Weiler: "Hebben fans een goede wedstrijd voorgeschoteld"

Na twee doelpuntenloze matchen vond Anderlecht vandaag weer de weg naar de goal. En hoe. Paars-wit won met 4-2 van Zulte Waregem na een spectaculaire topper. René Weiler was na afloop uiteraard tevreden met de zege. "Onze reactie na de vroege 0-1 was perfect."


"We hebben de fans een goede wedstrijd voorgeschoteld, ook dankzij Zulte Waregem", vertelde Weiler. "Onze reactie na de vroege 0-1 van Leye was perfect. We hebben veel kansen versierd, de voorsprong bij de rust was dan ook verdiend. Na de strafschop zijn we beginnen twijfelen. Er was wat stress bij mijn spelers. Essevee hanteerde vaak de lange bal, wat voor wat gevaar zorgde achterin. Maar goed, we winnen en dat is het belangrijkste. Ik ben tevreden met de prestatie van al mijn spelers."


Weiler zag wel het één en ander fout lopen bij Paars-Wit, zeker na de 3-2. "De organisatie was weg op het middenveld. Om dat te veranderen, bracht ik Trebel in", verklaarde hij aan Proximus 11. "We hebben wel vier keer gescoord na twee wedstrijden zonder goal, dus ik ben tevreden." Maar er was dus wel die gigantische kans van Teodorczyk. "Die misser van Teo was echt ongelooflijk. Als we nog de 3-3 binnen krijgen, zou daar anders over gepraat worden. Gelukkig voor hem maken we nog die vierde goal."Weiler maakte zich tijdens de match wel bijzonder kwaad op Nicolas Laforge toen hij een penalty floot na een duidelijke trekfout van Kara. "Het was strafschop, ik heb de beelden bekeken. Tijdens de wedstrijd dacht ik van niet en maakte ik me ook kwaad. Ik heb mijn excuses aangeboden bij de ref."


Voor René Weiler betekent die wedstrijd zijn terugkeer in de dug-out na de dood van zijn vader. Tegen Sporting Lokeren zat de Zwitser nog thuis. Op Daknam brachten de fans een pakkend eerbetoon. "Het was een super mooi gebaar, van onze supporters en van die van Lokeren. Dat deed deugd, voor mij en voor mijn familie", geeft Weiler aan bij Proximus TV. "Het leven gaat altijd verder en ik ben klaar om opnieuw met de groep te werken."


"Ik heb de match natuurlijk gevolgd. Ik ben naar België teruggekeerd op vrijdagnamiddag, maar daarna heb ik beslist om de match thuis te volgen, omdat ik nog niet genoeg energie had die je nodig hebt om de groep te sturen", verklaart de trainer zijn afwezigheid. "Het was niet gemakkelijk om het op tv te volgen. Als je niet in het stadion bent, als je niet kort bij je groep staat, dan voel je niet hetzelfde", aldus Weiler, die eindigt met een directe boodschap voor de fans van paars-wit. "Heel erg bedankt. Jullie doen zoveel voor ons tijdens de matchen. Ik hoop dat dat zo blijft, want het helpt ons erg." 


weiler zulte

Mata hervat trainingen bij Charleroi
De Keersmaecker zal zichzelf niet opvolgen bij de voetbalbond
"Kara en Acheampong mogen ook gewoon blijven"
Van Holsbeeck: "Goeie afloop voor Mata en Onyekuru blijft mogelijk"
Vader Svilar: "Mile moet enkel voor zichzelf werken zodat iedereen hem opmerkt"
Van Holsbeeck: "De werkelijkheid is dat Sevilla weinig concreet is voor Teodorczyk"
Van Holsbeeck: "Die turken denken dat Anderlecht het OCMW is"
Davy Roef wellicht terug naar Deportivo La Coruna
Van Holsbeeck: "Wij konden niet het risico nemen om geen extra keeper te halen"
Nieuw en verbeterd contract voor Hanni
Jonge Poolse winger op verlanglijst van RSCA
Anderlecht wil Bruno nog één seizoen huren
Van Holsbeeck: "Wij zijn inderdaad geïnteresseerd in Mata en Onyekuru"
Anderlecht doet inspanning voor Jongeren en Studenten!
Kawaya wellicht definitief naar KV Mechelen

Meer nieuws...