Ghelamco heeft volste vertrouwen in een goede afloop

Ghelamco zegt "het volste vertrouwen te hebben in een goede afloop." Volgens de bouwheer is het vooral de buurtweg die de bouwvergunning tegenhoudt, en doen de andere redenen die de gemeente aanhaalt, minder ter zake. Het voelt zich daarbij gesterkt door de adviezen van gereputeerde advocatenkantoren en topexperts. 


Het schepencollege van Grimbergen besliste maandagavond om geen stedenbouwkundige vergunning te verlenen voor het Eurostadion op parking C. Ghelamco zegt "kennis te hebben genomen van het vooradvies van het college van Grimbergen", en wijst daarbij vooral naar de buurtweg als reden.
"Zolang de buurtweg niet is afgeschaft, kunnen adviezen niet anders dan negatief zijn gelet op vaststaande rechtspraak", zegt de bouwheer.Maar de gemeente gaf ook andere redenen om de bouwvergunning niet te verlenen. Bijvoorbeeld dat het project niet binnen de maximale vierkante meters recreatie van het Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan (GRUP) past, een essentiële voorwaarde voor een vergunning.
Volgens Ghelamco is het Eurostadion-project wel degelijk conform dat GRUP. Daarin voelt het zich gesterkt "door de positieve adviezen van de meest gereputeerde advocatenkantoren inzake ruimtelijke ordening."
Het gaat daarbij vooral om het inkleuren van onder meer de tribunes en de grasmat als 'socioculturele inrichting' in plaats van 'recreatie'. Daardoor blijft het aantal vierkante meter recreatie net onder het maximum van 50.000 vierkante meter . 
Volgens Ghelamco kan dit omdat er ook optredens zullen plaatsvinden in het stadion. Het schepencollege zegt dan weer dat het Eurostadion duidelijk werd ontworpen als voetbalstadion, waardoor de hoofdbestemming recreatie moet zijn. Ook de andere aspecten die de gemeente aanhaalt, zoals mobiliteit en de  effecten voor de buurt, zijn volgens de bouwheer perfect onderbouwd in het door de Vlaamse overheid goedgekeurde Milieu Effectenrapport (MER).
Dat MER dient als basis voor de milieuvergunning, die echter nog niet is toegekend. Ook over die milieuvergunning had de gemeente een hele waslijst aan opmerkingen, zonder evenwel gunstig of ongunstig te adviseren.
Ook inzake mobiliteit heeft Ghelamco zich laten bijstaan door nationale en internationale experten. "We hebben gegeven deze topexperten in de diverse materies het volste vertrouwen in een goede afloop", aldus Philip Neyt, bestuurder van Ghelamco.

eurostadion rsca

Kicker: "Bibberzege voor Bayern"
Trebel onzeker voor duel tegen Kortrijk
Deschacht en Coorevits zijn in het geheim getrouwd
Marc Degryse: "Aanpak Hein Vanhaezebrouck verdiende lof en respect"
Jupp Heynckes: "Zonder onze doelman was de score heel anders geweest"
Anderlecht was weer Anderlecht in het Astridpark
Trebel: “We spelen heel goed, maar we pakken alweer geen punten”
Gerkens: "Jammer dat de ref niet floot"
Vanhaezebrouck: "De scheids fluit bewust geen penalty, héél jammer"
René Weiler: "Ik heb mijn doelen bereikt bij Anderlecht"
Peter Vandenbempt: "Drie keer alleen voor de keeper en niet scoren, zo kun je niet winnen."
Sels: "Na de 1-1 dachten we dat we wedstrijd nog konden winnen"
Kums: "Niet enkel op Teo schieten"
Hein Vanhaezebrouck: "Efficiëntie in de Champions League heel belangrijk"
Anderlecht speelt zijn beste match maar verliest wel opnieuw

Meer nieuws...