Trebel: "Coach van begin eerlijk, de beste speelt"

RSC Anderlecht neemt het vandaag in een lastige uitwedstrijd op tegen KV Mechelen. Aangezien Youri Tielemans geschorst is zal Adrien Trebel meer dan waarschijnlijk in de basis mogen starten.


De Fransman kwam deze zomer over van Standard Luik maar speelde nog niet echt veel. Hij maakt zich echter geen zorgen. "Ik kan moeilijk verwachten om meteen alles te spelen, zeker met een Tielemans die zo in vorm is". Ook over René Weiler heeft Trebel geen slecht woord te zeggen. "De coach is van in het begin altijd eerlijk geweest, de beste speelt. En het duo Tielemans-Dendoncker is aan een heel sterk seizoen bezig. Ze zijn beiden erg belangrijk voor de ploeg", is Trebel eerlijk in Het Nieuwsblad. "Vooral Youri zijn schot is fenomenaal. Hij laat de ploeg draaien en daar moeten we blij om zijn."


Hij heeft zelf natuurlijk ook ambities en die steekt hij niet onder stoelen of banken. "Iedereen wil spelen, daar ben ik eerlijk in. Maar ik zit ook niet met een lang gezicht op de bank, niemand trouwens. Dat is ook één van de sterktes van deze ploeg. Youri en Leander waren de eerste om mij welkom te heten toen ik hier aankwam, ook al was ik een rechtstreekse concurrent. Dat zegt toch al genoeg. We zitten hier echt met een goede groep. En nee, ik ben geen onruststoker. De mensen die mij naar hier gehaald hebben weten dat. Vraag maar aan één van mijn voormalige trainers, niet één heeft ooit problemen gehad met mij", sluit Trebel af. 

VoetbalBelgiŽ

trebel weiler

Ghelamco kiest nieuwe strategie voor Eurostadion
Anderlecht wil zeker nog 2 a 3 versterkingen
Spajic en Obradovic opgeroepen voor ServiŽ
Gaat Deportivo Anderlecht verlossen van Capel?
Vanden Borre: "Vastbesloten om terug te keren"
Portugese rechtsback in beeld bij Anderlecht
SilvŤre Ganvoula wordt wellicht uitgeleend
Deadline Dendoncker verstreken, hij blijft wellicht
Mulder: "Dendoncker is er niet met zijn gedachten bij"
Dendoncker blijft hopen op Everton
Hanni: "Het is nooit een evidente wedstrijd tegen Charleroi"
Anderlecht probeert wel, maar de bal wil er niet in
Jupiler Pro League: "Vergissingen van Videoref onaanvaardbaar"
Fans appreciŽren gebaar van Teodorczyk
Kara: "Ik heb alles tegen elkaar afgewogen en besloot te blijven"

Meer nieuws...