Weiler: "Mogen hen zeker niet onderschatten"

RSC Anderlecht kan zich voor de eerste keer sinds 1997 plaatsen voor de kwartfinales van de Europa League. De ploeg van René Weiler kon in de heenwedstrijd 0-1 winnen van APOEL Nicosia. "Alles is mogelijk in het voetbal", kraait de Zwitserse trainer nog geen victorie. 


"Er is morgen een grote mogelijkheid om ons te plaatsen, want we hebben kwaliteit in onze ploeg. Ons doel is nog steeds om ons te kwalificeren", blikt René Weiler vooruit.
"Het kan dat we gaan roteren, maar uiteindelijk ben ik wel overtuigd dat alle spelers er volop voor gaan en ook de kwaliteit hebben. Het is goed voor ons dat we meerdere keuzes hebben.""We hebben uiteraard een uitstekende zaak gedaan door met 0-1 te winnen in Nicosia", opende de Anderlecht-coach. "Maar de uitslag geeft geen garantie. De tegenstander heeft geen keuze en moet minimaal één keer scoren. Daarbij recupereren ze hun topschutter, Pieros Sotiriou, die in de heenwedstrijd geschorst was en dit weekend nog trefzeker was. Hun aanvallende kwaliteiten mogen we zeker niet onderschatten. Ze zijn offensief heel sterk en zeker met Sotiriu in de ploeg. Hij scoorde dit weekend nog. Wij zijn alvast op onze hoede", weet Weiler."Vorige week was APOEL niet top", vervolgde Weiler. "Maar ik heb ze al veel beter zien spelen. Dat verwachten we donderdag ook. Iedereen is er zich van bewust dat het nog moeilijk kan worden. Maar met de goede mentaliteit en het vertrouwen binnen de groep, ben ik toch optimistisch wat de kwalificatie betreft. Zelf is Anderlecht niet verplicht te scoren. We hebben een team dat achterin de nul kan houden", aldus Weiler. "Maar toch willen we minstens één keer scoren. Dat zou de zaken makkelijker maken. De kwalificatie blijft echter het hoofddoel."


Met een eventueel ticket voor de kwartfinales dringt de vraag zich op hoever dit Anderlecht kan geraken in de Europa League. "Waarom niet helemaal tot het einde?", verraste Weiler. "Als we ons donderdag kwalificeren, kunnen we beginnen verder kijken. Maar op dit moment is dat nog niet aan de orde. Jullie weten dat ik over het algemeen niet verder kijk dan de eerstvolgende partij. We kunnen van dit seizoen een historisch seizoen maken, maar we kunnen ook nog alles verliezen. Dat is altijd zo in het voetbal. Maar ik kan niet ontkennen dat het er op dit moment goed uitziet voor ons."

VoetbalBelgië

europaleague apoel weiler

Linard voorzitter van KBVB
Kawaya definitief naar KV Mechelen
Roef op weg naar Spanje
Lukasz Teodorczyk blijft wellicht bij Anderlecht
Mata hervat trainingen bij Charleroi
De Keersmaecker zal zichzelf niet opvolgen bij de voetbalbond
"Kara en Acheampong mogen ook gewoon blijven"
Van Holsbeeck: "Goeie afloop voor Mata en Onyekuru blijft mogelijk"
Vader Svilar: "Mile moet enkel voor zichzelf werken zodat iedereen hem opmerkt"
Van Holsbeeck: "De werkelijkheid is dat Sevilla weinig concreet is voor Teodorczyk"
Van Holsbeeck: "Die turken denken dat Anderlecht het OCMW is"
Davy Roef wellicht terug naar Deportivo La Coruna
Van Holsbeeck: "Wij konden niet het risico nemen om geen extra keeper te halen"
Nieuw en verbeterd contract voor Hanni
Jonge Poolse winger op verlanglijst van RSCA

Meer nieuws...