Ghelamco voert de druk op gemeente Grimbergen op en begint met werken

Ghelamco, de bouwheer voor het Eurostadion in Brussel, is het getalm beu en onderneemt actie tegen de gemeente Grimbergen. De projectontwikkelaar start ook een archeologisch onderzoek op parking C.


De bouw van het Eurostadion op Parking C stootte vorige maand op een nieuwe hindernis. De gemeenteraad van Grimbergen besliste om een buurtweg die over het terrein loopt niet af te schaffen.
Daarmee ging de gemeenteraad in tegen een vonnis van de vrederechter. Ghelamco heeft het vonnis nu laten betekenen. Zo maant de bouwheer de gemeente Grimbergen formeel aan om het verzoek tot afschaffing van de buurtweg aan de bevoegde deputatie te richten.


Daarnaast heeft Ghelamco de gemeenteraad van Grimbergen ook in gebreke gesteld, omdat de bouwvergunning voor het stadion niet afgeleverd kan worden zonder de afschaffing van de buurtweg.
"Ondanks de eerdere goedkeuring van de dadingsovereenkomst van 24 juni 2016, waarin wordt erkend dat het nut van de buurtweg is teloorgegaan, besliste de gemeenteraad op 26 januari om vooralsnog geen verzoek te richten aan de deputatie om de buurtweg af te schaffen", klinkt het bij Ghelamco.


Die beslissing brengt Ghelamco schade toe, vindt de projectontwikkelaar. "Er zijn al aanzienlijke investeringen gedaan voor het Eurostadion. Dit zorgt opnieuw voor vertragingen, waarvan de gevolgen eveneens een serieus prijskaartje zullen hebben."Het Eurostadion blijft dus stuiten op hindernissen, maar dat belet Ghelamco alvast niet om aan de slag te gaan op Parking C. Om elke nog bijkomende vertraging te vermijden en geen kostbare tijd verloren te laten gaan, start de bouwheer deze week alvast met het verplichte archeologisch onderzoek voorafgaand aan de bouw van het voorziene multifunctioneel complex, de parking, de campus en het paviljoen op Parking C in Grimbergen.


"Vanaf het indienen van de aanvraag tot stedenbouwkundige vergunning kunnen deze werkzaamheden uitgevoerd worden", weet Ghelamco. "Deze aanvraag tot stedenbouwkundige vergunning werd ingediend op 16 november 2016."
Tijdens de afgravingen in het kader van het archeologisch onderzoek zal Ghelamco er naar eigen zeggen op toezien dat er zo weinig mogelijk hinder wordt veroorzaakt en zal de vereiste minimum parkeercapaciteit op Parking C steeds gegarandeerd blijven.

eurostadion rsca

Erik Lambrechts fluit Genk - Anderlecht
Anderlecht blijft aandringen voor Turks International
Hein Vanhaezebrouck: "Emilio Ferrera doet iets extra met de jeugd"
Kara: "Alles gaat goed met me en ik ben blij dat ik hier opnieuw ben"
Van Holsbeeck: “Als we Teodorczyk afgelopen zomer verkocht hadden waren fans ontevreden"
Vanhaezebrouck: "Psycholoog ook nuttig als er geen problemen zijn"
Anderlecht zet Siebe Schrijvers op verlanglijstje
Vanhaezebrouck: "Door de overname zijn middelen beperkt"
Roger Vanden Stock wordt ereburger van Anderlecht
Anderlecht zonder Obradovic, Chipciu en Boeckx naar Genk
Vanhaezebrouck: "Operatie voor Onyekuru onafwendbaar"
Vanhaezebrouck praat met Vranjes
Anderlecht volgt spits van Standard
Anderlecht volgt drie alternatieven voor Vranjes
Charleroi wil aankoopoptie Lukebakio lichten

Meer nieuws...