KV Mechelen klopt Anderlecht na knotsgekke wedstrijd

Was het de Play-off I-stress of de adem van de 16.701 aanwezige supporters in een tot de nok gevuld AFAS Stadion, maar de angst sloeg KV Mechelen in de eerste twintig minuten ferm om het hart. Obradovic, Bruno en Teodorczyk deden de alarmbellen loeien.


Voetballend kwamen de Mechelaars er niet aan te pas, tot Frank Boeckx hen een handje besloot te helpen. Met een onoordeelkundige ingreep ging Croizet onderuit. Malinwa-kapitein De Witte blies het dak er vanaf elf meter af: 1-0. Voor rust werd het scenario nog aantrekkelijker voor de thuisploeg. Amper vier minuten na de openingstreffer was Vanlerberghe het eindstation van een enig mooie aanval. Via inpakkers Croizet, Osaguona en Rits (die het leer door zijn benen liet lopen) mocht de jongeling het cadeautje uitpakken.
De dwarsligger voorkwam nog een derde Mechelse treffer van Mats Rits, maar aan de rust leek een Play-off I-ticket een quasi-zekerheid voor Yannick Ferrera en co, want Gent stond op dat moment 2-1 in het krijt op de Freethiel.


In het tweede bedrijf leek Anderlecht de roze ballon van Mechelen kapot te prikken. De thuisploeg begon wel bevlogen, maar Teodorczyk toonde voor de zoveelste keer zijn Poolse killerinstinct na een defensief flatertje van Chen: 2-1.
In de 71e minuut werd Achter de Kazerne voor het eerst helemaal met verstomming geslagen. Bruno schilderde een hoekschop op de kale knikker van Nuytinck, die wederom zijn kopsterkte bewees met een rake nekslag: 2-2.
Reken daar ook het nieuws bij dat Gent op voorsprong geklommen was en de sfeer kon best bedrukt genoemd worden. Teodorczyk liet in een zinderende slotfase zijn 20e JPL-doelpunt liggen, maar het was Deschacht die de hoofdrol opeiste (zij het in negatieve zin).
De Anderlecht-ancien stond pas luttele seconden op het veld wanneer hij Tim Matthys (ook een invaller) alle tijd en ruimte gaf. Matthys aarzelde geen nanoseconde en trapte de winnende 3-2 in de bovenhoek.
Mechelen kan zich zo opmaken voor een rechtstreeks duel om een Play-off I-ticket in de Ghelamco Arena komende zondag. Malinwa heeft aan een puntje voldoende. Anderlecht op zijn beurt liep vandaag enkel blikschade op, want ook concurrent Club Brugge ging onderuit.

mechelen

Hein Vanhaezebrouck: "Ik hoop dat mijn spelers geen angst hebben om te voetballen"
Anderlecht: "Wij partner van Ghelamco? Hebben al 1,5 jaar geen contact"
Vanhaezebrouck: "Ik verwacht dat mijn spelers zich zullen laten zien"
Nu ook officieel: Anderlecht zonder Spajic tegen PSG
Anderlecht legt jeugdinternational vast tot 2019
Ghelamco stelt kleiner en beter bereikbaar Eurostadion voor aan buurtbewoners
Vanhaezebrouck: "Zelfs tegen PSG moeten we het initiatief nemen"
Mediagekte voor Anderlecht - PSG
Vanhaezebrouck: "Ik hoop dat we ons spel brengen tegen PSG"
Ghelamco doet een geste naar Anderlecht
PSG op volle sterkte naar Astridpark
"Ik werk graag met werkende spitsen als Teodorczyk"
Vanhaezebrouck: "Ik heb veel respect voor mijn voorganger en zijn voetbal filosofie, maar de mijne is anders"
Spajic geraakt wellicht niet fit
Vanhaezebrouck over Gerkens: "Dingen waarvan ik dacht: Olala, impressionant"

Meer nieuws...