Dames: Anderlecht verliest topper tegen Standard

Anderlecht en Standard kruisten op vrijdagavond de degens in de 'vrouwenclasico'. Het werd een beklijvende topper, met als kruiding de nodige doelpunten en een scenario met wisselende kansen. Zowel Anderlecht als Standard kenden het belang van het treffen op het Nationaal oefencentrum van de KBVB in Tubeke. Wie won werd eventjes alleen leider, terwijl bij een gelijkspel AA Gent kon profiteren. Spanning troef in de Super League en ook op het veld waren de verschillen tussen beide teams miniem.
Het balbezit was in de eerste helft voor de thuisploeg, maar veel diepgang haalden ze niet uit dat overwicht. Dan was het voetbal bij Standard vertikaler. Het leverde na een dik kwartier voetballen ook op. Wijnants verscheen een keertje aan de linkerkant, leverde een prima voorzet af tussen keeper en verdediging en Schoenmakers profiteerde in twee tijden: 0-1.
Even later zelfs bijna 0-2, maar Lemey redde de een-op-eensituatie met Appermont. Het sein voor Anderlecht om een tandje bij te steken en via De Caigny na een vrije trap van De Neve op gelijke hoogte te klimmen. Meteen ook de ruststand? Neen, want een voorzet vanop rechts van Standard verdween via een bots pardoes in doel voorbij Lemey.Wijnants zag na tien minuten in de tweede helft een doelpunt afgekeurd worden voor buitenspel, aan de overkant was het via Jaques op de penaltystip wel raak na een fout van Lichtfus op Daniëls in de grote rechthoek. Nog was het echter niet gedaan, want Schoenmakers lukte een kwartier voor tijd de 2-3.
Vijf doelpunten in een gekke wedstrijd, waarin Schoenmakers nog een paar keer op weg leek naar de 2-4, maar de grootste mogelijkheid naast stak. En zo kon het tot op het allerlaatste moment alsnog draaien. Van Kerkhoven en Wajnblum kwamen er nog dicht bij, maar de 3-3 zat er niet meer in. Standard wordt zo alleen leider.

Voetbalkrant

rsca dames standard

Anderlecht wint de topper van Gent met klinkende cijfers
Teodorczyk twijfelachtig tegen Waasland-Beveren
Tielemans: "Iedereen sprak veel te negatief over Weiler"
Anderlecht zal dit weekend 'Jean Plaskie' eren
Frutos: "Bij Waasland-Beveren spelen ze goed voetbal en halen resultaten"
Dierick Christof fluit Waasland-Beveren-RSC Anderlecht
Spajic en Obradovic opgeroepen voor ServiŽ
Duits topclubs volgen Dendoncker
Assistent Sesa verdraait de waarheid
Anderlecht betaalde 1 miljoen euro voor Thelin
Filip De Wilde: "Roef kan volgend jaar weer op hoger niveau keepen"
Bruno: "Dit systeem van Frutos is modern voetbal"
Hanni terug speelklaar voor duel tegen Waasland-Beveren
Clasico in Beker van BelgiŽ
Onyekuru: "Frutos zei; speel je spel en dan komt het goed"

Meer nieuws...