Van Holsbeeck: "Groep is klaar om strijd aan gaan voor de titel maar nu plots geen favoriet"

RSC Anderlecht moet kampioen spelen. Anders is het seizoen mislukt. Manager Herman Van Holsbeeck legt de druk bij een andere topclub. Hij legt ook uit waarom. 


"Anderlecht staat nu op een zeer goede plaats, dat klopt, maar voor mij blijft Club favoriet. Wij hebben zo'n groot spelersverloop gehad, met dertien uitgaande en negen inkomende transfers, dat we meer dan een paarmaanden nodig hebben om helemaal op punt te staan", zegt de manager van de Belgische recordkampioen in de krant Het Laatste Nieuws.

"Zij hebben een bredere fond. Een basis waarop ze al jaren bouwen, met grotendeels dezelfde spelers. Die stabiliteit missen wij. Als je het helemaal objectief bekijkt, is Club Brugge de logische favoriet", gaat Van Holsbeeck verder.


"We weten dat onze eerste plaats maar een momentopname is. Wat belangrijk is, is dat we nu al weten dat we voor de 55ste keer gaan aantreden in Europa. Anderzijds weet je dat het nu gaat beginnen. De eerste match is uit bij Zulte Waregem, altijd een moeilijke verplaatsing voor ons. We weten echter dat we tegen de beste ploegen spelen en we gaan er vol voor. We komen stilaan onder stoom, behalve dan vorige week op het veld van KV Mechelen. Waar we misschien geen slechte match hebben gespeeld, maar toch de boot ingaan. Als je drie doelpunten incasseert dan kan je moeilijk een match winnen, maar ik dacht dat de ploeg dat afgelopen week al heeft rechtgezet. We hebben in Nicosia een heel volwassen match gespeeld en gisteren tegen Waasland-Beveren hebben we gedaan wat we moesten doen." 


Aan vertrouwen in ieder geval geen gebrek: "Ik denk dat deze groep klaar is om de strijd aan te gaan voor de titel. En dat mag want het is het tweede jaar zonder prijs. Als het nu niet lukt dan zou het al het drie jaar zijn. Die druk is er bij ons vanaf de eerste speeldag. We zijn nu goed weg, maar ik weet uit ervaring dat in voetbal en zeker in de play-offs de dingen heel snel kunnen veranderen. We zijn er in ieder geval klaar voor. Of ik stiekem naar de speeldagen 9 en 10 gekeken heb? Je kijkt natuurlijk vooral naar het begin omdat ik uit ondervinding weet dat die eerste match toch een belangrijke is. De twee laatste matchen, dan zit je in de laatste rechte lijn en dan weet je dat het erop of eronder is."


vanholsbeeck

Roger Vanden Stock: "Ik zal RSC Anderlecht nooit loslaten"
Veiligheidsmaatregelen blijven voorlopig van kracht
Vanhaezebrouck: "Offensief moet er nog iets bij komen"
Vanden Stock: "Hopelijk komt er deze week versterking"
Stanciu is van Sparta Praag
Gerkens wellicht speelklaar tegen Wl-Beveren
David Sesa: "In België is men vaak te negatief tegenover hun eigen producten"
Coucke wil Georges Heylens als sportief raadgever bij RSCA
Stanciu vandaag officieel van Sparta Praag?
Mohammed Dauda scoort hattrick bij beloften
Chancel Mbemba komt conditie onderhouden in Neerpede
KV Mechelen: "Ganvoula ging niet voluit op training"
Geen disciplinaire vervolging voor Sven Kums
Leander Dendoncker wil Anderlecht deze winter verlaten
Van Holsbeeck: “Niet de bedoeling dat we Dendoncker en Trebel laten gaan"

Meer nieuws...