Van Holsbeeck: "Weiler heeft alles gekregen wat hij wou"

Anderlecht stelde vrijdagvoormiddag zijn nieuwe keeper voor aan de pers. Herman Van Holsbeeck sloot daarmee in principe zijn transferwinter af. "Weiler kreeg alles wat hij wou."


Van Holsbeeck kreeg van Weiler drie vragen: een aanvaller, een middenvelder en een keeper. "En hij gaf er de namen bij. Hij kent Ruben en wou hem echt. Dus nu heeft hij alles gekregen wat hij wou", zei Van Holsbeeck. "In principe is de wintermercato van Anderlecht gedaan, behalve natuurlijk als er nog een opportuniteit uit de lucht valt. Iets exceptioneel wat we niet kunnen laten liggen. We blijven waakzaam, maar ook de andere clubs zijn dat."


En Anderlecht meent zich gewapend om de strijd aan te gaan met Club Brugge. "Als Hanni, Kara en Acheampong allemaal terug zijn van de Afrika Cup hebben we toch een kern die kan concurreren. Club Brugge is duidelijk de titelfavoriet, ze zijn heel sterk. Maar pas op, wij zijn Anderlecht hé..."Basisspelers wil Van Holsbeeck ook niet meer laten vertrekken. "Of er moet een bod komen dat we niet kunnen weigeren. Genk liet ook Ndidi vertrekken voor bijna 18 miljoen. Op een budget van 25-30 miljoen zou je maar zot zijn om zoiets te weigeren. Als er zoiets komt, kan je niet weigeren. Maar de bedoeling is om niemand van de basis te laten vertrekken. Tielemans? Hij wordt gevolgd, net als hij altijd al gevolgd werd", zegt Van Holsbeeck.Uitgaand kan er nog wel wat gebeuren. "Diego Capel wil en mag weg, hetzelfde geldt voor Stéphane Badji. We zijn ermee bezig." Aaron Leya Iseka blijft ondertussen gewoon in Marseille. Galhardo, die een zware knieblessure opliep in Brazilië, wordt niet meer in Brussel verwacht.

Voetbalkrant

vanholsbeeck weiler

Kums: "We waren nochtans goed begonnen"
Anderlecht geeft niet thuis tegen Charleroi
RSC Anderlecht boekt recordopbrengst van 104,5 miljoen euro
Anderlecht doet mooi eerbetoon aan Wasilewski
Najar speelt na maanden blessureleed weer een voetbalmatch
Thelin en Leya Iseka kunnen niet meteen terug
Fans stemmen Philippe Albert in beste Newcastle-elftal aller tijden
Van Holsbeeck: "Dat hebben we verkeerd ingeschat met Weiler"
Ghelamco: "Mini versie Eurostadion op maat van Anderlecht"
Intresse in Nicolae Stanciu neemt toe
RSC Anderlecht - Charleroi is volledig uitverkocht
Anderlecht doet bijzonder goede zaak in Super League
Van Holsbeeck: "Hein is ook een meester in zijn communicatie"
Anderlecht wellicht zonder Kara tegen Charleroi
Hein Vanhaezebrouck: "Charleroi heeft bijna geen zwakke punten"

Meer nieuws...