Kansen genoeg, maar geen goal voor Anderlecht

Anderlecht heeft de leidersplaats laten liggen tegen Standard. Paars-wit speelde bijna de hele match met een man meer, maar kon dat overwicht niet uitbuiten en bleef steken op 0-0. Het nadert wel tot op één punt van Club-Brugge.Winnen tegen de grote rivaal uit Luik én de leidersplaats afsnoepen van die andere grote rivaal uit Brugge. De avond diende zich bijzonder mooi aan voor Anderlecht en de wedstrijd kon niet beter beginnen voor paars-wit.
Na amper twee minuten moest Standard al met een man minder voort. Mladenovic liep z’n hand wapperen bij Chipciu en mocht meteen gaan douchen, een strenge maar terechte beslissing van scheidsrechter Bart Vertenten.
Anderlecht rook bloed en zette Standard meteen zwaar onder druk. Uitgerekend Trebel kwam al snel dicht bij de 1-0, maar zijn schot strandde op de paal. Ook Teodorczyk mocht natuurlijk niet ontbreken in de paars-witte aanvalsgolven, de Pool botste tot twee keer toe op Gillet.
De Standard-doelman stond in een schietkraam en zag de schoten van Trebel en Tielemans over hem heen zoeven. Wanneer de pogingen wel gekadreerd waren, stond een uitstekende Gillet telkens pal. Anderlecht kon z’n numerieke overwicht niet uitbuiten. Ook na de rust kregen we éénrichtingverkeer in het Constant Vanden Stock-stadion. Obradovic zorgde meteen voor opwinding met een heerlijke knal, zijn poging strandde op de lat.
Wie een nieuw paars-wit offensief verwachtte, was eraan voor de moeite. Anderlecht behield wel balbezit, maar ving daar weinig mee aan. 
Pas twintig minuten voor het einde kwam de thuisploeg weer op toerental. Dendoncker stelde Gillet nog eens op de proef met een stevige pegel, maar de Standard-doelman bleef foutloos. Ook Stanciu raakte niet voorbij Gillet na een heerlijke steekpas van Trebel.
Anderlecht zette alles op alles in de slotfase. Voor Teodorczyk bleef het net niet, hij werkte een voorzet van Dendoncker van dichtbij over. Invaller Hanni botste dan weer op zijn beurt op de kunsten van Gillet.
Standard moet de wedstrijd met z’n negenen voltooien na natrappen van Belfodil, maar de Luikenaars hielden stand. Hanni kwam net voor affluiten nog het dichtst bij de 1-0, zijn schot ging rakelings naast.

jupilerproleague standard

Olivier Deschacht: "We moeten ambitieus zijn, we moeten winnen morgen"
Frutos: "Op Anderlecht moet je altijd winnen, maar ik heb een goed gevoel"
Obradovic twijfelachtig voor duel tegen Celtic
Van Holsbeeck: "Klasse van Vanhaezebrouck, maar wij staan helemaal achter Frutos"
DaniŽl Van Buyten op bezoek in Neerpede
Teodorczyk, Kara en Obradovic speelklaar
Boeckx wellicht terug op bank tegen Celtic
Anderlecht ziet volgende zomer vier spelers vertrekken
Bij winst tegen Celtic 40.000 euro voor elke speler
Beric: "In de box kan ik best gevaarlijk zijn"
Van Holsbeeck draait zijn kar: "Frutos krijgt voluit zijn kans en als hij blijft winnen.."
Frutos: "Sowah speelde een goede wedstrijd"
Teodorczyk twijfelachtig Obradovic en Kara fit tegen Celtic
Peter Vandenbempt: "Anderlecht was nergens tegen Waasland-Beveren"
Hadden Dury en Van Holsbeeck enkel gesprek over jonkies?

Meer nieuws...