Roef: "Ik denk dat Weiler liever een meer ervaren doelman had"

Davy Roef startte het seizoen als eerste doelman van Anderlecht. De jongeling kon niet overtuigen en René Weiler zette hem op de bank. Roef werd uitgeleend aan Deportivo La Coruna. 


 "Nadat meneer Weiler me uit het doel had gezet, heb ik anderhalve maand keihard gewerkt. En nooit kreeg ik het idee dat ik er weer in zou komen. Zelfs mocht Frank Boeckx minder hebben gespeeld, ik denk niet dat ik nog in doel zou zijn verschenen" zo zegt Roef in fan.


"Ik had zo het idee dat de trainer al sinds het begin van het seizoen niet echt achter mij stond. Hij heeft me dat nooit persoonlijk gezegd, maar ik denk wel dat hij liever een meer ervaren doelman had. Alleen maakte het bestuur de keuze om die ervaren doelman niet te halen. Zij durfden het met mij aan... en nu zit ik hier." (grijns)


"Dat ik uit doel zou verdwijnen, dat had ik eigenlijk niet zien aankomen. Ik had wel op meer krediet gehoopt maar ik wist dat ik daar niet op hoefde te rekenen. Het is dit seizoen van moeten voor Anderlecht. Van af en toe een wedstrijd tot elke drie dagen een match: dat is nieuw voor mij. Onvermijdelijk volgt er dan een mindere periode. En daar ben ik meteen op afgerekend.""Ik heb geen problemen met de trainer, maar ik hoef ook geen goede vrienden te zijn met de coach. Het zal van mij afhangen of ik de trainer op andere gedachten kan brengen", zegt hij in Fan!. "Nu is het dus gewoon zaak om progressie te maken bij Deportivo. En dan zien we wel als ik terugkeer naar Anderlecht." Roef kent er met Lux en Tyton twee straffe concurrenten. "Laten we realistisch zijn: met hen zou elke minuut een bonus zijn. Ik ben hier om te leren en om uit mijn comfortzone te raken."

VoetbalNieuws

roef

Tielemans voor het 3e jaar op een rij kanshebber op Golden Boy Award
Hein Vanhaezebrouck: "Ik ga daar niets over zeggen"
Frutos: "Mijn taak nu om de ploeg klaar te stomen"
Frutos spreekt deze middag met pers
Frank de Boer staat open voor gesprek met RSCA
Hein Vanhaezebrouck bovenaan verlanglijstje
AA Gent-voorzitter: "Hein heeft het laatste woord"
Anderlecht Fan Board: "Al hadden we 10 punten meer,we waren spelniveau beu"
Najar nog minstens zes weken aan de kant
Weiler krijgt van Anderlecht nog 400.000 euro
Steegen: "Reactie Roger Vanden Stock was pure emotie"
RSCA-fans planden nog hardere acties
Enkele spelers: "Laat dit niet gebeuren,wij spelen slecht, niet René"
Opvallend: RSCA van Weiler schiet meest op doel en heeft meeste kansen dit seizoen
Anderlecht gaat grote jeugdtalenten anders begeleiden

Meer nieuws...