Ghelamco heeft volste vertrouwen in een goede afloop

Ghelamco zegt "het volste vertrouwen te hebben in een goede afloop." Volgens de bouwheer is het vooral de buurtweg die de bouwvergunning tegenhoudt, en doen de andere redenen die de gemeente aanhaalt, minder ter zake. Het voelt zich daarbij gesterkt door de adviezen van gereputeerde advocatenkantoren en topexperts. 


Het schepencollege van Grimbergen besliste maandagavond om geen stedenbouwkundige vergunning te verlenen voor het Eurostadion op parking C. Ghelamco zegt "kennis te hebben genomen van het vooradvies van het college van Grimbergen", en wijst daarbij vooral naar de buurtweg als reden.
"Zolang de buurtweg niet is afgeschaft, kunnen adviezen niet anders dan negatief zijn gelet op vaststaande rechtspraak", zegt de bouwheer.Maar de gemeente gaf ook andere redenen om de bouwvergunning niet te verlenen. Bijvoorbeeld dat het project niet binnen de maximale vierkante meters recreatie van het Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan (GRUP) past, een essentiële voorwaarde voor een vergunning.
Volgens Ghelamco is het Eurostadion-project wel degelijk conform dat GRUP. Daarin voelt het zich gesterkt "door de positieve adviezen van de meest gereputeerde advocatenkantoren inzake ruimtelijke ordening."
Het gaat daarbij vooral om het inkleuren van onder meer de tribunes en de grasmat als 'socioculturele inrichting' in plaats van 'recreatie'. Daardoor blijft het aantal vierkante meter recreatie net onder het maximum van 50.000 vierkante meter . 
Volgens Ghelamco kan dit omdat er ook optredens zullen plaatsvinden in het stadion. Het schepencollege zegt dan weer dat het Eurostadion duidelijk werd ontworpen als voetbalstadion, waardoor de hoofdbestemming recreatie moet zijn. Ook de andere aspecten die de gemeente aanhaalt, zoals mobiliteit en de  effecten voor de buurt, zijn volgens de bouwheer perfect onderbouwd in het door de Vlaamse overheid goedgekeurde Milieu Effectenrapport (MER).
Dat MER dient als basis voor de milieuvergunning, die echter nog niet is toegekend. Ook over die milieuvergunning had de gemeente een hele waslijst aan opmerkingen, zonder evenwel gunstig of ongunstig te adviseren.
Ook inzake mobiliteit heeft Ghelamco zich laten bijstaan door nationale en internationale experten. "We hebben gegeven deze topexperten in de diverse materies het volste vertrouwen in een goede afloop", aldus Philip Neyt, bestuurder van Ghelamco.

eurostadion rsca

Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"
Gerkens: "Mooi dat we scoren uit een standaardsituatie"
Winst dankzij Frank Boeckx
Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel
Anderlecht wint de topper van Gent met klinkende cijfers
Teodorczyk twijfelachtig tegen Waasland-Beveren
Tielemans: "Iedereen sprak veel te negatief over Weiler"
Anderlecht zal dit weekend 'Jean Plaskie' eren
Frutos: "Bij Waasland-Beveren spelen ze goed voetbal en halen resultaten"
Dierick Christof fluit Waasland-Beveren-RSC Anderlecht
Spajic en Obradovic opgeroepen voor ServiŽ

Meer nieuws...