Eurostadion: Grimbergen schaft buurtweg af

De buurtweg die over parking C loopt, mag worden afgeschaft. Dat heeft de gemeenteraad van Grimbergen donderdagavond beslist. Er was een nipte meerderheid voor de afschaffing: 17 mensen stemden voor, 14 mensen stemden tegen, 1 gemeenteraadslid onthield zich.In tegenstelling tot de vorige keer, stemde Groen voor de afschaffing van de buurtweg. "Wegens de financiële dreiging hebben we met veel tegenzin ingestemd met de afschaffing van de buurtweg", zegt Groen-schepen Eddie Boelens. Daarmee doelt hij op de ingebrekestelling van Ghelamco, de projectontwikkelaar die het Eurostadion wil bouwen. Volgens Ghelamco wordt de buurtweg misbruikt om hun project te dwarsbomen - machtsafwending in het jargon. De bouwheer dreigde daarom naar de rechtbank te stappen als het hele project vanwege de buurtweg in het gedrang komt, en wil de gemaakte kosten verhalen op de gemeente.
Daarnaast is er nog het vonnis van de vrederechter. Dat stelt dat de gemeente een verzoek tot afschaffing moét indienen bij de provincie, zo niet volgt een dwangsom. Dat vonnis is op 7 februari betekend, waardoor de 30 dagen om dat verzoek te richten, is beginnen lopen.Om deze redenen besloot de gemeenteraad om de beslissing van de vorige zitting in januari in te trekken. Ook werd het voorstel om in beroep te gaan tegen het vonnis van de vrederechter verworpen.
Pas tegen 22 uur werd er gestemd over de kern van de zaak: de afschaffing van de buurtweg. Daarin stemde de meerderheid tegen oppositie. Die laatste verliet na de bekendmaking van het resultaat meteen de zaal.
De beslissing van de gemeenteraad gaat nu als verzoek tot afschaffing naar de deputatie van de provincie Vlaams-Brabant. Zij nemen de uiteindelijke beslissing. 

Brusselnieuws

eurostadion rsca

Erik Lambrechts fluit Genk - Anderlecht
Anderlecht blijft aandringen voor Turks International
Hein Vanhaezebrouck: "Emilio Ferrera doet iets extra met de jeugd"
Kara: "Alles gaat goed met me en ik ben blij dat ik hier opnieuw ben"
Van Holsbeeck: “Als we Teodorczyk afgelopen zomer verkocht hadden waren fans ontevreden"
Vanhaezebrouck: "Psycholoog ook nuttig als er geen problemen zijn"
Anderlecht zet Siebe Schrijvers op verlanglijstje
Vanhaezebrouck: "Door de overname zijn middelen beperkt"
Roger Vanden Stock wordt ereburger van Anderlecht
Anderlecht zonder Obradovic, Chipciu en Boeckx naar Genk
Vanhaezebrouck: "Operatie voor Onyekuru onafwendbaar"
Vanhaezebrouck praat met Vranjes
Anderlecht volgt spits van Standard
Anderlecht volgt drie alternatieven voor Vranjes
Charleroi wil aankoopoptie Lukebakio lichten

Meer nieuws...