Degryse: "Wees maar zeker dat die doelpunten heel Europa rondgaan"

Iedereen had er zondagavond de mond van vol: de twee goals van Youri Tielemans waren van een schoonheid die zelden te bewonderen valt op de Belgische velden. Ook Marc Degryse, die zelf ook wel een mooi doelpunt of twee maakte tijdens zijn carrière, stond met open mond te kijken.


Tielemans werd in het verleden door hem streng aangepakt, maar nu is Degryse tevreden. "Tielemans toont dat hij een speciale speler is. Hij is volwassener en rijper geworden dit seizoen. Een onmiskenbaar groot talent. Wees maar zeker dat zijn doelpunten heel Europa zullen rondgaan. Met links, met rechts en allebei vanop afstand", zegt hij in HLN.
En hij ziet hem niet lang meer rondlopen op de Belgische velden. "Als Ndidi en Bailey zo'n transfer kunnen maken, waarom Tielemans dan niet? Als je op die jonge leeftijd zo belangrijk kan zijn voor Anderlecht, dan mag je trots zijn. Ik ben ervan overtuigd: Youri heeft een mooie toekomst voor zich. Maar eerst moet hij paars-wit kampioen maken. Dan neemt hij in schoonheid afscheid en zal iedereen hem zijn transfer gunnen. Het zou een droom zijn voor Tielemans. "


René Weiler heeft RSC Anderlecht op de rails gekregen. Het staat gedeeld eerste en de ploeg staat er goed voor in de 1/16 finales van de Europa League. Hij krijgt dan ook lof. Marc Degryse geeft hem die dan ook. "Ook Weiler heeft een verdienste aan de reeks van Anderlecht. Hij maakt de juiste keuzes. Paars-wit speelt steeds overtuigender en solliciteert naar de titel. De tekenen dat ze op de goede weg zijn, zijn er", zegt hij in Het Laatste Nieuws.

Voetbalkrant

degryse oostende tielemans

Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel
Anderlecht wint de topper van Gent met klinkende cijfers
Teodorczyk twijfelachtig tegen Waasland-Beveren
Tielemans: "Iedereen sprak veel te negatief over Weiler"
Anderlecht zal dit weekend 'Jean Plaskie' eren
Frutos: "Bij Waasland-Beveren spelen ze goed voetbal en halen resultaten"
Dierick Christof fluit Waasland-Beveren-RSC Anderlecht
Spajic en Obradovic opgeroepen voor Servië
Duits topclubs volgen Dendoncker
Assistent Sesa verdraait de waarheid
Anderlecht betaalde 1 miljoen euro voor Thelin

Meer nieuws...