Ben Weyts: "Eerst wachten op vergunning, dan kan er over overdracht worden gesproken"

Er is weer een nieuw element opgedoken in het complexe dossier rond het Eurostadion. Ook de Vlaamse regering zou twee lapjes grond moeten afstaan. Een verrassing want Ben Weyts, de bevoegde minister, zei onlangs nog dat Vlaanderen geen betrokken partij was. "We moeten eerst afwachten of het project wel een vergunning krijgt."


De gemeente Grimbergen besliste vorige week pas om een oude buurtweg die over Parking C loopt te schrappen. Nu blijkt ook de Vlaamse regering een toegeving te zullen moeten doen voor het stadion. Vlaanderen zou twee gronden moeten afstaan aan Ghelamco.


Het gaat om een perceel dat grenst aan de Brusselse Ring dat nodig is voor de in- en uitritten van de parking. Een ander stukje grond is nodig voor een voetgangers- en fietsverbinding naar het stadion. Vlaanderen zou al hebben ingestemd. "Het wordt allemaal zo aangedikt", reageert Ben Weyts (N-VA). "Als alle procedures rond zijn, dan kunnen die lapjes grond eventueel worden verkocht. Daar is nog lang geen sprake van. De discussie is nu of dat stadion en het bijhorende kantorencomplex op die locatie wel kan. Die procedures lopen allemaal nog. Als het stadion de nodige vergunningen krijgt, dan kan er over die overdracht worden gesproken."

***Volgens Weyts is er dus officieel nog geen akkoord over de overdracht van de twee gronden, maar uit een e-mail van het Agentschap Wegen en Verkeer aan Ghelamco, die dateert van 30 januari 2015, blijkt dat wel zo te zijn.

"Met dit schrijven kunnen wij u bevestigen dat het Vlaams Gewest/Agentschap Wegen en Verkeer principieel bereid is om de percelen volledig of gedeeltelijk over te dragen. Ik bevestig u zulks op officiële wijze."

Sporza

eurostadion rsca

Anderlecht wint de topper van Gent met klinkende cijfers
Teodorczyk twijfelachtig tegen Waasland-Beveren
Tielemans: "Iedereen sprak veel te negatief over Weiler"
Anderlecht zal dit weekend 'Jean Plaskie' eren
Frutos: "Bij Waasland-Beveren spelen ze goed voetbal en halen resultaten"
Dierick Christof fluit Waasland-Beveren-RSC Anderlecht
Spajic en Obradovic opgeroepen voor ServiŽ
Duits topclubs volgen Dendoncker
Assistent Sesa verdraait de waarheid
Anderlecht betaalde 1 miljoen euro voor Thelin
Filip De Wilde: "Roef kan volgend jaar weer op hoger niveau keepen"
Bruno: "Dit systeem van Frutos is modern voetbal"
Hanni terug speelklaar voor duel tegen Waasland-Beveren
Clasico in Beker van BelgiŽ
Onyekuru: "Frutos zei; speel je spel en dan komt het goed"

Meer nieuws...