Hanni: "Ik denk dat komst Trebel goeie zaak is voor Tielemans en Dendoncker"

RSC Anderlecht opent de 25ste speeldag vrijdagavond met een verplaatsing op het veld van KSC Lokeren. Het wordt afwachten hoe het middenveld van René Weiler er uit zal zien. Nu Sofiane Hanni terug is van de Africa Cup en Adrien Trebel meteen zijn stempel drukte, is de luxe erg groot. 


"De trainer heeft altijd gezegd dat hij zo'n profiel zocht na het vertrek van Steven Defour. Met Adrien hebben ze hetzelfde profiel gevonden. Het enige verschil is dat hij linksvoetig is. Maar ik denk dat zijn komst een goeie zaak is voor Youri Tielemans en Leander Dendoncker", oordeelt Hanni in Het Nieuwsblad over de paars-witte toptransfer.


De Algerijn zelf kent Trebel nog van hun gezamelijke tijd bij FC Nantes. Persoonlijk vindt hij zijn komst alvast een goede zaak. "We hadden nog een speler nodig om de anderen af en toe eens te laten uitblazen. Maar Adrien brengt ook zijn eigen kwaliteiten. Hij gaat renderen voor de ploeg en voor Youri en Leander."In zijn afwezigheid is Adrien Trebel er dus bijgekomen en dat zorgt voor een overaanbod op het middenveld. Bovendien deed Nicolae Stanciu het de voorbije weken verrassend goed van op Hanni's linkerflank. "Het zijn alleen maar extra opties voor de trainer. Ik kende de situatie toen ik naar de Afrika Cup vertrok. Zelfs als je speelt, ben je nooit zeker van je plaats de week nadien. Toen ik er niet was, won de ploeg twee matchen", vreest Hanni de concurrentie niet.
De Algerijn vindt het zelfs een voordeel dat er extra kwaliteit aan de spelersgroep werd toegevoegd. "Er zijn nu meer grote namen die al eens op de bank kunnen zitten, maar voor Anderlecht is dat positief. Om kampioen te worden, hebben we zo veel mogelijk toppers nodig", klonk het in Het Nieuwsblad.


VoetbalNieuws

hanni trebel tielemans dendoncker

Zeer mooi gebaar van RSCA-fans
Hanni: "Openingstreffer was een gebrek aan concentratie"
Lukasz Teodorczyk gelinkt aan AC Milan
Gerkens: "Ik ben goed geïntegreerd in deze fijne groep"
Weiler: "Als we de kans hebben nog iets halen op links"
Trebel: "Obradovic was niet helemaal fit en moest de ploeg helpen"
Weiler: "Voor een eerste wedstrijd zeer tevreden"
Dendoncker mist Supercup door ziekte
Kums: "Wilden die prijs winnen"
Anderlecht pakt de Supercup
Maandag 24 juli opent RSCA vernieuwde Webshop
Weiler: "Mogen Kums niet vergelijken met Tielemans"
Anderlecht doet actie voor fans tijdens Supercup
Ivan Obradovic: "90 mintuten tegen Dender waren ideaal om ritme en gevoel"
Herman Van Holsbeeck duikt op in Tour de France

Meer nieuws...