Anderlecht hijst zich dankzij klassegoals voorbij Oostende

Anderlecht heeft KV Oostende een serieuze dreun verkocht in de topper van deze speeldag. Vooral na de pauze zorgden de bezoekers voor enkele prachtige doelpunten. Vooral de tweede goal van Youri Tielemans deed monden open vallen aan zee. Anderlecht komt opnieuw naast Club Brugge aan de leiding.


Terwijl een deel van de Anderlecht-aanhang nog buiten het stadion stond uit protest tegen het bestuur, lieten de spelers er geen gras over groeien. Chipciu kon al na twee minuten alleen op doel af, maar legde nog breed voor de meegespurte Hanni, die simpel scoorde. Bij KVO dachten ze aan buitenspel, maar de bal voor Chipciu kwam van een Oostendse voet.
De thuisploeg had wat tijd nodig om te bekomen, maar knokte zich gaandeweg toch in de partij, onder impuls van een erg bedrijvige Dimata. De broertjes Lukaku zagen vanuit de tribune hoe Hanni halfweg de eerste helft de bal tegen de hand kreeg: penalty voor Oostende, omgezet door KVO-topschutter Dimata.


Na de 1-1 ging het lekker op en neer in de Versluys Arena. Oostende en Anderlecht bleven resoluut voor de aanval kiezen, maar de beste kansen waren voor Anderlecht. Bruno zag zijn schot gestuit door Dutoit, Hanni vlamde over.
Het begin van de tweede helft had veel minder te bieden. De ruimtes werden kleiner en de kansen schaarser. Het was wachten op de invalbeurt van Tielemans, die de geblesseerde aanvoerder Hanni kwam vervangen.
De youngster van Anderlecht mepte Oostende twintig minuten voor tijd tegen het canvas met twee geweldige doelpunten in nauwelijks twee minuten tijd, nota bene eentje met links en eentje met rechts.
Een aangeslagen Oostende probeerde er nog wat van te maken in de slotfase, maar kon niet verhinderen dat Teodorczyk de score nog wat uitdiepte met zijn 18e van het seizoen. 1-4, een zware uitslag voor Oostende, dat nog spannende weken tegemoet gaat richting de play-offs.

jupilerproleague oostende

Erik Lambrechts fluit Genk - Anderlecht
Anderlecht blijft aandringen voor Turks International
Hein Vanhaezebrouck: "Emilio Ferrera doet iets extra met de jeugd"
Kara: "Alles gaat goed met me en ik ben blij dat ik hier opnieuw ben"
Van Holsbeeck: “Als we Teodorczyk afgelopen zomer verkocht hadden waren fans ontevreden"
Vanhaezebrouck: "Psycholoog ook nuttig als er geen problemen zijn"
Anderlecht zet Siebe Schrijvers op verlanglijstje
Vanhaezebrouck: "Door de overname zijn middelen beperkt"
Roger Vanden Stock wordt ereburger van Anderlecht
Anderlecht zonder Obradovic, Chipciu en Boeckx naar Genk
Vanhaezebrouck: "Operatie voor Onyekuru onafwendbaar"
Vanhaezebrouck praat met Vranjes
Anderlecht volgt spits van Standard
Anderlecht volgt drie alternatieven voor Vranjes
Charleroi wil aankoopoptie Lukebakio lichten

Meer nieuws...