Assist en nieuwe wereldgoal van Tielemans nekken Genk

Genk mag een ticket voor Play-off I bijna vergeten na een nederlaag op het veld van Anderlecht. Paars-wit komt weer naast Club Brugge aan de leiding. Youri Tielemans blonk opnieuw uit met een raak afstandsschot.


Racing Genk zag eerder op de dag Mechelen punten laten liggen bij Standard en wist dat het bij een overwinning op het veld van Anderlecht op gelijke hoogte als Malinwa zou komen. De Limburgers begonnen prima aan de partij, maar Boeckx stond pal op een niet zo moeilijk schot van Malinovskiy.
Na een kwartier spelen herstelde Anderlecht het evenwicht, maar Genk-doelman Ryan was heer en meester in de lucht. Op het halfuur moest de AustraliŽr zich toch gewonnen geven. Tielemans sneed een vrije trap goed aan, Kara kopte in doel: 1-0 halfweg.


Genk begon met verse moed aan de tweede helft, maar die werd na nog geen vijf minuten spelen meteen weer de kop ingedrukt. Tielemans kreeg centraal te veel ruimte en die moet je hem in zijn huidige vorm niet geven. De schicht zoefde aan 123 kilometer per uur voorbij Ryan in doel.
De bezoekers lieten de kopjes hangen en konden niet meer reageren. Anderlecht controleerde en voetbalde de wedstrijd rustig uit, en kreeg zelfs nog een paar kansen om de scoren op te drijven. Paars-wit komt naast Club Brugge aan de leiding van het klassement. Voor Genk is Play-off I weer een stapje verderaf.


Besluit: Genk speelt eigenlijk goed voetbal. Maar mist duidelijk scherpte kwaliteitsgebrek en de efficiŽntie ontbreekt. Met Club Brugge en Westerlo op het programma moet alles juist zitten om een kans te maken op PO1. Anderlecht blijft zonder nederlaag verder gaan door de competitie. 

jupilerproleague genk

Wouter Vandenhaute: "Wat in de kranten staat is grotendeels waar"
Ferrera zorgde voor wrevel op Neerpede
Jestrovic: "Afgelopen zomer was Boakye gratis vandaag kost hij 5 miljoen euro"
Vanhaezebrouck: "Dit was de beste Kums die we bij Anderlecht gezien hebben"
Bruno: "Met iets meer automatismen kan ik me uitleven op die positie"
Kara twijfelachtig tegen Bayern MŁnchen
Buitenlands bod van 135 miljoen euro voor RSC Anderlecht?
Kums: "We moeten blijven winnen"
Hanni: "Je moet de keuzes van de coach aanvaarden, maar je moet altijd klaar zijn"
Alisher Oesmanov: "Nog geen beslissing genomen over Anderlecht"
Vanhaezebrouck: "Dit Moeskroen is moeilijk te bekampen"
Emilio Ferrera wordt trainer van de beloften
Anderlecht wint moeizaam tegen Moeskroen
Vanden Stock: "Ik ga niet meer commentaar geven"
Beloften blijven ongeslagen!

Meer nieuws...