Roef: "Ik denk dat Weiler liever een meer ervaren doelman had"

Davy Roef startte het seizoen als eerste doelman van Anderlecht. De jongeling kon niet overtuigen en René Weiler zette hem op de bank. Roef werd uitgeleend aan Deportivo La Coruna. 


 "Nadat meneer Weiler me uit het doel had gezet, heb ik anderhalve maand keihard gewerkt. En nooit kreeg ik het idee dat ik er weer in zou komen. Zelfs mocht Frank Boeckx minder hebben gespeeld, ik denk niet dat ik nog in doel zou zijn verschenen" zo zegt Roef in fan.


"Ik had zo het idee dat de trainer al sinds het begin van het seizoen niet echt achter mij stond. Hij heeft me dat nooit persoonlijk gezegd, maar ik denk wel dat hij liever een meer ervaren doelman had. Alleen maakte het bestuur de keuze om die ervaren doelman niet te halen. Zij durfden het met mij aan... en nu zit ik hier." (grijns)


"Dat ik uit doel zou verdwijnen, dat had ik eigenlijk niet zien aankomen. Ik had wel op meer krediet gehoopt maar ik wist dat ik daar niet op hoefde te rekenen. Het is dit seizoen van moeten voor Anderlecht. Van af en toe een wedstrijd tot elke drie dagen een match: dat is nieuw voor mij. Onvermijdelijk volgt er dan een mindere periode. En daar ben ik meteen op afgerekend.""Ik heb geen problemen met de trainer, maar ik hoef ook geen goede vrienden te zijn met de coach. Het zal van mij afhangen of ik de trainer op andere gedachten kan brengen", zegt hij in Fan!. "Nu is het dus gewoon zaak om progressie te maken bij Deportivo. En dan zien we wel als ik terugkeer naar Anderlecht." Roef kent er met Lux en Tyton twee straffe concurrenten. "Laten we realistisch zijn: met hen zou elke minuut een bonus zijn. Ik ben hier om te leren en om uit mijn comfortzone te raken."

VoetbalNieuws

roef

Anderlecht doet actie voor fans tijdens Supercup
Ivan Obradovic: "90 mintuten tegen Dender waren ideaal om ritme en gevoel"
Herman Van Holsbeeck duikt op in Tour de France
Zwitser mogelijk opvolger van Kara
Voorbeschouwing Supercup duel Anderlecht - Zulte Waregem
Red Flames houden uitzicht op volgende ronde na zege tegen Noorwegen
Supercup: Anderlecht - Zulte Waregem LIVE via Play Sports
Anderlecht wil contract Svilar met twee seizoenen verlengen
Dennis Appiah: "Naar mijn gevoel sterker dan vorig seizoen"
Wijziging openingsuren Ticketing
Supercup duel Anderlecht - Zulte Waregem is uitverkocht!
Yari Verschaeren: "Ik wil snel in de eerste ploeg geraken"
Van Camp: "Beter elders ervaring opdoen"
B-elftal Anderlecht wint met 1-3 van Dender
Anderlecht gelinkt aan verdediger in Zweden

Meer nieuws...