Hanni: "Wie niet loopt kan niet mee in moderne topvoetbal"

RSC Anderlecht speelt vandaag op verplaatsing bij KV Mechelen. Voor één speler is deze wedstrijd extra speciaal. Sofiane Hanni keert zo voor het eerst terug ‘achter de kazerne’ waar hij enkele mooie jaren beleefde. 


De Algerijn is dan ook in zijn nopjes dat hij kan terugkeren naar KV Mechelen een heeft lovende woorden over voor zijn ex-team. "Een carrière van een voetballer gaat dikwijls over verschillende clubs. De ene betekent al wat meer dan de andere. Maar voor KV Mechelen heb ik tonnen respect, te veel om in woorden uit te drukken. Ja, mijn terugkeer wordt speciaal.”


"KV Mechelen is de club die mijn carrière heeft gered, samen met hun toenmalig sportief directeur Olivier Renard. Ik verwacht mij toch wel een beetje aan een emotionele avond. Maar dat wil niet zeggen dat we niet voor de winst gaan. Ik ga heel moeilijk doen over een nederlaag", geeft de Algerijn toe in Het Laatste Nieuws.


Hanni verteerde de overstap naar een topploeg goed maar gaf toe dat hij toch even schrok toen hij hier aankwam. "Bij de kleine clubs was ik de jager, terwijl ik nu bij Anderlecht de prooi ben. Iedereen wil ons hebben, dat was wel even verschieten. Maar Besnik Hasi had mij al verwittigd, dus ik was er klaar voor."


Hanni merkt een groot verschil tussen RSCA en ex-club KV Mechelen. "Ik werk méér ... . Dat heeft enerzijds te maken met mijn verantwoordelijkheid als aanvoerder, ik wil het goede voorbeeld geven. Maar ook omdat ik vaak op links speel, moet ik veel mee met de back of de middenvelder van de tegenstander: ik kan Obradovic niet in de steek laten. Ik heb er geen probleem mee, hoor. Wie niet loopt, kan niet meer mee in het moderne topvoetbal."


Nog voor Hanni naar Anderlecht trok, kwamen de Chinezen aankloppen. Daar kon hij in februari 2016 zo'n 2,2 miljoen euro netto per jaar verdienen. "Waren ze één jaar eerder gekomen, dan had ik waarschijnlijk toegehapt", vertelt Hanni in Het Laatste Nieuws. "Maar na mijn eerste seizoen bij KV Mechelen paste China niet meer in mijn plannen. Ik heb nadien nog 2 miljoen netto in de Golf laten liggen en 1,2 miljoen netto in Kazachstan. Ik had net weer het goede spoor gevonden, ik was gelukkig in Mechelen. Mijn familie vindt dat ik nu eerst mijn limiet in het Europees voetbal moet aftasten. Als ik 30 ben, kan ik nog altijd naar China."

VoetbalBelgië

hanni mechelen

Kums: "Ik denk dat we eens goed moeten samenzitten"
Hein Vanhaezebrouck: "Dit is een herhaling van vorige week"
Frank Boeckx: "Hebben de supporters in de steek gelaten"
Club Brugge deelt flinke tik uit aan Anderlecht
Kums, Kara en Trebel mogelijk toch speelklaar
Anderlecht heeft 3 miljoen euro over voor jonge Paraguayaanse middenvelder Josué Colman
Hein Vanhaezebrouck neemt drie beloften mee naar Brugge
Van Holsbeeck: "Bij verlies zullen we onze doelen moeten bijstellen"
Nicolas Frutos is terug in ons land
Van Holsbeeck over Stanciu: "Soms win je en soms verlies je"
Dames: Anderlecht klopt Genk en blijft op kop
Anderlecht dicht bij eerste wintertransfer
Hein Vanhaezebrouck: "Kums onzeker, Trebel heeft een wonder nodig"
Ook Sven Kums onzeker voor topper
RSCA-spelers doen trappenloop voor arme kinderen

Meer nieuws...