Van Holsbeeck: "Weiler heeft alles gekregen wat hij wou"

Anderlecht stelde vrijdagvoormiddag zijn nieuwe keeper voor aan de pers. Herman Van Holsbeeck sloot daarmee in principe zijn transferwinter af. "Weiler kreeg alles wat hij wou."


Van Holsbeeck kreeg van Weiler drie vragen: een aanvaller, een middenvelder en een keeper. "En hij gaf er de namen bij. Hij kent Ruben en wou hem echt. Dus nu heeft hij alles gekregen wat hij wou", zei Van Holsbeeck. "In principe is de wintermercato van Anderlecht gedaan, behalve natuurlijk als er nog een opportuniteit uit de lucht valt. Iets exceptioneel wat we niet kunnen laten liggen. We blijven waakzaam, maar ook de andere clubs zijn dat."


En Anderlecht meent zich gewapend om de strijd aan te gaan met Club Brugge. "Als Hanni, Kara en Acheampong allemaal terug zijn van de Afrika Cup hebben we toch een kern die kan concurreren. Club Brugge is duidelijk de titelfavoriet, ze zijn heel sterk. Maar pas op, wij zijn Anderlecht hé..."



Basisspelers wil Van Holsbeeck ook niet meer laten vertrekken. "Of er moet een bod komen dat we niet kunnen weigeren. Genk liet ook Ndidi vertrekken voor bijna 18 miljoen. Op een budget van 25-30 miljoen zou je maar zot zijn om zoiets te weigeren. Als er zoiets komt, kan je niet weigeren. Maar de bedoeling is om niemand van de basis te laten vertrekken. Tielemans? Hij wordt gevolgd, net als hij altijd al gevolgd werd", zegt Van Holsbeeck.



Uitgaand kan er nog wel wat gebeuren. "Diego Capel wil en mag weg, hetzelfde geldt voor Stéphane Badji. We zijn ermee bezig." Aaron Leya Iseka blijft ondertussen gewoon in Marseille. Galhardo, die een zware knieblessure opliep in Brazilië, wordt niet meer in Brussel verwacht.

Voetbalkrant

vanholsbeeck weiler

Linard voorzitter van KBVB
Kawaya definitief naar KV Mechelen
Roef op weg naar Spanje
Lukasz Teodorczyk blijft wellicht bij Anderlecht
Mata hervat trainingen bij Charleroi
De Keersmaecker zal zichzelf niet opvolgen bij de voetbalbond
"Kara en Acheampong mogen ook gewoon blijven"
Van Holsbeeck: "Goeie afloop voor Mata en Onyekuru blijft mogelijk"
Vader Svilar: "Mile moet enkel voor zichzelf werken zodat iedereen hem opmerkt"
Van Holsbeeck: "De werkelijkheid is dat Sevilla weinig concreet is voor Teodorczyk"
Van Holsbeeck: "Die turken denken dat Anderlecht het OCMW is"
Davy Roef wellicht terug naar Deportivo La Coruna
Van Holsbeeck: "Wij konden niet het risico nemen om geen extra keeper te halen"
Nieuw en verbeterd contract voor Hanni
Jonge Poolse winger op verlanglijst van RSCA

Meer nieuws...