KV Mechelen klopt Anderlecht na knotsgekke wedstrijd

Was het de Play-off I-stress of de adem van de 16.701 aanwezige supporters in een tot de nok gevuld AFAS Stadion, maar de angst sloeg KV Mechelen in de eerste twintig minuten ferm om het hart. Obradovic, Bruno en Teodorczyk deden de alarmbellen loeien.


Voetballend kwamen de Mechelaars er niet aan te pas, tot Frank Boeckx hen een handje besloot te helpen. Met een onoordeelkundige ingreep ging Croizet onderuit. Malinwa-kapitein De Witte blies het dak er vanaf elf meter af: 1-0. Voor rust werd het scenario nog aantrekkelijker voor de thuisploeg. Amper vier minuten na de openingstreffer was Vanlerberghe het eindstation van een enig mooie aanval. Via inpakkers Croizet, Osaguona en Rits (die het leer door zijn benen liet lopen) mocht de jongeling het cadeautje uitpakken.
De dwarsligger voorkwam nog een derde Mechelse treffer van Mats Rits, maar aan de rust leek een Play-off I-ticket een quasi-zekerheid voor Yannick Ferrera en co, want Gent stond op dat moment 2-1 in het krijt op de Freethiel.


In het tweede bedrijf leek Anderlecht de roze ballon van Mechelen kapot te prikken. De thuisploeg begon wel bevlogen, maar Teodorczyk toonde voor de zoveelste keer zijn Poolse killerinstinct na een defensief flatertje van Chen: 2-1.
In de 71e minuut werd Achter de Kazerne voor het eerst helemaal met verstomming geslagen. Bruno schilderde een hoekschop op de kale knikker van Nuytinck, die wederom zijn kopsterkte bewees met een rake nekslag: 2-2.
Reken daar ook het nieuws bij dat Gent op voorsprong geklommen was en de sfeer kon best bedrukt genoemd worden. Teodorczyk liet in een zinderende slotfase zijn 20e JPL-doelpunt liggen, maar het was Deschacht die de hoofdrol opeiste (zij het in negatieve zin).
De Anderlecht-ancien stond pas luttele seconden op het veld wanneer hij Tim Matthys (ook een invaller) alle tijd en ruimte gaf. Matthys aarzelde geen nanoseconde en trapte de winnende 3-2 in de bovenhoek.
Mechelen kan zich zo opmaken voor een rechtstreeks duel om een Play-off I-ticket in de Ghelamco Arena komende zondag. Malinwa heeft aan een puntje voldoende. Anderlecht op zijn beurt liep vandaag enkel blikschade op, want ook concurrent Club Brugge ging onderuit.

mechelen

Anderlecht heeft 3 miljoen euro over voor jonge Paraguayaanse middenvelder Josué Colman
Hein Vanhaezebrouck neemt drie beloften mee naar Brugge
Van Holsbeeck: "Bij verlies zullen we onze doelen moeten bijstellen"
Nicolas Frutos is terug in ons land
Van Holsbeeck over Stanciu: "Soms win je en soms verlies je"
Dames: Anderlecht klopt Genk en blijft op kop
Anderlecht dicht bij eerste wintertransfer
Hein Vanhaezebrouck: "Kums onzeker, Trebel heeft een wonder nodig"
Ook Sven Kums onzeker voor topper
RSCA-spelers doen trappenloop voor arme kinderen
Bram Nuytinck: "Ik hoop in het Astridpark afscheid te kunnen nemen van alle fans"
Sébastien Delferière fluit Club Brugge - Anderlecht
RSCA Dames ontvangen vanavond Genk
Kara moet training afblazen wegens ziekte
Hanni: "We hadden geen schrik voor Bayern, dus zeker niet voor Brugge"

Meer nieuws...