Van Holsbeeck: "Groep is klaar om strijd aan gaan voor de titel maar nu plots geen favoriet"

RSC Anderlecht moet kampioen spelen. Anders is het seizoen mislukt. Manager Herman Van Holsbeeck legt de druk bij een andere topclub. Hij legt ook uit waarom. 


"Anderlecht staat nu op een zeer goede plaats, dat klopt, maar voor mij blijft Club favoriet. Wij hebben zo'n groot spelersverloop gehad, met dertien uitgaande en negen inkomende transfers, dat we meer dan een paarmaanden nodig hebben om helemaal op punt te staan", zegt de manager van de Belgische recordkampioen in de krant Het Laatste Nieuws.

"Zij hebben een bredere fond. Een basis waarop ze al jaren bouwen, met grotendeels dezelfde spelers. Die stabiliteit missen wij. Als je het helemaal objectief bekijkt, is Club Brugge de logische favoriet", gaat Van Holsbeeck verder.


"We weten dat onze eerste plaats maar een momentopname is. Wat belangrijk is, is dat we nu al weten dat we voor de 55ste keer gaan aantreden in Europa. Anderzijds weet je dat het nu gaat beginnen. De eerste match is uit bij Zulte Waregem, altijd een moeilijke verplaatsing voor ons. We weten echter dat we tegen de beste ploegen spelen en we gaan er vol voor. We komen stilaan onder stoom, behalve dan vorige week op het veld van KV Mechelen. Waar we misschien geen slechte match hebben gespeeld, maar toch de boot ingaan. Als je drie doelpunten incasseert dan kan je moeilijk een match winnen, maar ik dacht dat de ploeg dat afgelopen week al heeft rechtgezet. We hebben in Nicosia een heel volwassen match gespeeld en gisteren tegen Waasland-Beveren hebben we gedaan wat we moesten doen." 


Aan vertrouwen in ieder geval geen gebrek: "Ik denk dat deze groep klaar is om de strijd aan te gaan voor de titel. En dat mag want het is het tweede jaar zonder prijs. Als het nu niet lukt dan zou het al het drie jaar zijn. Die druk is er bij ons vanaf de eerste speeldag. We zijn nu goed weg, maar ik weet uit ervaring dat in voetbal en zeker in de play-offs de dingen heel snel kunnen veranderen. We zijn er in ieder geval klaar voor. Of ik stiekem naar de speeldagen 9 en 10 gekeken heb? Je kijkt natuurlijk vooral naar het begin omdat ik uit ondervinding weet dat die eerste match toch een belangrijke is. De twee laatste matchen, dan zit je in de laatste rechte lijn en dan weet je dat het erop of eronder is."


vanholsbeeck

Wouter Vandenhaute: "Wat in de kranten staat is grotendeels waar"
Ferrera zorgde voor wrevel op Neerpede
Jestrovic: "Afgelopen zomer was Boakye gratis vandaag kost hij 5 miljoen euro"
Vanhaezebrouck: "Dit was de beste Kums die we bij Anderlecht gezien hebben"
Bruno: "Met iets meer automatismen kan ik me uitleven op die positie"
Kara twijfelachtig tegen Bayern München
Buitenlands bod van 135 miljoen euro voor RSC Anderlecht?
Kums: "We moeten blijven winnen"
Hanni: "Je moet de keuzes van de coach aanvaarden, maar je moet altijd klaar zijn"
Alisher Oesmanov: "Nog geen beslissing genomen over Anderlecht"
Vanhaezebrouck: "Dit Moeskroen is moeilijk te bekampen"
Emilio Ferrera wordt trainer van de beloften
Anderlecht wint moeizaam tegen Moeskroen
Vanden Stock: "Ik ga niet meer commentaar geven"
Beloften blijven ongeslagen!

Meer nieuws...