Spajic: "Kara was blij dat hij ons terugzag"

Uros Spajic moet straks afrekenen met de concurrentie van Kara Mbodji op zijn plek. Morgen, tegen Lokeren, moet hij nog niet vrezen, maar daarna... De Serviër blijft er echter rustig onder.


Spajic kon er weinig over zeggen. De centrale verdediger weet dat hij straks met Kara een man tegenover zich krijgt die normaal altijd speelt. Daarom wou Anderlecht hem ook niet laten vertrekken. "Het verandert weinig voor mij. Er is niet veel dat ik erover kan zeggen. Kara is ook geen nieuwe speler, die concurrentie is er altijd geweest. Of hij zijn gemiste transfer verteerd heeft? Dat weet ik niet. Ik heb hem in de kleedkamer gezien en hij was blij dat hij ons terugzag. Voor de rest is daar niet over gesproken. Kara is een goede gast en een goeie speler", aldus Spajic.


Voor Spajic zelf worden het nog belangrijke maanden, want de aankoopoptie is nog altijd niet gelicht. "Iedereen weet dat ik graag wil blijven. Maar ik wil er niet te veel aan denken en gewoon spelen. We hebben nog tot juni tijd om daarover een akkoord te vinden."


René Weiler staat dezer dagen niet voor zijn groep op het trainingscomplex van Anderlecht in Neerpede. Hij trok naar Zwitserland om afscheid te nemen van zijn overleden vader. De spelers moet het nog tot morgen zonder hun hoofdcoach stellen. "David (Sesa) en Thomas (Bingelli) hebben de training overgenomen. Het is wel anders, maar we zijn professioneel genoeg. We spelen al lang samen en hebben automatismen genoeg", aldus Uros Spajic. "Het hangt van ons af hoe we spelen." De Servische verdediger had nog mooie woorden over voor zijn coach. "We willen de trainer steunen, want het was moeilijk voor iedereen. We zijn een hechte groep en we leven mee met hem."Anderlecht kwam tegen Standard niet tot scoren en liet zo een mooie kans liggen om de eerste plaats af te pakken van Club Brugge. De volgende opdracht is een trip naar Lokeren. "Er zijn van die matchen dat je niet tot scoren komt, maar we staan nu slechts op één punt van Club Brugge. Dat is niet slecht", stelt de Servische verdediger. 


"Alle ploegen zijn enorm gemotiveerd om in hun eigen stadion tegen Anderlecht te spelen. Het stadion zal goed vol zitten, dus het wordt zeker geen eenvoudige wedstrijd tegen Lokeren. We moeten en zullen honderd procent voorbereid zijn op een pittige wedstrijd." Er staan nog zes speeldagen op de agenda. Daarna volgt Play-off 1. Anderlecht komt tussendoor nog in actie in de Europa League tegen Zenit Sint-Petersburg.
"We zitten in een positieve flow", merkt Spajic op. "We spelen goed, pakken punten en zouden graag op die eerste plaats komen te staan. Maar we moeten niet te veel naar Club Brugge kijken, onze focus moet op Anderlecht liggen. We willen in die zes matchen het maximum aan punten behalen."

Voetbalkrant

spajic kara lokeren

Van Holsbeeck: "Gaan ervan uit dat Svilar volgend jaar zeker titularis wordt"
Unieke Brusselse derby op RSCA-fanday
Gaat Anderlecht voor deze dure Argentijnse verdediger?
Vader Kums: "Het verlangen om terug te keren naar Anderlecht was groot"
Van Holsbeeck: "Het dossier Mata werd te gecompliceerd"
Jonathan Lardot fluit Antwerp - Anderlecht
Anderlecht heeft defensieve versterking nodig!
Najar zeker niet fit voor duel tegen Antwerp
Dendoncker fit voor duel tegen Antwerp
Oma Kums trots op kleinzoon
Ook Sevilla heeft Kara op hun lijstje staan
Zeer mooi gebaar van RSCA-fans
Hanni: "Openingstreffer was een gebrek aan concentratie"
Lukasz Teodorczyk gelinkt aan AC Milan
Gerkens: "Ik ben goed geïntegreerd in deze fijne groep"

Meer nieuws...