Van Holsbeeck over Gouden Schoen: "Ik zie wel mogelijkheden voor voor Teodorczyk"

Lukasz Teodorczyk maakt volgens Herman Van Holsbeeck een goeie kans op de Gouden Schoen. De topfavorieten zijn Ruud Vormer en José Izquierdo van Club Brugge.


"Teodorczyk haalt in de eerste stemronde 0 punten - of ik zou serieus verkeerd geteld moeten hebben. Hij begint dus met een enorme achterstand aan de stemming", stelt Van Holsbeeck"Ik zou het dus wel begrijpen als iemand van Club de Schoen zal winnen. Izquierdo had een enorm aandeel in de eerste titel in jaren. En dan zijn er nog Vanaken en Vormer."


De manager van Anderlecht ziet echter twee grote voordelen voor Teo.  "Ten eerste: de spelers van Club zullen ook punten van elkaar afpakken. En wanneer is de tweede stemronde afgesloten? Begin januari? Net wanneer Teodorczyk op zijn hoogtepunt zat en met zijn ogen toe aan het scoren was, dus. Ik zie dus wel mogelijkheden. Vergeet niet: Anderlecht komt overal met de bedoeling om te winnen. Maar als een speler van Club Brugge de prijs wint, zullen wij de eerste zijn om hen te feliciteren."


"U moet wel weten dat heel Europa wel op zoek naar zo'n type als Teo", weet Herman Van Holsbeeck in Het Laatste Nieuws. "Niet alleen een spits die van een halve kans een heel doelpunt kan maken. Ook iemand die, ondanks het feit dat hij niet veel praat, een leider is. Een voorbeeld voor de rest van de kleedkamer met zijn mentaliteit. De vergelijking met Aleksandar Mitrovic wordt soms gemaakt. Wel: Teo is toch completer in het defensieve aspect. Het is een werker, allesbehalve een luie voetballer. Reken maar dat daar veel vraag naar is."


teodorczyk vanholsbeeck

Onyekuru: "Frutos zei; speel je spel en dan komt het goed"
Kara opgeroepen voor Senegal
Lichte blessure Hanni
Frutos: "Spelers hebben boodschap begrepen, maar we moeten nog hard werken"
UEFA zet druk op Brussels stadiondossier
Kums: "Dat systeem ligt me, ik ben dit voetbal gewoon"
Boeckx: "Rust bewaren was prioriteit"
David Sesa: "We respecteren ons contract"
Anderlecht zonder glans voorbij Westerlo
Champions League volledig uitverkocht!
Christophe Galtier ook in beeld bij paars wit
Alexandre Teklak: "Bayat kan Vanhaezebrouck naar RSCA brengen"
Isaac Kiese Thelin begrijpt Van Holsbeeck niet
Westerlo-Anderlecht live op Play Sports
Frank de Boer en Claude Puel aangeboden bij RSCA

Meer nieuws...