat is al te gortig"
Anderlecht ontkent problemen Emilio Ferrera

Meer nieuws...