Ghelamco laat graafmachine aanrukken om buurtweg te zoeken

Bouwheer Ghelamco heeft een graafmachine laten aanrukken op Parking C om er de buurtweg te zoeken. Het bedrijf wil zo aantonen dat de weg in kwestie helemaal niet meer gebruikt wordt.


De gemeenteraad van Grimbergen besliste maandag dat de buurtweg over Parking C niet wordt afgeschaft. Dat gebeurde na een stemmingthriller in de gemeenteraad, die op 16 stemmen voor en 16 tegen eindigde. 
Zolang de buurtweg officieel bestaat, kan de bouw van het Eurostadion niet beginnen. Daarom heeft projectontwikkelaar Ghelamco vrijdag de oude buurtweg van Wemmel naar Grimbergen die de parking doorkruist, afgebakend met paaltjes en linten en er een graafmachine neergezet.
Met de actie wil Ghelamco aantonen dat de buurtweg al een hele tijd niet meer wordt gebruikt, aangezien er zelfs een graafmachine aan te pas komt om hem te vinden. 


"Sinds expo 58 bestaat deze buurtweg niet meer", zegt Philip Neyt, bestuurder bij Ghelamco. "We moeten graven om de buurtweg boven te krijgen. Ik vraag me ook af wat de gemeente Grimbergen gaat doen nu ze de buurtweg behouden. Hem in ere herstellen?" Ghelamco laat ook nog weten dat de gebruikers van Parking C eigenlijk een zware overtreding door op een openbare weg te parkeren. 
Neyt benadrukt dat Ghelamco niet wil provoceren, maar gewoon wil aantonen dat de buurtweg niet gebruikt wordt. Hij maakt zich ook sterk dat Ghelamco dit mag doen. "We gaan het putje weer dichtdoen", zegt hij. 


Philippe Fierens van het actiecomité ziet dat anders. "Ghelamo begaat hier een paar overtredingen tegelijk. Zo is de weg nog eigendom van de gemeente Grimbergen, en graven ze veel te dicht tegen de oprit van een snelweg, wat niet mag. Deze show of  force is ongezien arrogant."Op de vraag wat Ghelamco nu gaat doen, antwoordt Neyt: "We gaan ons verder beraden. We hebben ook de motivatie van Grimbergen nog niet gezien. Maar volgens ons is deze beslissing in strijd met het vonnis van de vrederechter. Die zei dat de gemeente bij de deputatie van de provincie een verzoek tot schrapping moet inleiden. En dat gaat nu niet gebeuren omdat ze beslist hebben de weg niet te schrappen." 
Ghelamco stelde ooit de deadline van april 2017 voor om met de bouw te beginnen, maar, zo zegt Neyt, "dat  gaat niet meer lukken. Waarschijnlijk wordt dat na de zomer. Maar dan nog zal het stadion klaar zijn."


Brusselnieuws

eurostadion rsca

Kums: "We moeten blijven winnen"
Hanni: "Je moet de keuzes van de coach aanvaarden, maar je moet altijd klaar zijn"
Alisher Oesmanov: "Nog geen beslissing genomen over Anderlecht"
Vanhaezebrouck: "Dit Moeskroen is moeilijk te bekampen"
Emilio Ferrera wordt trainer van de beloften
Anderlecht wint moeizaam tegen Moeskroen
Vanden Stock: "Ik ga niet meer commentaar geven"
Beloften blijven ongeslagen!
Anderlecht: "De club bestudeert de voorstellen minutieus"
Bekerduel tegen Standard is volledig uitverkocht!
Het einde van een tijdperk bij Anderlecht
Anderlecht gaat voor spits Rode Ster Belgrado
Het duo Wouter Vandenhaute - Paul Gheysens willen Anderlecht overnemen
Dames: Anderlecht haalt verschroeiend uit in clasico
Vanhaezebrouck: "Zowel Dendoncker als Onyekuru moet vechten om erbij te zijn op het WK"

Meer nieuws...