Van Holsbeeck: "Weiler heeft van Anderlecht een groep gemaakt"

René Weiler verlengde vorige week zijn contract bij Anderlecht tot 2019. Manager Herman Van Holsbeeck is tevreden met de contractverlenging van zijn trainer. "Een snelle verlenging heeft één voordeel: duidelijkheid", klinkt het vanuit Cyprus, waar Anderlecht morgen APOEL bekampt in de Europa League.


"Na al die jaren weet ik hoe het gespeeld kan worden", zegt Van Holsbeeck. "Stel dat we slecht aan de play-offs beginnen, worden we misschien meteen afgemaakt. We hebben als bestuur besloten om door te gaan met Weiler. We zijn tevreden over zijn werk en wilden duidelijkheid naar de spelers en buitenwereld toe. We willen verder met Weiler. Een vroege contractverlenging heeft één voordeel: duidelijkheid."


"Ik denk dat Weiler in de loop van het seizoen van de non-believers believers heeft gemaakt. Hij heeft twee grote kwaliteiten. Hij heeft van Anderlecht een echte groep gemaakt. Dat was in deze club geen evidentie de laatste jaren. Ook de spelers heeft hij beter gemaakt. Ik weet dat de waarde van een aantal spelers ondertussen flink is verhoogd. Dat is ook dankzij de trainer."


Er was wel degelijk interesse in de Zwitser. Dat zegt de manager van RSCA in Het Laatste Nieuws.
"Niet voor niets volgen er clubs uit de Bundesliga en Zwitserland hem. We wilden ook graag dat het voor iedereen duidelijk was dat Weiler trainer blijft." Weiler deed het in Duitsland al goed met FC Nürnberg. Enkele weken geleden waren er al geruchten dat FC Basel de trainer van Anderlecht aan het volgen was. Zij grijpen dus alvast naast de coach.


Is de contractverlenging ook een persoonlijke overwinning? "We hebben als bestuur een beslissing genomen door voor Weiler te kiezen. Op een bepaald moment hebben we Weiler een kans gegeven om zijn ding te doen. We wisten ook wel dat het niet perfect zou lopen op drie maanden tijd. Er vertrokken 13 spelers en 9 spelers kwamen erbij. We zijn Weiler altijd blijven steunen en hij is ook mee geëvolueerd met Anderlecht. Hij heeft alles vlug opgepikt en het is mede dankzij hem dat we vandaag staan waar we staan."Niet alle supporters zijn even tevreden over de contractverlenging. "Dat is eigen aan onze club", reageert Van Holsbeeck. "Het houdt ons als bestuur scherp. We moeten die kritiek accepteren en zorgen dat we elke wedstrijd winnen en onze doelstellingen behalen."

Sporza

europaleague apoel vanholsbeeck weiler

Vanhaezebrouck: "Spijtig resultaat"
Genk graait driepunter mee bij Anderlecht
Praet scheert hoge toppen met Sampdoria
E-sporter van Anderlecht verslaat winnaar Sporza-toernooi: "Maar hij was echt goed"
Gerkens: "In de competitie geen steekjes meer laten vallen"
Anderlecht nam afscheid van Pierre Hanon
Trebel speelklaar
Anderlecht verdiende vorig seizoen ruim zeven miljoen euro in Europa
Hein Vanhaezebrouck: "Winst moet, we willen reeks neerzetten"
Vertenten fluit Anderlecht - Genk
Josué Sa: "Ik wist niet dat truitje Neymar aan Deschacht beloofd was"
Pieter Gerkens: "Chapeau dat Kums zo professioneel bleef onder Weiler"
Spajic out Kums onzeker voor duel tegen Genk
Gerkens: "Als Anderlecht komt dan twijfel je niet"
RSC Anderlecht - Genk is volledig uitverkocht

Meer nieuws...