Kansen genoeg, maar geen goal voor Anderlecht

Anderlecht heeft de leidersplaats laten liggen tegen Standard. Paars-wit speelde bijna de hele match met een man meer, maar kon dat overwicht niet uitbuiten en bleef steken op 0-0. Het nadert wel tot op één punt van Club-Brugge.Winnen tegen de grote rivaal uit Luik én de leidersplaats afsnoepen van die andere grote rivaal uit Brugge. De avond diende zich bijzonder mooi aan voor Anderlecht en de wedstrijd kon niet beter beginnen voor paars-wit.
Na amper twee minuten moest Standard al met een man minder voort. Mladenovic liep z’n hand wapperen bij Chipciu en mocht meteen gaan douchen, een strenge maar terechte beslissing van scheidsrechter Bart Vertenten.
Anderlecht rook bloed en zette Standard meteen zwaar onder druk. Uitgerekend Trebel kwam al snel dicht bij de 1-0, maar zijn schot strandde op de paal. Ook Teodorczyk mocht natuurlijk niet ontbreken in de paars-witte aanvalsgolven, de Pool botste tot twee keer toe op Gillet.
De Standard-doelman stond in een schietkraam en zag de schoten van Trebel en Tielemans over hem heen zoeven. Wanneer de pogingen wel gekadreerd waren, stond een uitstekende Gillet telkens pal. Anderlecht kon z’n numerieke overwicht niet uitbuiten. Ook na de rust kregen we éénrichtingverkeer in het Constant Vanden Stock-stadion. Obradovic zorgde meteen voor opwinding met een heerlijke knal, zijn poging strandde op de lat.
Wie een nieuw paars-wit offensief verwachtte, was eraan voor de moeite. Anderlecht behield wel balbezit, maar ving daar weinig mee aan. 
Pas twintig minuten voor het einde kwam de thuisploeg weer op toerental. Dendoncker stelde Gillet nog eens op de proef met een stevige pegel, maar de Standard-doelman bleef foutloos. Ook Stanciu raakte niet voorbij Gillet na een heerlijke steekpas van Trebel.
Anderlecht zette alles op alles in de slotfase. Voor Teodorczyk bleef het net niet, hij werkte een voorzet van Dendoncker van dichtbij over. Invaller Hanni botste dan weer op zijn beurt op de kunsten van Gillet.
Standard moet de wedstrijd met z’n negenen voltooien na natrappen van Belfodil, maar de Luikenaars hielden stand. Hanni kwam net voor affluiten nog het dichtst bij de 1-0, zijn schot ging rakelings naast.

jupilerproleague standard

Wouter Vandenhaute: "Wat in de kranten staat is grotendeels waar"
Ferrera zorgde voor wrevel op Neerpede
Jestrovic: "Afgelopen zomer was Boakye gratis vandaag kost hij 5 miljoen euro"
Vanhaezebrouck: "Dit was de beste Kums die we bij Anderlecht gezien hebben"
Bruno: "Met iets meer automatismen kan ik me uitleven op die positie"
Kara twijfelachtig tegen Bayern München
Buitenlands bod van 135 miljoen euro voor RSC Anderlecht?
Kums: "We moeten blijven winnen"
Hanni: "Je moet de keuzes van de coach aanvaarden, maar je moet altijd klaar zijn"
Alisher Oesmanov: "Nog geen beslissing genomen over Anderlecht"
Vanhaezebrouck: "Dit Moeskroen is moeilijk te bekampen"
Emilio Ferrera wordt trainer van de beloften
Anderlecht wint moeizaam tegen Moeskroen
Vanden Stock: "Ik ga niet meer commentaar geven"
Beloften blijven ongeslagen!

Meer nieuws...