Burgemeesters Halle-Vilvoorde stellen collectief advies Eurostadion uit

Deze ochtend is het 'Toekomstforum Halle-Vilvoorde', een overlegorgaan voor de 35 burgemeesters uit de regio, in spoedoverleg bijeen gekomen op het gemeentehuis van Vilvoorde. Daar is beslist te wachten met een advies over het Eurostadionproject tot de gemeente Grimbergen zich midden februari uitspreekt over de bouwvergunning voor het project.


"Het overleg is met veel onderling respect verlopen", zegt Walter Vansteenkiste (W.E.M.M.E.L), burgemeester van Wemmel. "Vanuit het forum respecteren wij de bevoegdheden van de gemeente Grimbergen in dit dossier. De gemeente moet nu eerst uitspraak doen over de bouwvergunning voor het stadion. In ruil respecteert Grimbergen ook onze bevoegdheid om daarna adviezen en bezwaren te formuleren over die beslissing."


Hans Bonte (SP.A), burgemeester van Vilvoorde, sluit zich aan bij die redenering: "Grimbergen moet zich ten laatste op 13 februari uitspreken over de bouwvergunning voor het Eurostadion. Daarna zullen wij ons met het Toekomstforum op 15 februari beraden over wat de gemeente uiteindelijk beslist."
Bonte respecteert dus de beslissing van het Toekomstforum maar zet toch vraagtekens bij de bevoegdheid van Grimbergen in het Eurostadiondossier: "Een groot en complex project als dit zou eigenlijk op Vlaams niveau moeten behandeld worden", klinkt het. Bonte had vandaag gehoopt op een negatief advies van het Toekomstforum voor het stadionproject op Parking C van de Heizel.


De spoedvergadering van het toekomstforum kwam er ondere andere op verzoek van de burgemeester van Grimbergen, Marleen Mertens (CD&V). Zij was niet bereikbaar voor commentaar.

 

eurostadion rsca

Onyekuru: "Frutos zei; speel je spel en dan komt het goed"
Kara opgeroepen voor Senegal
Lichte blessure Hanni
Frutos: "Spelers hebben boodschap begrepen, maar we moeten nog hard werken"
UEFA zet druk op Brussels stadiondossier
Kums: "Dat systeem ligt me, ik ben dit voetbal gewoon"
Boeckx: "Rust bewaren was prioriteit"
David Sesa: "We respecteren ons contract"
Anderlecht zonder glans voorbij Westerlo
Champions League volledig uitverkocht!
Christophe Galtier ook in beeld bij paars wit
Alexandre Teklak: "Bayat kan Vanhaezebrouck naar RSCA brengen"
Isaac Kiese Thelin begrijpt Van Holsbeeck niet
Westerlo-Anderlecht live op Play Sports
Frank de Boer en Claude Puel aangeboden bij RSCA

Meer nieuws...