Dendoncker: "De coach heeft ons gezegd dat Teo niet alles op zijn eentje kan doen"

Anderlecht kwam tegen Lokeren vorig weekend niet verder dan een troosteloze 0-0. Zo verloor Anderlecht niet enkel punten, het tankte ook niet echt vertrouwen met het bedroevende spel.Maar op zijn persconferentie van vrijdagmiddag reageerde sterkhouder Leander Dendoncker strijdvaardig op de Brugse triomftocht in Lint. "De Gouden Schoen voor Brugge is een motivatie. Aan ons nu om kampioen te worden en dan op de volgende Gouden Schoen de individuele prijzen te pakken."
Dendoncker wou echter niet te lang blijven stilstaan bij de overwinning van Club en blikte vooruit naar de topper van zondag tegen Zulte Waregem. "We zullen er alles aan doen om onze eerste topper van het jaar in eigen huis te winnen. Maar Zulte Waregem heeft een zeer goede ploeg met veel ervaring. We zullen op onze hoede moeten zijn."


Op zijn persconferentie vertelde Leander Dendoncker dat coach Weiler de ploeg op hun fouten wees. "De coach heeft ons gezegd dat we geen présence in het strafschopgebied hebben om te scoren. Teo kan niet alles op zijn eentje doen. We moeten hem helpen. De voorzetten waren niet goed tegen Lokeren. We hebben er tien in de tribune getrapt", weet Dendoncker.


Dit weekend tegen Zulte Waregem moet het dus zeker beter. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. "Het hangt een beetje af van de manier waarop de tegenstander speelt. Lokeren zette af en toe nog wat druk op ons. Vaak spelen onze tegenstanders erg laag waardoor er ruimte komt om in hun strafschopgebied te komen. Als ze echter hoog pressen, dan is het niet simpel om daar te geraken. Ik weet dat men bij Anderlecht verwacht dat we veel kansen creëren, maar soms is dat niet evident."

dendoncker

Lichte blessure Hanni
Frutos: "Spelers hebben boodschap begrepen, maar we moeten nog hard werken"
UEFA zet druk op Brussels stadiondossier
Kums: "Dat systeem ligt me, ik ben dit voetbal gewoon"
Boeckx: "Rust bewaren was prioriteit"
David Sesa: "We respecteren ons contract"
Anderlecht zonder glans voorbij Westerlo
Champions League volledig uitverkocht!
Christophe Galtier ook in beeld bij paars wit
Alexandre Teklak: "Bayat kan Vanhaezebrouck naar RSCA brengen"
Isaac Kiese Thelin begrijpt Van Holsbeeck niet
Westerlo-Anderlecht live op Play Sports
Frank de Boer en Claude Puel aangeboden bij RSCA
Vermoedelijke opstelling voor bekerduel bij Westerlo
A-kern onder de indruk van Frutos

Meer nieuws...