Weiler: "Roteren maar doel is de kwalificatie"

Anderlecht ontvangt donderdagavond Zenit Sint-Petersburg in de Europa League. "Als we ons plaatsen, zullen we weinig tijd krijgen om te rusten. Maar als we winnen, doen we vertrouwen op en dat is een positief punt. Wij spelen hoe dan ook wedstrijden om die te winnen en ons doel is de kwalificatie", vertelde trainer Réne Weiler woensdag tijdens een persmoment.Nog 4 rondes overleven en Anderlecht zit in de finale van de Europa League, maar het zwaartepunt zit daar allerminst voor paars-wit. De competitie primeert voor coach René Weiler. 
"We gaan de ploeg laten roteren, dat is duidelijk", aldus de coach van paars-wit op woensdag voor de persconferentie een dag voor het treffen met Zenit Sint-Petersburg.
"Er wachten ons nog veel wedstrijden op korte tijd, dus zullen er donderdag een paar wissels zijn. Zeker en vast!. Dewelke? Dat kan ik nu nog niet zeggen uiteraard. We hebben heel wat jongens in huis die een goeie match kunnen afwerken, ik heb vertrouwen in iedereen", vervolgde de Anderlechtcoach, die wel de geblesseerden Kara Mbodji en Dennis Appiah mist. "Ik verwacht dat ze ten laatste zondag klaar zijn."


"We willen winnen, maar we gaan roteren met een doel. Ik heb in iedereen vertrouwen, al is Zenit natuurlijk wel een erg, erg zware dobber om voorbij te raken. Rubén in doel? Dat kan, ik ga er nog niets over zeggen. Kara en Appiah zullen er zeker niet bij zijn. Zenit speelde door de lange winterstop in Rusland dit jaar nog geen officiële match. "Dat kan een voordeel zijn, maar het kan ook omgekeerd werken", legde Weiler uit. "De spelers van Zenit hebben nog geen competitieritme in de benen maar het wordt hun eerste match en ze zullen ongetwijfeld een goeie prestatie op de mat willen leggen." 


Anderlecht en Zenit speelden de laatste jaren verscheidene keren tegen elkaar, en zouden elkaar dus goed moeten kennen. "Je kan geen vergelijkingen maken met de ploegen die de laatste jaren hebben gespeeld", aldus Weiler. "Zenit is vedetten zoals Axel Witsel kwijtgespeeld, maar haalde andere sterren. Het is een ploeg met grote namen en heel wat kwaliteiten. Ze zijn heel sterk. Ik verwacht een moeilijke wedstrijd.""De coach beslist. Als hij wil roteren, dan is dat zijn keuze", is Youri Tielemans alvast duidelijk. "Natuurlijk willen we allemaal graag spelen, maar het is aan hen op de bank om ook te laten zien wat ze kunnen."


europaleague zenit weiler tielemans

Roger Vanden Stock: "Ik zal RSC Anderlecht nooit loslaten"
Veiligheidsmaatregelen blijven voorlopig van kracht
Vanhaezebrouck: "Offensief moet er nog iets bij komen"
Vanden Stock: "Hopelijk komt er deze week versterking"
Stanciu is van Sparta Praag
Gerkens wellicht speelklaar tegen Wl-Beveren
David Sesa: "In België is men vaak te negatief tegenover hun eigen producten"
Coucke wil Georges Heylens als sportief raadgever bij RSCA
Stanciu vandaag officieel van Sparta Praag?
Mohammed Dauda scoort hattrick bij beloften
Chancel Mbemba komt conditie onderhouden in Neerpede
KV Mechelen: "Ganvoula ging niet voluit op training"
Geen disciplinaire vervolging voor Sven Kums
Leander Dendoncker wil Anderlecht deze winter verlaten
Van Holsbeeck: “Niet de bedoeling dat we Dendoncker en Trebel laten gaan"

Meer nieuws...