Dendoncker: "De coach heeft ons gezegd dat Teo niet alles op zijn eentje kan doen"

Anderlecht kwam tegen Lokeren vorig weekend niet verder dan een troosteloze 0-0. Zo verloor Anderlecht niet enkel punten, het tankte ook niet echt vertrouwen met het bedroevende spel.Maar op zijn persconferentie van vrijdagmiddag reageerde sterkhouder Leander Dendoncker strijdvaardig op de Brugse triomftocht in Lint. "De Gouden Schoen voor Brugge is een motivatie. Aan ons nu om kampioen te worden en dan op de volgende Gouden Schoen de individuele prijzen te pakken."
Dendoncker wou echter niet te lang blijven stilstaan bij de overwinning van Club en blikte vooruit naar de topper van zondag tegen Zulte Waregem. "We zullen er alles aan doen om onze eerste topper van het jaar in eigen huis te winnen. Maar Zulte Waregem heeft een zeer goede ploeg met veel ervaring. We zullen op onze hoede moeten zijn."


Op zijn persconferentie vertelde Leander Dendoncker dat coach Weiler de ploeg op hun fouten wees. "De coach heeft ons gezegd dat we geen présence in het strafschopgebied hebben om te scoren. Teo kan niet alles op zijn eentje doen. We moeten hem helpen. De voorzetten waren niet goed tegen Lokeren. We hebben er tien in de tribune getrapt", weet Dendoncker.


Dit weekend tegen Zulte Waregem moet het dus zeker beter. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. "Het hangt een beetje af van de manier waarop de tegenstander speelt. Lokeren zette af en toe nog wat druk op ons. Vaak spelen onze tegenstanders erg laag waardoor er ruimte komt om in hun strafschopgebied te komen. Als ze echter hoog pressen, dan is het niet simpel om daar te geraken. Ik weet dat men bij Anderlecht verwacht dat we veel kansen creëren, maar soms is dat niet evident."

dendoncker

Dames: Anderlecht titelfavoriet nummer 1
Kara: "Ik ben hier en ben blij hier te zijn en ik denk niet aan vertrekken"
Mata: "Voorstel Anderlecht geweigerd omdat het 'onmiddelijk' te nemen of te laten was"
Manchester United komt Dendoncker nogeens scouten
Bram Nuytinck zeer dicht bij overgang naar Udinese
Volledige programma RSCA Fan Day!
Dendoncker en Nuytinck hervatten training
Van Holsbeeck: "De enige speler die misschien vertrekt is Kara"
Van Holsbeeck: "Hier is Stanciu één van de elf"
Anderlecht gaat praten met Svilar
Vertrek Dendoncker nog steeds niet uitgesloten
Kabasele wellicht naar Israël
Van Holsbeeck: "Ik verwacht titelstrijd tussen vier clubs"
lambrecth ziet Lommel niet zitten
Bosuil zal klaar zijn voor openingsmatch tegen Anderlecht

Meer nieuws...