Anderlecht heeft met gemiddeld 18.953 fans tweede beste thuisaanhang

Nu de reguliere competitie erop zit, weten we niet alleen dat Anderlecht als leider aan Play-Off 1 begint en Westerlo degradeert, maar ook hoeveel toeschouwers we hebben mogen verwelkomen in onze stadions. En dat waren er heel wat: 2518179 om precies te zijn!


Meer dan 2,5 miljoen toeschouwers kwamen er dit seizoen naar de wedstrijden van de Jupiler Pro League kijken. Wat overeenkomt met gemiddeld 83.939 toeschouwers per speeldag, of 10.492 toeschouwers gemiddeld per wedstrijd. 


De beste thuisaanhang is met voorsprong die van landskampioen Club Brugge. Zij ontvingen gemiddeld 22.932 thuissupporters dit seizoen. Op plaats twee vinden we RSC Anderlecht met gemiddeld 18.953 fans. Zij worden op de voet gevolgd door AA Gent, dat in de Ghelamco Arena gemiddeld 18.726 thuisfans ontving.


Ook op verplaatsing zijn de fans van Club Brugge steeds met het meest vertegenwoordigd. Al is het verschil daar met de nummer twee, opnieuw Anderlecht, wel kleiner. Club brengt gemiddeld 1.032 supporters mee, Anderlecht 1.006. Nummer drie is Standard met gemiddeld 806 supporters die mee de verplaatsing maken.


De populairste speeldag was de veertiende We klokten toen af op 104.142 toeschouwers. Op speeldag 14 stonden er met Anderlecht - KV Oostende (22.000) en Club Brugge - Racing Genk (27.000) twee toppers op de agenda en ook AA Gent en Standard speelden toen thuis.  Op speeldag 2 (60.803) vonden het minst aantal mensen hun weg naar onze voetbalvelden, al speelde het feit dat Standard zijn partij toen achter gesloten deuren moest afwerken ongetwijfeld een heel grote rol.


De topper Club Brugge - Anderlecht was de drukst bezochte wedstrijd van de reguliere competitie met 27.700 toeschouwers.

jupilerproleague rsca

Ghelamco: "Bod op Anderlecht verandert weinig aan plannen stadion"
KV Mechelen ontevreden over Silvère Ganvoula
Vanhaezebrouck: "Ik zag met Beric en Harbaoui gisteren twee goede spitsen op training"
Los Angeles FC hebben interesse in Trezeguet
"Fans spuwden en gooiden bier" toch moet Teo 1000 euro boete betalen
Vader Alexander Chipciu ernstig ziek
Steegen: "In een groter stadion zouden we democratischer prijzen vragen"
Erik Lambrechts fluit Anderlecht - Kortrijk
HNB: "Derde kandidaat-koper van Anderlecht is niet serieus te nemen"
Hein Vanhaezebrouck: "Het publiek is kwaliteitsvoetbal gewend, maar als goed is mogen er paar decibels bij"
Anderlecht krijgt bezoek van Aruna Dindane
Kobe Cools blijft langer bij paars-wit
Anderlecht strikt pijlsnelle talentvolle flankaanvaller
Vanhaezebrouck: "Onyekuru centraal plaatsen is geen optie"
Trebel is twijfelachtig tegen Kortrijk

Meer nieuws...