Ghelamco voert de druk op gemeente Grimbergen op en begint met werken

Ghelamco, de bouwheer voor het Eurostadion in Brussel, is het getalm beu en onderneemt actie tegen de gemeente Grimbergen. De projectontwikkelaar start ook een archeologisch onderzoek op parking C.


De bouw van het Eurostadion op Parking C stootte vorige maand op een nieuwe hindernis. De gemeenteraad van Grimbergen besliste om een buurtweg die over het terrein loopt niet af te schaffen.
Daarmee ging de gemeenteraad in tegen een vonnis van de vrederechter. Ghelamco heeft het vonnis nu laten betekenen. Zo maant de bouwheer de gemeente Grimbergen formeel aan om het verzoek tot afschaffing van de buurtweg aan de bevoegde deputatie te richten.


Daarnaast heeft Ghelamco de gemeenteraad van Grimbergen ook in gebreke gesteld, omdat de bouwvergunning voor het stadion niet afgeleverd kan worden zonder de afschaffing van de buurtweg.
"Ondanks de eerdere goedkeuring van de dadingsovereenkomst van 24 juni 2016, waarin wordt erkend dat het nut van de buurtweg is teloorgegaan, besliste de gemeenteraad op 26 januari om vooralsnog geen verzoek te richten aan de deputatie om de buurtweg af te schaffen", klinkt het bij Ghelamco.


Die beslissing brengt Ghelamco schade toe, vindt de projectontwikkelaar. "Er zijn al aanzienlijke investeringen gedaan voor het Eurostadion. Dit zorgt opnieuw voor vertragingen, waarvan de gevolgen eveneens een serieus prijskaartje zullen hebben."Het Eurostadion blijft dus stuiten op hindernissen, maar dat belet Ghelamco alvast niet om aan de slag te gaan op Parking C. Om elke nog bijkomende vertraging te vermijden en geen kostbare tijd verloren te laten gaan, start de bouwheer deze week alvast met het verplichte archeologisch onderzoek voorafgaand aan de bouw van het voorziene multifunctioneel complex, de parking, de campus en het paviljoen op Parking C in Grimbergen.


"Vanaf het indienen van de aanvraag tot stedenbouwkundige vergunning kunnen deze werkzaamheden uitgevoerd worden", weet Ghelamco. "Deze aanvraag tot stedenbouwkundige vergunning werd ingediend op 16 november 2016."
Tijdens de afgravingen in het kader van het archeologisch onderzoek zal Ghelamco er naar eigen zeggen op toezien dat er zo weinig mogelijk hinder wordt veroorzaakt en zal de vereiste minimum parkeercapaciteit op Parking C steeds gegarandeerd blijven.

eurostadion rsca

Lichte blessure Hanni
Frutos: "Spelers hebben boodschap begrepen, maar we moeten nog hard werken"
UEFA zet druk op Brussels stadiondossier
Kums: "Dat systeem ligt me, ik ben dit voetbal gewoon"
Boeckx: "Rust bewaren was prioriteit"
David Sesa: "We respecteren ons contract"
Anderlecht zonder glans voorbij Westerlo
Champions League volledig uitverkocht!
Christophe Galtier ook in beeld bij paars wit
Alexandre Teklak: "Bayat kan Vanhaezebrouck naar RSCA brengen"
Isaac Kiese Thelin begrijpt Van Holsbeeck niet
Westerlo-Anderlecht live op Play Sports
Frank de Boer en Claude Puel aangeboden bij RSCA
Vermoedelijke opstelling voor bekerduel bij Westerlo
A-kern onder de indruk van Frutos

Meer nieuws...