Hanni: "Ik denk dat komst Trebel goeie zaak is voor Tielemans en Dendoncker"

RSC Anderlecht opent de 25ste speeldag vrijdagavond met een verplaatsing op het veld van KSC Lokeren. Het wordt afwachten hoe het middenveld van René Weiler er uit zal zien. Nu Sofiane Hanni terug is van de Africa Cup en Adrien Trebel meteen zijn stempel drukte, is de luxe erg groot. 


"De trainer heeft altijd gezegd dat hij zo'n profiel zocht na het vertrek van Steven Defour. Met Adrien hebben ze hetzelfde profiel gevonden. Het enige verschil is dat hij linksvoetig is. Maar ik denk dat zijn komst een goeie zaak is voor Youri Tielemans en Leander Dendoncker", oordeelt Hanni in Het Nieuwsblad over de paars-witte toptransfer.


De Algerijn zelf kent Trebel nog van hun gezamelijke tijd bij FC Nantes. Persoonlijk vindt hij zijn komst alvast een goede zaak. "We hadden nog een speler nodig om de anderen af en toe eens te laten uitblazen. Maar Adrien brengt ook zijn eigen kwaliteiten. Hij gaat renderen voor de ploeg en voor Youri en Leander."In zijn afwezigheid is Adrien Trebel er dus bijgekomen en dat zorgt voor een overaanbod op het middenveld. Bovendien deed Nicolae Stanciu het de voorbije weken verrassend goed van op Hanni's linkerflank. "Het zijn alleen maar extra opties voor de trainer. Ik kende de situatie toen ik naar de Afrika Cup vertrok. Zelfs als je speelt, ben je nooit zeker van je plaats de week nadien. Toen ik er niet was, won de ploeg twee matchen", vreest Hanni de concurrentie niet.
De Algerijn vindt het zelfs een voordeel dat er extra kwaliteit aan de spelersgroep werd toegevoegd. "Er zijn nu meer grote namen die al eens op de bank kunnen zitten, maar voor Anderlecht is dat positief. Om kampioen te worden, hebben we zo veel mogelijk toppers nodig", klonk het in Het Nieuwsblad.


VoetbalNieuws

hanni trebel tielemans dendoncker

Van Holsbeeck draait zijn kar: "Frutos krijgt voluit zijn kans en als hij blijft winnen.."
Frutos: "Sowah speelde een goede wedstrijd"
Teodorczyk twijfelachtig Obradovic en Kara fit tegen Celtic
Peter Vandenbempt: "Anderlecht was nergens tegen Waasland-Beveren"
Hadden Dury en Van Holsbeeck enkel gesprek over jonkies?
Extra 300 tickets voor Champions League duel tegen Celtic
Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"
Gerkens: "Mooi dat we scoren uit een standaardsituatie"
Winst dankzij Frank Boeckx
Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel

Meer nieuws...