René Weiler krijgt te maken met luxeprobleem

RSC Anderlecht boekte donderdagavond een bijzonder knap resultaat en haalde het met 2-0 van Zenit Sint-Petersburg. Deze stunt werd overigens verwezenlijkt met een veredeld B-elftal, zo voerde René Weiler maar liefst zeven wissels door in vergelijking met afgelopen zondag tegen Zulte Waregem. Een erg fraaie prestatie dus, maar het levert de coach ook een pak kopbrekers op. 


1. Doelmannenkwestie: Boekx vs Rubén


Op het aantrekken van Rubén Martinez kwam heel wat kritiek, omdat hij bij Deportivo La Coruna slechts derde doelman was. Donderdag kreeg hij echter zijn kans en die greep hij met beide handsschoenen klemvast. Niet dat hij zo bijzonder veel werk had op te knappen, maar telkens als het moest stond hij pal. Bovendien hield hij de nul na een ultieme handreflex op een poging van Dzyuba.
Zondag in Oostende neemt Frank Boeckx wellicht zijn plaats terug in, maar wat als Rubén donderdag in Rusland even goed of zelfs beter nog presteert? In ieder geval weet Boeckx dat hij zich zondag geen enkel foutje kan permitteren. Bovendien bewees Rubén dat hij zijn defensie minstens even goed kan coachen en laat dat nu net de reden zijn waarom Roef weg moest.2. Ghanees goud: Wat met  Frank?


De uitblinker van de avond was uiteraard Frank Acheampong. Voor de eerste keer in de basis sinds zijn passage op de Africa Cup en meteen goed voor twee cruciale treffers. Een fitte Acheampong in vorm zou dan ook een vaste basisspeler zijn bij elke Belgische ploeg, maar net daar wringt het schoentje.
De Ghanees heeft immers moeite om zijn zware fysieke inspanningen 90 minuten lang door te trekken, ook donderdag moest hij alweer vroegtijdig naar de kant. Weiler hamert er echter op dat zijn spelers fysiek tip top in orde zijn, dat bleek al tijdens de voorbereiding, en dus is de kans reëel dat Acheampong vrede zal moeten nemen met een rol als luxe-invaller. Al zal hij ongetwijfeld nog in de basis starten.3. Wie op de tien?  Hanni vs Stanciu of Tielemans


Hanni presteerde afgelopen zondag uitstekend als 'nummer 10' en leidde RSCA op fraaie wijze naar de zege tegen Zulte Waregem, terwijl Stanciu 90 minuten op de bank bleef. Maar de Roemeen herpakte zich tegen Zenit op gepaste wijze. Zo leverde hij een weergaloze assist op Acheampong af, was hij door zijn werklust voor een groot deel verantwoordelijk voor de tweede treffer en een knappe dribbel in de tweede helft liet de harten van de RSCA-fans sneller slaan.

Het is dus nog maar de vraag wie tijdens het verdere verloop van het seizoen op de '10' zal staan. Hanni kan inmiddels betere statistieken voorleggen, maar de tien miljoen euro voor Stanciu werd niet voor niets betaald. Beiden vertonen ook de nodige werklust, allesbehalve gemakkelijk dus.
Al kan ook Tielemans aanspraak maken op de 10 . Enkel op Lokeren heeft de driehoek Tielemans - Trebel - Dendoncker het laten afweten.
VoetbalNieuws

hanni stanciu weiler tielemans acheampong boeckx rubén

Roger Vanden Stock: "Ik zal RSC Anderlecht nooit loslaten"
Veiligheidsmaatregelen blijven voorlopig van kracht
Vanhaezebrouck: "Offensief moet er nog iets bij komen"
Vanden Stock: "Hopelijk komt er deze week versterking"
Stanciu is van Sparta Praag
Gerkens wellicht speelklaar tegen Wl-Beveren
David Sesa: "In België is men vaak te negatief tegenover hun eigen producten"
Coucke wil Georges Heylens als sportief raadgever bij RSCA
Stanciu vandaag officieel van Sparta Praag?
Mohammed Dauda scoort hattrick bij beloften
Chancel Mbemba komt conditie onderhouden in Neerpede
KV Mechelen: "Ganvoula ging niet voluit op training"
Geen disciplinaire vervolging voor Sven Kums
Leander Dendoncker wil Anderlecht deze winter verlaten
Van Holsbeeck: “Niet de bedoeling dat we Dendoncker en Trebel laten gaan"

Meer nieuws...