Anderlecht wint van Zulte Waregem na doelpuntenfestival

Anderlecht heeft achtervolger Zulte Waregem op afstand gezet. Het verkwanselde wel heel wat kansen tegen zijn concurrent, zodat het tot het einde spannend bleef. Pas in de toegevoegde tijd viel de verlossende 4-2.Anderlecht had na twee opeenvolgende 0-0 gelijke spelen wat recht te zetten, maar begon laks aan de wedstrijd. Zulte Waregem kreeg een zee van ruimte om op te bouwen en Leye mocht rustig aanleggen. De Senegalees vond de verste hoek en daar raakte Boeckx niet meer, 0-1 na een dikke minuut. Een gretig Essevee bezorgde Anderlecht een kwartier lang kopzorgen, maar stilaan kwam de thuisploeg overeind. Het was Hanni, in de ploeg voor de bleke Stanciu, die zijn maats op sleeptouw nam. De Algerijn schroeide eerst de vuisten van Bossut en maakte even later gelijk. De aanname was lekker, het schot uit de draai meer dan stevig. Anderlecht had plots de wind in de zeilen en het kreeg ook de fans op de tribune mee. Bossut moest zich onderscheiden op pogingen van Bruno en Chipciu. Nadat Hanni lullig naast de bal maaide en Tielemans onbesuisd over knalde was het Waregemse geluk echter opgebruikt. Hanni, weer hij, vond Bruno en die miste ditmaal niet.De tweede helft was nog geen halve minuut bezig toen Tielemans op aangeven van Teodorczyk de wedstrijd in een definitieve plooi leek te leggen. Een scherpere paars-witte start dan in het eerste bedrijf, dat was wel het minste wat je kon zeggen.
Toch bleef het niet van een leien dakje lopen, want goed vijf minuten later was het opnieuw spannend in het Astridpark. Kara kleedde invaller Gueye zowat uit en Leye zette de strafschop om. De plotse 3-2 inspireerde Zulte Waregem tot een betere periode, maar echt uitgesproken doelkansen versierden de bezoekers niet.
Stilaan was het opnieuw Anderlecht dat het betere van het spel had, maar doordat topschutter Teodorczyk zijn vizier in Polen had vergeten, bleef het spannend. De spits mikte zelfs een huizenhoge kans voor een gapend doel op Bossut. Uiteindelijk kon Chipciu de thuisploeg in de toegevoegde tijd verlossen.


Besluit: Anderlecht-kapitein Hanni was de onbetwiste matchwinnaar. Hij heerste en verdeelde, met een doelpunt en assist.
Beide ploegen namen enkele periodes van de wedstrijd voor hun rekening. Anderlecht was het efficiëntst en dus de verdiende winnaar. 

jupilerproleague zulte

Frutos: "Op Anderlecht moet je altijd winnen, maar ik heb een goed gevoel"
Obradovic twijfelachtig voor duel tegen Celtic
Van Holsbeeck: "Klasse van Vanhaezebrouck, maar wij staan helemaal achter Frutos"
DaniŽl Van Buyten op bezoek in Neerpede
Teodorczyk, Kara en Obradovic speelklaar
Boeckx wellicht terug op bank tegen Celtic
Anderlecht ziet volgende zomer vier spelers vertrekken
Bij winst tegen Celtic 40.000 euro voor elke speler
Beric: "In de box kan ik best gevaarlijk zijn"
Van Holsbeeck draait zijn kar: "Frutos krijgt voluit zijn kans en als hij blijft winnen.."
Frutos: "Sowah speelde een goede wedstrijd"
Teodorczyk twijfelachtig Obradovic en Kara fit tegen Celtic
Peter Vandenbempt: "Anderlecht was nergens tegen Waasland-Beveren"
Hadden Dury en Van Holsbeeck enkel gesprek over jonkies?
Extra 300 tickets voor Champions League duel tegen Celtic

Meer nieuws...