Trebel: "Coach van begin eerlijk, de beste speelt"

RSC Anderlecht neemt het vandaag in een lastige uitwedstrijd op tegen KV Mechelen. Aangezien Youri Tielemans geschorst is zal Adrien Trebel meer dan waarschijnlijk in de basis mogen starten.


De Fransman kwam deze zomer over van Standard Luik maar speelde nog niet echt veel. Hij maakt zich echter geen zorgen. "Ik kan moeilijk verwachten om meteen alles te spelen, zeker met een Tielemans die zo in vorm is". Ook over René Weiler heeft Trebel geen slecht woord te zeggen. "De coach is van in het begin altijd eerlijk geweest, de beste speelt. En het duo Tielemans-Dendoncker is aan een heel sterk seizoen bezig. Ze zijn beiden erg belangrijk voor de ploeg", is Trebel eerlijk in Het Nieuwsblad. "Vooral Youri zijn schot is fenomenaal. Hij laat de ploeg draaien en daar moeten we blij om zijn."


Hij heeft zelf natuurlijk ook ambities en die steekt hij niet onder stoelen of banken. "Iedereen wil spelen, daar ben ik eerlijk in. Maar ik zit ook niet met een lang gezicht op de bank, niemand trouwens. Dat is ook één van de sterktes van deze ploeg. Youri en Leander waren de eerste om mij welkom te heten toen ik hier aankwam, ook al was ik een rechtstreekse concurrent. Dat zegt toch al genoeg. We zitten hier echt met een goede groep. En nee, ik ben geen onruststoker. De mensen die mij naar hier gehaald hebben weten dat. Vraag maar aan één van mijn voormalige trainers, niet één heeft ooit problemen gehad met mij", sluit Trebel af. 

VoetbalBelgië

trebel weiler

Anderlecht verdiende vorig seizoen ruim zeven miljoen euro in Europa
Hein Vanhaezebrouck: "Winst moet, we willen reeks neerzetten"
Vertenten fluit Anderlecht - Genk
Josué Sa: "Ik wist niet dat truitje Neymar aan Deschacht beloofd was"
Pieter Gerkens: "Chapeau dat Kums zo professioneel bleef onder Weiler"
Spajic out Kums onzeker voor duel tegen Genk
Gerkens: "Als Anderlecht komt dan twijfel je niet"
RSC Anderlecht - Genk is volledig uitverkocht
Youth League: Ook youngsters kunnen niet winnen van PSG
Marc Degryse: "Het echte Anderlecht is terug"
Appiah: "Shirts van Neymar of Mbappé interesseren me niet"
Michel Verschueren: "Goeie prestatie van RSCA nu nog beter afwerken"
Gerkens: "Voldoende kansen gekregen, maar maken die niet af"
Lichte blessure voor Kums en Trebel
Josue Sa wisselde shirt met Neymar

Meer nieuws...