Anderlecht begint in poleposition aan Play-off I

Anderlecht sluit de reguliere competitie op de eerste plaats af. De ontmoeting met Waasland-Beveren leverde "slechts" drie goals van de thuisploeg op. Dankzij de leidersplaats na 30 speeldagen is Anderlecht overigens nu al zeker van Europees voetbal.


De laatste twee duels tegen Waasland-Beveren draaiden telkens op een nederlaag uit voor Anderlecht en dus had paars-wit iets recht te zetten. De thuisploeg liet er dan ook geen gras over groeien en sloeg al na drie minuten toe met een gekruist schot van Bruno: 1-0.
Het startsein van 45 minuten éénrichtingsverkeer en veel werk voor Köteles. Zowel Tielemans, Stanciu, Bruno als Teodorczyk stelden de doelman op de proef, maar die slaagde telkens met brio.
Iets voorbij het halfuur moest Köteles zich dan toch opnieuw gewonnen geven. Teodorczyk ontdeed zich na een knappe pass van Hanni simpel van Buatu en haalde alleen voor Köteles z’n torinstinct boven. 2-0 voor paars-wit dankzij de 20e competitiegoal van de Poolse topschutter.
Anderlecht duwde door en sloeg kort voor de rust weer genadeloos toe op een hoekschop van Stanciu. Köteles had nog een antwoord op de deviatie van Hanni aan de eerste paal, maar tegen de herneming van Kara was hij kansloos.




Anderlecht bleef ook na de rust gas geven. Stanciu wou z’n sterke wedstrijd wat luister bijzetten met een goal, maar Köteles pakte tot twee keer toe uit met een knappe redding.
Ook zonder Tielemans en Teodorczyk bleef Anderlecht baas. Trebel en Thelin kwamen in de plaats en die laatste kwam meteen dicht bij de 4-0. De Zweed kwam op een voorzet van Hanni net te laat inglijden aan de tweede paal.
In de slotfase vierde Anderlecht de teugels en kregen de bezoekers wat meer ruimte. Veel vingen die daar niet mee aan. Dhondt knalde de beste kans naast, Demir en Cerigioni vonden Boeckx op hun weg.



Besluit: Anderlecht speelde een heel goede partij en kwam terecht nooit in de problemen. Waasland-Beveren liet een slechte indruk en zal toch moeten bezinnen wil het iets betekenen in Play-Off 2. Door zijn hoge transferprijs was hij al vaak gecontesteerd, maar vandaag heerste Nicolae Stanciu als een keizer. Hij gaf de assist bij de 1-0, leidde de 2-0 in en geselde Köteles met knappe afstandsschoten.

jupilerproleague beveren

Dendoncker: "We moeten uitgaan van de eigen sterkte"
Vanhaezebrouck: "We gaan alles geven om de laatste strohalm te grijpen"
Gerkens en Kara fit, Obradovic nog ziek
Beric na winterstop wellicht terug naar Frankrijk
Philippe Albert: "Stanciu heeft een reeks matchen nodig"
Sels: "Als Anderlecht mij wil houden ga ik luisteren"
Makelaar Stanciu: "Op 5 december laatste gesprek over zijn toekomst"
Geen Obradovic, noch Stanciu op training bij Anderlecht
René Weiler analist voor Sky bij Anderlecht - Bayern
Kara kampt met artrose aan de knie
Najar pas na winterstop terug in actie
Anderlecht praat met Bracelona over Vermaelen
Bayern zonder enkele grote namen
Jan Mulder: "Slechts 100 miljoen voor een club als Anderlecht? Dat is al te gortig"
Anderlecht ontkent problemen Emilio Ferrera

Meer nieuws...