Eurostadion: Grimbergen schaft buurtweg af

De buurtweg die over parking C loopt, mag worden afgeschaft. Dat heeft de gemeenteraad van Grimbergen donderdagavond beslist. Er was een nipte meerderheid voor de afschaffing: 17 mensen stemden voor, 14 mensen stemden tegen, 1 gemeenteraadslid onthield zich.In tegenstelling tot de vorige keer, stemde Groen voor de afschaffing van de buurtweg. "Wegens de financiële dreiging hebben we met veel tegenzin ingestemd met de afschaffing van de buurtweg", zegt Groen-schepen Eddie Boelens. Daarmee doelt hij op de ingebrekestelling van Ghelamco, de projectontwikkelaar die het Eurostadion wil bouwen. Volgens Ghelamco wordt de buurtweg misbruikt om hun project te dwarsbomen - machtsafwending in het jargon. De bouwheer dreigde daarom naar de rechtbank te stappen als het hele project vanwege de buurtweg in het gedrang komt, en wil de gemaakte kosten verhalen op de gemeente.
Daarnaast is er nog het vonnis van de vrederechter. Dat stelt dat de gemeente een verzoek tot afschaffing moét indienen bij de provincie, zo niet volgt een dwangsom. Dat vonnis is op 7 februari betekend, waardoor de 30 dagen om dat verzoek te richten, is beginnen lopen.Om deze redenen besloot de gemeenteraad om de beslissing van de vorige zitting in januari in te trekken. Ook werd het voorstel om in beroep te gaan tegen het vonnis van de vrederechter verworpen.
Pas tegen 22 uur werd er gestemd over de kern van de zaak: de afschaffing van de buurtweg. Daarin stemde de meerderheid tegen oppositie. Die laatste verliet na de bekendmaking van het resultaat meteen de zaal.
De beslissing van de gemeenteraad gaat nu als verzoek tot afschaffing naar de deputatie van de provincie Vlaams-Brabant. Zij nemen de uiteindelijke beslissing. 

Brusselnieuws

eurostadion rsca

Vanhaezebrouck: "Zowel Dendoncker als Onyekuru moet vechten om erbij te zijn op het WK"
Pieter Gerkens twijfelachtig voor verplaatsing naar Moeskroen
Hein Vanhaezebrouck: "Van drie spitsen heeft 'Teo' meest potentieel om te spelen bij Anderlecht"
Vanhaezebrouck neemt volledige B-kern mee op winterstage
Hamdi Harbaoui: "Ik wil beslissend zijn, zeker met het oog op het WK"
Jong talent Sieben Dewaele krijgt profcontract
Linksachter van Juventus weer in beeld bij paars-wit
Hein Vanhaezebrouck laat spelers marathon lopen
Philippe Clement: "Misschien is Van Holsbeeck al van gedacht veranderd over Thelin"
Gemeente Anderlecht onderzoekt toekomst van voetbalstadion
Overzicht RSCA-Internationals!
Dames: Vrijdag 17 november topper Anderlecht - Standard
Jonathan Lardot fluit Moeskroen - Anderlecht
Trebel over opentraining: "Zo veel volk dat doet ons plezier"
Beric maakt indruk op training

Meer nieuws...