Eurostadion krijgt gunstig milieuadvies

Het Eurostadion-project krijgt een opsteker van formaat voor zijn bouwvergunning. De Vlaamse Milieumaatschappij geeft een gunstig advies over de effecten op het grondwater.
 
 

De gemeente Grimbergen is voor het afleveren van de bouwvergunning verplicht adviezen in te winnen. De Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) moest onder meer met een watertoets nagaan wat projectontwikkelaar met het regenwater doet. Door de verharding als gevolg van de bouw kan het water niet langer in de grond sijpelen en het is verboden het water de riool te laten inlopen.
Ghelamco moet een infiltratiesysteem installeren om het water op te vangen, te hergebruiken of te laten infiltreren. De VMM geeft groen licht aan het voorstel van Ghelamco', meldt nieuwssite Bruzz. Het advies is weliswaar niet bindend, maar wordt mee in overweging genomen bij een beslissing over de bouwvergunning.De VMM moet ook nog zijn licht laten schijnen over de milieuvergunning.
Het is vooral wachten op het advies van de administratie ruimte Vlaanderen. Als die een negatief advies zou geven, dan is dat in principe bindend voor de gemeente.Er blijft intussen de grootste verwarring bestaan over het lot van een buurtweg waarover Grimbergen moet beslissen. Die loopt dwars over Parking C op de Heizel waar het stadion met 60.000 plekken en commercieel complex moeten komen. De gemeenteraad raakte er vorige week niet uit, waardoor besloten is om de buurtweg niet af te schaffen. Zonder de afschaffing van de buurtweg kan er geen bouwvergunning worden afgeleverd worden, alleen weet niemand hoe het nu verder moet.
Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V) zei in het Vlaams parlement dat het provinciebestuur van Vlaams-Brabant zich nu moet uitspreken over de buurtweg. Dat wordt echter betwist door Vlaams parlementslid Axel Ronse (N-VA). Hij zwaait met een arrest van de Raad van State uit 2009 die toen een beslissing vernietigde van de Vlaamse regering en de provincie Vlaams-Brabant over de vernietiging van een buurtweg in Huldenberg.De gemeente Grimbergen liet verstaan advies in te winnen over hoe het nu verder moet met de buurtweg. Na de gemeenteraad trok Ghelamco vorige week zelfs met een graafmachine naar Parking C. Het was een symbolische stunt die moest aantonen dat de buurtweg eigenlijk al decennia niet meer bestaat en misbruikt wordt om het hele project te kelderen.
Bron: De Tijd

eurostadion rsca

Beric: "In de box kan ik best gevaarlijk zijn"
Van Holsbeeck draait zijn kar: "Frutos krijgt voluit zijn kans en als hij blijft winnen.."
Frutos: "Sowah speelde een goede wedstrijd"
Teodorczyk twijfelachtig Obradovic en Kara fit tegen Celtic
Peter Vandenbempt: "Anderlecht was nergens tegen Waasland-Beveren"
Hadden Dury en Van Holsbeeck enkel gesprek over jonkies?
Extra 300 tickets voor Champions League duel tegen Celtic
Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"
Gerkens: "Mooi dat we scoren uit een standaardsituatie"
Winst dankzij Frank Boeckx
Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"

Meer nieuws...