Anderlecht heeft met gemiddeld 18.953 fans tweede beste thuisaanhang

Nu de reguliere competitie erop zit, weten we niet alleen dat Anderlecht als leider aan Play-Off 1 begint en Westerlo degradeert, maar ook hoeveel toeschouwers we hebben mogen verwelkomen in onze stadions. En dat waren er heel wat: 2518179 om precies te zijn!


Meer dan 2,5 miljoen toeschouwers kwamen er dit seizoen naar de wedstrijden van de Jupiler Pro League kijken. Wat overeenkomt met gemiddeld 83.939 toeschouwers per speeldag, of 10.492 toeschouwers gemiddeld per wedstrijd. 


De beste thuisaanhang is met voorsprong die van landskampioen Club Brugge. Zij ontvingen gemiddeld 22.932 thuissupporters dit seizoen. Op plaats twee vinden we RSC Anderlecht met gemiddeld 18.953 fans. Zij worden op de voet gevolgd door AA Gent, dat in de Ghelamco Arena gemiddeld 18.726 thuisfans ontving.


Ook op verplaatsing zijn de fans van Club Brugge steeds met het meest vertegenwoordigd. Al is het verschil daar met de nummer twee, opnieuw Anderlecht, wel kleiner. Club brengt gemiddeld 1.032 supporters mee, Anderlecht 1.006. Nummer drie is Standard met gemiddeld 806 supporters die mee de verplaatsing maken.


De populairste speeldag was de veertiende We klokten toen af op 104.142 toeschouwers. Op speeldag 14 stonden er met Anderlecht - KV Oostende (22.000) en Club Brugge - Racing Genk (27.000) twee toppers op de agenda en ook AA Gent en Standard speelden toen thuis.  Op speeldag 2 (60.803) vonden het minst aantal mensen hun weg naar onze voetbalvelden, al speelde het feit dat Standard zijn partij toen achter gesloten deuren moest afwerken ongetwijfeld een heel grote rol.


De topper Club Brugge - Anderlecht was de drukst bezochte wedstrijd van de reguliere competitie met 27.700 toeschouwers.

jupilerproleague rsca

Frutos: "Op Anderlecht moet je altijd winnen, maar ik heb een goed gevoel"
Obradovic twijfelachtig voor duel tegen Celtic
Van Holsbeeck: "Klasse van Vanhaezebrouck, maar wij staan helemaal achter Frutos"
DaniŽl Van Buyten op bezoek in Neerpede
Teodorczyk, Kara en Obradovic speelklaar
Boeckx wellicht terug op bank tegen Celtic
Anderlecht ziet volgende zomer vier spelers vertrekken
Bij winst tegen Celtic 40.000 euro voor elke speler
Beric: "In de box kan ik best gevaarlijk zijn"
Van Holsbeeck draait zijn kar: "Frutos krijgt voluit zijn kans en als hij blijft winnen.."
Frutos: "Sowah speelde een goede wedstrijd"
Teodorczyk twijfelachtig Obradovic en Kara fit tegen Celtic
Peter Vandenbempt: "Anderlecht was nergens tegen Waasland-Beveren"
Hadden Dury en Van Holsbeeck enkel gesprek over jonkies?
Extra 300 tickets voor Champions League duel tegen Celtic

Meer nieuws...