Hanni: "Wie niet loopt kan niet mee in moderne topvoetbal"

RSC Anderlecht speelt vandaag op verplaatsing bij KV Mechelen. Voor één speler is deze wedstrijd extra speciaal. Sofiane Hanni keert zo voor het eerst terug ‘achter de kazerne’ waar hij enkele mooie jaren beleefde. 


De Algerijn is dan ook in zijn nopjes dat hij kan terugkeren naar KV Mechelen een heeft lovende woorden over voor zijn ex-team. "Een carrière van een voetballer gaat dikwijls over verschillende clubs. De ene betekent al wat meer dan de andere. Maar voor KV Mechelen heb ik tonnen respect, te veel om in woorden uit te drukken. Ja, mijn terugkeer wordt speciaal.”


"KV Mechelen is de club die mijn carrière heeft gered, samen met hun toenmalig sportief directeur Olivier Renard. Ik verwacht mij toch wel een beetje aan een emotionele avond. Maar dat wil niet zeggen dat we niet voor de winst gaan. Ik ga heel moeilijk doen over een nederlaag", geeft de Algerijn toe in Het Laatste Nieuws.


Hanni verteerde de overstap naar een topploeg goed maar gaf toe dat hij toch even schrok toen hij hier aankwam. "Bij de kleine clubs was ik de jager, terwijl ik nu bij Anderlecht de prooi ben. Iedereen wil ons hebben, dat was wel even verschieten. Maar Besnik Hasi had mij al verwittigd, dus ik was er klaar voor."


Hanni merkt een groot verschil tussen RSCA en ex-club KV Mechelen. "Ik werk méér ... . Dat heeft enerzijds te maken met mijn verantwoordelijkheid als aanvoerder, ik wil het goede voorbeeld geven. Maar ook omdat ik vaak op links speel, moet ik veel mee met de back of de middenvelder van de tegenstander: ik kan Obradovic niet in de steek laten. Ik heb er geen probleem mee, hoor. Wie niet loopt, kan niet meer mee in het moderne topvoetbal."


Nog voor Hanni naar Anderlecht trok, kwamen de Chinezen aankloppen. Daar kon hij in februari 2016 zo'n 2,2 miljoen euro netto per jaar verdienen. "Waren ze één jaar eerder gekomen, dan had ik waarschijnlijk toegehapt", vertelt Hanni in Het Laatste Nieuws. "Maar na mijn eerste seizoen bij KV Mechelen paste China niet meer in mijn plannen. Ik heb nadien nog 2 miljoen netto in de Golf laten liggen en 1,2 miljoen netto in Kazachstan. Ik had net weer het goede spoor gevonden, ik was gelukkig in Mechelen. Mijn familie vindt dat ik nu eerst mijn limiet in het Europees voetbal moet aftasten. Als ik 30 ben, kan ik nog altijd naar China."

VoetbalBelgië

hanni mechelen

Hein Vanhaezebrouck: "Ik hoop dat mijn spelers geen angst hebben om te voetballen"
Anderlecht: "Wij partner van Ghelamco? Hebben al 1,5 jaar geen contact"
Vanhaezebrouck: "Ik verwacht dat mijn spelers zich zullen laten zien"
Nu ook officieel: Anderlecht zonder Spajic tegen PSG
Anderlecht legt jeugdinternational vast tot 2019
Ghelamco stelt kleiner en beter bereikbaar Eurostadion voor aan buurtbewoners
Vanhaezebrouck: "Zelfs tegen PSG moeten we het initiatief nemen"
Mediagekte voor Anderlecht - PSG
Vanhaezebrouck: "Ik hoop dat we ons spel brengen tegen PSG"
Ghelamco doet een geste naar Anderlecht
PSG op volle sterkte naar Astridpark
"Ik werk graag met werkende spitsen als Teodorczyk"
Vanhaezebrouck: "Ik heb veel respect voor mijn voorganger en zijn voetbal filosofie, maar de mijne is anders"
Spajic geraakt wellicht niet fit
Vanhaezebrouck over Gerkens: "Dingen waarvan ik dacht: Olala, impressionant"

Meer nieuws...