Trebel: "Coach van begin eerlijk, de beste speelt"

RSC Anderlecht neemt het vandaag in een lastige uitwedstrijd op tegen KV Mechelen. Aangezien Youri Tielemans geschorst is zal Adrien Trebel meer dan waarschijnlijk in de basis mogen starten.


De Fransman kwam deze zomer over van Standard Luik maar speelde nog niet echt veel. Hij maakt zich echter geen zorgen. "Ik kan moeilijk verwachten om meteen alles te spelen, zeker met een Tielemans die zo in vorm is". Ook over René Weiler heeft Trebel geen slecht woord te zeggen. "De coach is van in het begin altijd eerlijk geweest, de beste speelt. En het duo Tielemans-Dendoncker is aan een heel sterk seizoen bezig. Ze zijn beiden erg belangrijk voor de ploeg", is Trebel eerlijk in Het Nieuwsblad. "Vooral Youri zijn schot is fenomenaal. Hij laat de ploeg draaien en daar moeten we blij om zijn."


Hij heeft zelf natuurlijk ook ambities en die steekt hij niet onder stoelen of banken. "Iedereen wil spelen, daar ben ik eerlijk in. Maar ik zit ook niet met een lang gezicht op de bank, niemand trouwens. Dat is ook één van de sterktes van deze ploeg. Youri en Leander waren de eerste om mij welkom te heten toen ik hier aankwam, ook al was ik een rechtstreekse concurrent. Dat zegt toch al genoeg. We zitten hier echt met een goede groep. En nee, ik ben geen onruststoker. De mensen die mij naar hier gehaald hebben weten dat. Vraag maar aan één van mijn voormalige trainers, niet één heeft ooit problemen gehad met mij", sluit Trebel af. 

VoetbalBelgië

trebel weiler

RSCA-spelers doen trappenloop voor arme kinderen
Bram Nuytinck: "Ik hoop in het Astridpark afscheid te kunnen nemen van alle fans"
Sébastien Delferière fluit Club Brugge - Anderlecht
RSCA Dames ontvangen vanavond Genk
Kara moet training afblazen wegens ziekte
Hanni: "We hadden geen schrik voor Bayern, dus zeker niet voor Brugge"
Badji: "In tegenstelling tot bij Anderlecht voel ik hier wel respect"
Topper lijkt niet in gedrang te zullen komen
Beloften van profclubs spelen vanaf 2019-2020 in amateurreeksen
Teodorczyk schrijft open brief
Vanhaezebrouck zit met selectieproblemen
Hein Vanhaezebrouck ziet Mitrovic of Boakye liever niet komen
Fans RSCA willen Anderlecht helpen kopen
Beerlandt (Besix): "Ikzelf, noch een groep rond mij zal een bod uitbrengen"
Champions League brengt Anderlecht meer dan 20 miljoen euro op

Meer nieuws...