Van Holsbeeck: "Weiler heeft alles gekregen wat hij wou"

Anderlecht stelde vrijdagvoormiddag zijn nieuwe keeper voor aan de pers. Herman Van Holsbeeck sloot daarmee in principe zijn transferwinter af. "Weiler kreeg alles wat hij wou."


Van Holsbeeck kreeg van Weiler drie vragen: een aanvaller, een middenvelder en een keeper. "En hij gaf er de namen bij. Hij kent Ruben en wou hem echt. Dus nu heeft hij alles gekregen wat hij wou", zei Van Holsbeeck. "In principe is de wintermercato van Anderlecht gedaan, behalve natuurlijk als er nog een opportuniteit uit de lucht valt. Iets exceptioneel wat we niet kunnen laten liggen. We blijven waakzaam, maar ook de andere clubs zijn dat."


En Anderlecht meent zich gewapend om de strijd aan te gaan met Club Brugge. "Als Hanni, Kara en Acheampong allemaal terug zijn van de Afrika Cup hebben we toch een kern die kan concurreren. Club Brugge is duidelijk de titelfavoriet, ze zijn heel sterk. Maar pas op, wij zijn Anderlecht hé..."Basisspelers wil Van Holsbeeck ook niet meer laten vertrekken. "Of er moet een bod komen dat we niet kunnen weigeren. Genk liet ook Ndidi vertrekken voor bijna 18 miljoen. Op een budget van 25-30 miljoen zou je maar zot zijn om zoiets te weigeren. Als er zoiets komt, kan je niet weigeren. Maar de bedoeling is om niemand van de basis te laten vertrekken. Tielemans? Hij wordt gevolgd, net als hij altijd al gevolgd werd", zegt Van Holsbeeck.Uitgaand kan er nog wel wat gebeuren. "Diego Capel wil en mag weg, hetzelfde geldt voor Stéphane Badji. We zijn ermee bezig." Aaron Leya Iseka blijft ondertussen gewoon in Marseille. Galhardo, die een zware knieblessure opliep in Brazilië, wordt niet meer in Brussel verwacht.

Voetbalkrant

vanholsbeeck weiler

Ghelamco kiest nieuwe strategie voor Eurostadion
Anderlecht wil zeker nog 2 a 3 versterkingen
Spajic en Obradovic opgeroepen voor Servië
Gaat Deportivo Anderlecht verlossen van Capel?
Vanden Borre: "Vastbesloten om terug te keren"
Portugese rechtsback in beeld bij Anderlecht
Silvère Ganvoula wordt wellicht uitgeleend
Deadline Dendoncker verstreken, hij blijft wellicht
Mulder: "Dendoncker is er niet met zijn gedachten bij"
Dendoncker blijft hopen op Everton
Hanni: "Het is nooit een evidente wedstrijd tegen Charleroi"
Anderlecht probeert wel, maar de bal wil er niet in
Jupiler Pro League: "Vergissingen van Videoref onaanvaardbaar"
Fans appreciëren gebaar van Teodorczyk
Kara: "Ik heb alles tegen elkaar afgewogen en besloot te blijven"

Meer nieuws...