Ben Weyts: "Eerst wachten op vergunning, dan kan er over overdracht worden gesproken"

Er is weer een nieuw element opgedoken in het complexe dossier rond het Eurostadion. Ook de Vlaamse regering zou twee lapjes grond moeten afstaan. Een verrassing want Ben Weyts, de bevoegde minister, zei onlangs nog dat Vlaanderen geen betrokken partij was. "We moeten eerst afwachten of het project wel een vergunning krijgt."


De gemeente Grimbergen besliste vorige week pas om een oude buurtweg die over Parking C loopt te schrappen. Nu blijkt ook de Vlaamse regering een toegeving te zullen moeten doen voor het stadion. Vlaanderen zou twee gronden moeten afstaan aan Ghelamco.


Het gaat om een perceel dat grenst aan de Brusselse Ring dat nodig is voor de in- en uitritten van de parking. Een ander stukje grond is nodig voor een voetgangers- en fietsverbinding naar het stadion. Vlaanderen zou al hebben ingestemd. "Het wordt allemaal zo aangedikt", reageert Ben Weyts (N-VA). "Als alle procedures rond zijn, dan kunnen die lapjes grond eventueel worden verkocht. Daar is nog lang geen sprake van. De discussie is nu of dat stadion en het bijhorende kantorencomplex op die locatie wel kan. Die procedures lopen allemaal nog. Als het stadion de nodige vergunningen krijgt, dan kan er over die overdracht worden gesproken."





***Volgens Weyts is er dus officieel nog geen akkoord over de overdracht van de twee gronden, maar uit een e-mail van het Agentschap Wegen en Verkeer aan Ghelamco, die dateert van 30 januari 2015, blijkt dat wel zo te zijn.

"Met dit schrijven kunnen wij u bevestigen dat het Vlaams Gewest/Agentschap Wegen en Verkeer principieel bereid is om de percelen volledig of gedeeltelijk over te dragen. Ik bevestig u zulks op officiële wijze."

Sporza

eurostadion rsca

Het einde van een tijdperk bij Anderlecht
Anderlecht gaat voor spits Rode Ster Belgrado
Het duo Wouter Vandenhaute - Paul Gheysens willen Anderlecht overnemen
Dames: Anderlecht haalt verschroeiend uit in clasico
Vanhaezebrouck: "Zowel Dendoncker als Onyekuru moet vechten om erbij te zijn op het WK"
Pieter Gerkens twijfelachtig voor verplaatsing naar Moeskroen
Hein Vanhaezebrouck: "Van drie spitsen heeft 'Teo' meest potentieel om te spelen bij Anderlecht"
Vanhaezebrouck neemt volledige B-kern mee op winterstage
Hamdi Harbaoui: "Ik wil beslissend zijn, zeker met het oog op het WK"
Jong talent Sieben Dewaele krijgt profcontract
Linksachter van Juventus weer in beeld bij paars-wit
Hein Vanhaezebrouck laat spelers marathon lopen
Philippe Clement: "Misschien is Van Holsbeeck al van gedacht veranderd over Thelin"
Gemeente Anderlecht onderzoekt toekomst van voetbalstadion
Overzicht RSCA-Internationals!

Meer nieuws...