Degryse: "Wees maar zeker dat die doelpunten heel Europa rondgaan"

Iedereen had er zondagavond de mond van vol: de twee goals van Youri Tielemans waren van een schoonheid die zelden te bewonderen valt op de Belgische velden. Ook Marc Degryse, die zelf ook wel een mooi doelpunt of twee maakte tijdens zijn carrière, stond met open mond te kijken.


Tielemans werd in het verleden door hem streng aangepakt, maar nu is Degryse tevreden. "Tielemans toont dat hij een speciale speler is. Hij is volwassener en rijper geworden dit seizoen. Een onmiskenbaar groot talent. Wees maar zeker dat zijn doelpunten heel Europa zullen rondgaan. Met links, met rechts en allebei vanop afstand", zegt hij in HLN.
En hij ziet hem niet lang meer rondlopen op de Belgische velden. "Als Ndidi en Bailey zo'n transfer kunnen maken, waarom Tielemans dan niet? Als je op die jonge leeftijd zo belangrijk kan zijn voor Anderlecht, dan mag je trots zijn. Ik ben ervan overtuigd: Youri heeft een mooie toekomst voor zich. Maar eerst moet hij paars-wit kampioen maken. Dan neemt hij in schoonheid afscheid en zal iedereen hem zijn transfer gunnen. Het zou een droom zijn voor Tielemans. "


René Weiler heeft RSC Anderlecht op de rails gekregen. Het staat gedeeld eerste en de ploeg staat er goed voor in de 1/16 finales van de Europa League. Hij krijgt dan ook lof. Marc Degryse geeft hem die dan ook. "Ook Weiler heeft een verdienste aan de reeks van Anderlecht. Hij maakt de juiste keuzes. Paars-wit speelt steeds overtuigender en solliciteert naar de titel. De tekenen dat ze op de goede weg zijn, zijn er", zegt hij in Het Laatste Nieuws.

Voetbalkrant

degryse oostende tielemans

Plukt Preud'homme trainer weg bij Anderlecht?
Sels: "Ik kreeg altijd de boetes van Saïef toegestuurd"
Vanhaezebrouck: "Anderlecht zie ik op dit moment als een terreinwagen"
Hein Vanhaezebrouck: "Ik moet Herman Van Holsbeeck bedanken"
Nieuwe grasmat is geplaatst
Andy Najar: "Ik had nooit mogen spelen tegen Bayern München"
Stanciu vandaag van Sparta Praag
Vranjes wil naar Anderlecht
Dames op winterstage in Valencia
RSC Anderlecht bezoekt morgen Autosalon
Frutos duikt weer op in Neerpede
Anderlecht doet bod Ognjen Vranjes van AEK Athene
Anthony Vanden Borre mag niet terug naar Anderlecht
Najar: "Ja ik heb geweend, het was een zware periode voor mij"
Scheidsrechter Luc Wouters bergt na 15 jaar zijn fluitje op

Meer nieuws...