Dendoncker: "Heylen is een echte vriend"

Westerlo bekampte paars-wit met open vizier, maar dat leverde uiteindelijk geen puntengewin op. Voor Leander Dendoncker en Michaël Heylen was de confrontatie speciaal. Beide heren zijn namelijk beste vrienden, maar stonden wel tegenover mekaar.


Net als Dendoncker werd Heylen opgeleid bij Anderlecht, maar momenteel voetbalt hij op huurbasis bij Westerlo. Dendoncker spreekt bij Proximus TV zijn lof uit over zijn oud-collega. "Michael kan ik vertrouwen, dat weet ik zeker. Hij is echt heel behulpzaam, heel open, heel sociaal... Ik denk dat, als je aan iedereen van de ploeg zou vragen hoe Michael is, iedereen hetzelfde zou zeggen", aldus zijn mooie woorden. 


Nochtans is een relatie als die van hen niet vanzelfsprekend binnen de voetbalsport, vindt Dendoncker. "Ik denk dat dat moeilijk is, vriendschap in het voetbal. Maar ook vriendschap buiten het voetbal is niet evident. Echte vrienden kun je op één hand tellen, zelfs niet", klinkt de middenvelder wat verbitterd.


Heylen denkt er overigens exact hetzelfde over. "Voetbal is een extreem harde wereld, ik denk dat je niet iedereen zomaar mag vertrouwen. Maar met Leander heb ik zo'n band opgebouwd en gecreëerd. Eerst en vooral is hij een goede vriend, ik ken hem dan ook al heel lang", verwijst hij naar hun gezamenlijke periode bij de jeugd van paars-wit.

Voetbalprimeur

dendoncker heylen westerlo

Anderlecht verwelkomt twee nieuwkomers op training
Teodorczyk in beeld bij AS Roma
Anderlecht opnieuw gelinkt aan Poolse spelmaker Lipski
Anderlecht mag Mata stilaan vergeten
Hassan Trezeguet op huurbasis naar Turkse Kasimpasa
Jochen De Coene: "We kunnen spelers nu in de ideale omstandigheden testen"
Linard voorzitter van KBVB
Kawaya definitief naar KV Mechelen
Roef op weg naar Spanje
Lukasz Teodorczyk blijft wellicht bij Anderlecht
Mata hervat trainingen bij Charleroi
De Keersmaecker zal zichzelf niet opvolgen bij de voetbalbond
"Kara en Acheampong mogen ook gewoon blijven"
Van Holsbeeck: "Goeie afloop voor Mata en Onyekuru blijft mogelijk"
Vader Svilar: "Mile moet enkel voor zichzelf werken zodat iedereen hem opmerkt"

Meer nieuws...