Van Holsbeeck over Gouden Schoen: "Ik zie wel mogelijkheden voor voor Teodorczyk"

Lukasz Teodorczyk maakt volgens Herman Van Holsbeeck een goeie kans op de Gouden Schoen. De topfavorieten zijn Ruud Vormer en José Izquierdo van Club Brugge.


"Teodorczyk haalt in de eerste stemronde 0 punten - of ik zou serieus verkeerd geteld moeten hebben. Hij begint dus met een enorme achterstand aan de stemming", stelt Van Holsbeeck"Ik zou het dus wel begrijpen als iemand van Club de Schoen zal winnen. Izquierdo had een enorm aandeel in de eerste titel in jaren. En dan zijn er nog Vanaken en Vormer."


De manager van Anderlecht ziet echter twee grote voordelen voor Teo.  "Ten eerste: de spelers van Club zullen ook punten van elkaar afpakken. En wanneer is de tweede stemronde afgesloten? Begin januari? Net wanneer Teodorczyk op zijn hoogtepunt zat en met zijn ogen toe aan het scoren was, dus. Ik zie dus wel mogelijkheden. Vergeet niet: Anderlecht komt overal met de bedoeling om te winnen. Maar als een speler van Club Brugge de prijs wint, zullen wij de eerste zijn om hen te feliciteren."


"U moet wel weten dat heel Europa wel op zoek naar zo'n type als Teo", weet Herman Van Holsbeeck in Het Laatste Nieuws. "Niet alleen een spits die van een halve kans een heel doelpunt kan maken. Ook iemand die, ondanks het feit dat hij niet veel praat, een leider is. Een voorbeeld voor de rest van de kleedkamer met zijn mentaliteit. De vergelijking met Aleksandar Mitrovic wordt soms gemaakt. Wel: Teo is toch completer in het defensieve aspect. Het is een werker, allesbehalve een luie voetballer. Reken maar dat daar veel vraag naar is."


teodorczyk vanholsbeeck

Dendoncker: "We moeten uitgaan van de eigen sterkte"
Vanhaezebrouck: "We gaan alles geven om de laatste strohalm te grijpen"
Gerkens en Kara fit, Obradovic nog ziek
Beric na winterstop wellicht terug naar Frankrijk
Philippe Albert: "Stanciu heeft een reeks matchen nodig"
Sels: "Als Anderlecht mij wil houden ga ik luisteren"
Makelaar Stanciu: "Op 5 december laatste gesprek over zijn toekomst"
Geen Obradovic, noch Stanciu op training bij Anderlecht
René Weiler analist voor Sky bij Anderlecht - Bayern
Kara kampt met artrose aan de knie
Najar pas na winterstop terug in actie
Anderlecht praat met Bracelona over Vermaelen
Bayern zonder enkele grote namen
Jan Mulder: "Slechts 100 miljoen voor een club als Anderlecht? Dat is al te gortig"
Anderlecht ontkent problemen Emilio Ferrera

Meer nieuws...