Nuytinck: "We hebben een heel sterke kern, niet enkel de basiself"

Anderlecht staat naast Club Brugge bovenaan in de stand, met 58 punten. Club moet zaterdag naar Racing Genk, Anderlecht naar KV Mechelen. De AFAS Stadion is uitverkocht. "Het wordt een moeilijke wedstrijd", voorspelt Bram Nuytinck.


"Naar KV Mechelen is zeker een heel moeilijke verplaatsing. Ze hebben dit jaar echt een heel goede ploeg, die heel moeilijk te verslaan is en goed compact speelt. Het wordt een moeilijke wedstrijd", beseft de Nederlandse verdediger. "
Het is sowieso een sterke ploeg. Maar het zegt ook iets over het Belgische voetbal: terwijl Genk en Gent, toch twee clubs die in de 1/8ste finales van de Europa League staan, momenteel niet tot de top zes behoren, doet KVM gewoon mee. 
De Belgische competitie is sterk: er zijn veertien, zestien topmatchen per jaar. Veel meer dan in Nederland. PSV, Ajax en Feyenoord zijn dan wel even sterk als Anderlecht en Club Brugge, maar de ploegen daaronder zijn van een minder niveau. Dat is hier niet het geval." 


Nuytinck stond dit seizoen al 25 keer in de basis bij de Brusselaars en is klaar voor de strijd. Vanwege een vijfde gele kaart is Youri Tielemans niet inzetbaar. De 19-jarige middenvelder vond vlot de weg naar doel. Een aderlating!
"Hij is wel belangrijk voor onze ploeg, maar als je ziet dat je Trebel in de basis kan zetten, dan wordt je er als ploeg niet slechter op. Hij heeft zoveel kwaliteit, en dat heeft hij ook al laten zien. Het is echt geweldig dat hij die afwezigheid kan opvangen."


De ploeg van René Weiler staat samen met Club Brugge eerste en is al zeker van een ticket voor Play-off 1. Voor de Kakkers ligt dat ticket ook binnen handbereik, maar zij moeten op de laatste speeldag nog een rechtstreeks duel spelen tegen achtervolger AA Gent. Punten pakken tegen Anderlecht is de boodschap. Ook KRC Genk hoopt nog om bij de eerste zes te eindigen. Zij nemen het op tegen Club Brugge, de titelconcurrent van Anderlecht. "In België heb je veel ploegen met veel kwaliteit", merkt Bram Nuytinckx op. "Zeker als je kijkt naar het feit dat Genk, Gent en Standard uit de top zes vallen. Dat wil zeggen dat de andere ploegen heel sterk zijn."De linksvoetige centrale verdediger kijkt uit naar Play-off 1. "In de play-offs zijn het allemaal topwedstrijden op hoog niveau. Ik hoor vaak dat je als speler beter wordt als je die eindcompetitie haalt."
De 26-jarige Nederlander is bezig aan zijn vijfde seizoen bij Anderlecht. "De sfeer is nu echt goed, zeker tegenover vorig jaar. Er is echt een groot contrast", merkt de voormalige speler van NEC op. 
"Ik denk zelfs dat het de beste sfeer in jaren is hier. We hebben ook een heel sterk kern, niet enkel de basiself, maar echt de achttien spelers. Dat is iets wat een topclub zoals Anderlecht nodig heeft."Wie is de sterkste spits van de Belgische competitie, volgens Nuytinck? Hij lacht en denkt na. "Die kerel van KV Oostende. Een jonge spits, een hele goeie", aldus Nuytinck. "Dimata, juist ja. Hoe oud is die? 19? Kijk eens. Hij is snel, heeft een actie, een goede techniek. Maar de allerbeste blijft natuurlijk Lukasz Teodorczyk. Wat die dit jaar al allemaal heeft laten zien, da's niet normaal."

VoetbalBelgië

nuytinck mechelen

Anderlecht heeft 3 miljoen euro over voor jonge Paraguayaanse middenvelder Josué Colman
Hein Vanhaezebrouck neemt drie beloften mee naar Brugge
Van Holsbeeck: "Bij verlies zullen we onze doelen moeten bijstellen"
Nicolas Frutos is terug in ons land
Van Holsbeeck over Stanciu: "Soms win je en soms verlies je"
Dames: Anderlecht klopt Genk en blijft op kop
Anderlecht dicht bij eerste wintertransfer
Hein Vanhaezebrouck: "Kums onzeker, Trebel heeft een wonder nodig"
Ook Sven Kums onzeker voor topper
RSCA-spelers doen trappenloop voor arme kinderen
Bram Nuytinck: "Ik hoop in het Astridpark afscheid te kunnen nemen van alle fans"
Sébastien Delferière fluit Club Brugge - Anderlecht
RSCA Dames ontvangen vanavond Genk
Kara moet training afblazen wegens ziekte
Hanni: "We hadden geen schrik voor Bayern, dus zeker niet voor Brugge"

Meer nieuws...