René Weiler krijgt te maken met luxeprobleem

RSC Anderlecht boekte donderdagavond een bijzonder knap resultaat en haalde het met 2-0 van Zenit Sint-Petersburg. Deze stunt werd overigens verwezenlijkt met een veredeld B-elftal, zo voerde René Weiler maar liefst zeven wissels door in vergelijking met afgelopen zondag tegen Zulte Waregem. Een erg fraaie prestatie dus, maar het levert de coach ook een pak kopbrekers op. 


1. Doelmannenkwestie: Boekx vs Rubén


Op het aantrekken van Rubén Martinez kwam heel wat kritiek, omdat hij bij Deportivo La Coruna slechts derde doelman was. Donderdag kreeg hij echter zijn kans en die greep hij met beide handsschoenen klemvast. Niet dat hij zo bijzonder veel werk had op te knappen, maar telkens als het moest stond hij pal. Bovendien hield hij de nul na een ultieme handreflex op een poging van Dzyuba.
Zondag in Oostende neemt Frank Boeckx wellicht zijn plaats terug in, maar wat als Rubén donderdag in Rusland even goed of zelfs beter nog presteert? In ieder geval weet Boeckx dat hij zich zondag geen enkel foutje kan permitteren. Bovendien bewees Rubén dat hij zijn defensie minstens even goed kan coachen en laat dat nu net de reden zijn waarom Roef weg moest.2. Ghanees goud: Wat met  Frank?


De uitblinker van de avond was uiteraard Frank Acheampong. Voor de eerste keer in de basis sinds zijn passage op de Africa Cup en meteen goed voor twee cruciale treffers. Een fitte Acheampong in vorm zou dan ook een vaste basisspeler zijn bij elke Belgische ploeg, maar net daar wringt het schoentje.
De Ghanees heeft immers moeite om zijn zware fysieke inspanningen 90 minuten lang door te trekken, ook donderdag moest hij alweer vroegtijdig naar de kant. Weiler hamert er echter op dat zijn spelers fysiek tip top in orde zijn, dat bleek al tijdens de voorbereiding, en dus is de kans reëel dat Acheampong vrede zal moeten nemen met een rol als luxe-invaller. Al zal hij ongetwijfeld nog in de basis starten.3. Wie op de tien?  Hanni vs Stanciu of Tielemans


Hanni presteerde afgelopen zondag uitstekend als 'nummer 10' en leidde RSCA op fraaie wijze naar de zege tegen Zulte Waregem, terwijl Stanciu 90 minuten op de bank bleef. Maar de Roemeen herpakte zich tegen Zenit op gepaste wijze. Zo leverde hij een weergaloze assist op Acheampong af, was hij door zijn werklust voor een groot deel verantwoordelijk voor de tweede treffer en een knappe dribbel in de tweede helft liet de harten van de RSCA-fans sneller slaan.

Het is dus nog maar de vraag wie tijdens het verdere verloop van het seizoen op de '10' zal staan. Hanni kan inmiddels betere statistieken voorleggen, maar de tien miljoen euro voor Stanciu werd niet voor niets betaald. Beiden vertonen ook de nodige werklust, allesbehalve gemakkelijk dus.
Al kan ook Tielemans aanspraak maken op de 10 . Enkel op Lokeren heeft de driehoek Tielemans - Trebel - Dendoncker het laten afweten.
VoetbalNieuws

hanni stanciu weiler tielemans acheampong boeckx rubén

Ghelamco kiest nieuwe strategie voor Eurostadion
Anderlecht wil zeker nog 2 a 3 versterkingen
Spajic en Obradovic opgeroepen voor Servië
Gaat Deportivo Anderlecht verlossen van Capel?
Vanden Borre: "Vastbesloten om terug te keren"
Portugese rechtsback in beeld bij Anderlecht
Silvère Ganvoula wordt wellicht uitgeleend
Deadline Dendoncker verstreken, hij blijft wellicht
Mulder: "Dendoncker is er niet met zijn gedachten bij"
Dendoncker blijft hopen op Everton
Hanni: "Het is nooit een evidente wedstrijd tegen Charleroi"
Anderlecht probeert wel, maar de bal wil er niet in
Jupiler Pro League: "Vergissingen van Videoref onaanvaardbaar"
Fans appreciëren gebaar van Teodorczyk
Kara: "Ik heb alles tegen elkaar afgewogen en besloot te blijven"

Meer nieuws...