Burgemeesters Halle-Vilvoorde stellen collectief advies Eurostadion uit

Deze ochtend is het 'Toekomstforum Halle-Vilvoorde', een overlegorgaan voor de 35 burgemeesters uit de regio, in spoedoverleg bijeen gekomen op het gemeentehuis van Vilvoorde. Daar is beslist te wachten met een advies over het Eurostadionproject tot de gemeente Grimbergen zich midden februari uitspreekt over de bouwvergunning voor het project.


"Het overleg is met veel onderling respect verlopen", zegt Walter Vansteenkiste (W.E.M.M.E.L), burgemeester van Wemmel. "Vanuit het forum respecteren wij de bevoegdheden van de gemeente Grimbergen in dit dossier. De gemeente moet nu eerst uitspraak doen over de bouwvergunning voor het stadion. In ruil respecteert Grimbergen ook onze bevoegdheid om daarna adviezen en bezwaren te formuleren over die beslissing."


Hans Bonte (SP.A), burgemeester van Vilvoorde, sluit zich aan bij die redenering: "Grimbergen moet zich ten laatste op 13 februari uitspreken over de bouwvergunning voor het Eurostadion. Daarna zullen wij ons met het Toekomstforum op 15 februari beraden over wat de gemeente uiteindelijk beslist."
Bonte respecteert dus de beslissing van het Toekomstforum maar zet toch vraagtekens bij de bevoegdheid van Grimbergen in het Eurostadiondossier: "Een groot en complex project als dit zou eigenlijk op Vlaams niveau moeten behandeld worden", klinkt het. Bonte had vandaag gehoopt op een negatief advies van het Toekomstforum voor het stadionproject op Parking C van de Heizel.


De spoedvergadering van het toekomstforum kwam er ondere andere op verzoek van de burgemeester van Grimbergen, Marleen Mertens (CD&V). Zij was niet bereikbaar voor commentaar.

 

eurostadion rsca

Youth League: Anderlecht en Bayern delen de punten
Van Damme bezit 15 procent van Anderlecht
Kums: "Ik en Weiler hadden een andere voetbalvisie"
Uros Spajic: "Boakye is sterk, snel en doelgericht, ik zou hem aanraden"
Uros Spajic: "Wie zwaar verliest moet boos zijn op zichzelf"
Dendoncker: "We moeten uitgaan van de eigen sterkte"
Vanhaezebrouck: "We gaan alles geven om de laatste strohalm te grijpen"
Gerkens en Kara fit, Obradovic nog ziek
Beric na winterstop wellicht terug naar Frankrijk
Philippe Albert: "Stanciu heeft een reeks matchen nodig"
Sels: "Als Anderlecht mij wil houden ga ik luisteren"
Makelaar Stanciu: "Op 5 december laatste gesprek over zijn toekomst"
Geen Obradovic, noch Stanciu op training bij Anderlecht
René Weiler analist voor Sky bij Anderlecht - Bayern
Kara kampt met artrose aan de knie

Meer nieuws...