Frank Boekx: "Blij dat ik veel criticasters de mond heb kunnen snoeren"

Frank Boeckx maakte bij Anderlecht promotie tot eerste keeper. Een paar jaar geleden dacht hij nog aan stoppen. In Extra Time praat de 30-jarige goalie over zijn moeilijke periode.


Met de komst van Matz Sels in het seizoen 2013-2014 raakte Frank Boeckx op een zijspoor bij AA Gent. Hij werd naar de B-kern verwezen, kampte met overwicht en verloor zijn passie voor het voetbal. 
"Ik heb op een bepaald moment gedacht aan stoppen en wou op wereldreis gaan", zegt Boeckx in Extra Time
 Hij verkaste in 2014 naar Antwerp FC en een jaar later werd hij als derde doelman naar RSC Anderlecht gehaald. Na het vertrek van Silvio Proto en een paar mindere wedstrijden van het jonge talent Davy Roef, werkte hij zich op tot eerste doelman.
 

"Ik was het leven als voetballer een beetje beu, maar toen ik bij Anderlecht aankwam voelde ik mij meteen thuis en was ik terug gemotiveerd om mij te bewijzen. Ik heb veel kritiek gekregen maar daar trek ik mij niet veel van aan. Ik bewijs mij liever op het veld. Ik ben blij dat ik vele criticasters de mond heb kunnen snoeren."
Boeckx stond dit seizoen al elf keer tussen de palen bij Paars-Wit."Er is dit seizoen al veel kritiek geweest op Anderlecht. Onterecht", vindt Frank Boeckx. "We hebben een heel nieuwe kern en een nieuwe trainer. Dat moet je wat tijd gunnen, maar dat is niet gebeurd. Weiler is van in het begin redelijk hard aangepakt, maar nu begint hij wel zijn stempel te drukken."
Met Boeckx tussen de palen, die op een bepaald moment van Weiler de voorkeur kreeg op Roef, heeft Anderlecht nog niet verloren. "Ligt dat aan mij of aan de ploeg?", lacht de doelman. "Jullie zijn de kenners."
Topschutter Lukasz Teodorczyk legt de ballen ook op training vlotjes binnen, verklapt Frank Boeckx. "Qua afwerking is hij een fenomeen", zegt de doelman van Anderlecht. "Puur qua afwerking is hij de beste waarmee ik al getraind heb. Ik zeg niet dat hij de beste spits is, want Bryan Ruiz bijvoorbeeld was een heel ander type. Ook Okaka scoorde vlot, maar dat is totaal niet te vergelijken met Teodorczyk. Hij kan alles."Frank Boeckx had afgelopen weekend een korte discussie met scheidsrechter Laforge. "Bij de penalty bleef hij maar zeggen dat ik op mijn lijn moest staan, terwijl ik daar al stond en me probeerde te concentreren. Ik vond het een rare situatie", zegt de doelman. Vandenbempt: "Laforge was wat overijverig. Hij kwam ook Weiler de levieten lezen, terwijl ik al andere trainers meer misbaar zag maken."

VoetbalBelgiŽ

boeckx

Kara: "Ben er zeker van dat we zullen terugslaan"
Pieter Gerkens: "Ik zal mijn slag wel slaan op het veld"
Toch geen huurbeurt voor Ganvoula
Hoopt Benfica Svilar Gratis binnen te halen?
Wim Smet fluit Anderlecht - Sint-Truiden
Lens weet niets van Capel
Trebel wellicht out Chipciu twijfelachtig
Jeugd RSCA speelt zondag finale tegen Inter op Internationaal toernooi
Breuk tussen Anderlecht en Svilar is definitief
Henry Onyekuru: "Overtuigd dat jullie dit weekend goals gaan zien"
Najar traint met de groep
Davy Roef mag vertrekken!
Ghelamco kiest nieuwe strategie voor Eurostadion
Anderlecht wil zeker nog 2 a 3 versterkingen
Spajic en Obradovic opgeroepen voor ServiŽ

Meer nieuws...