Dendoncker: "Heylen is een echte vriend"

Westerlo bekampte paars-wit met open vizier, maar dat leverde uiteindelijk geen puntengewin op. Voor Leander Dendoncker en Michaël Heylen was de confrontatie speciaal. Beide heren zijn namelijk beste vrienden, maar stonden wel tegenover mekaar.


Net als Dendoncker werd Heylen opgeleid bij Anderlecht, maar momenteel voetbalt hij op huurbasis bij Westerlo. Dendoncker spreekt bij Proximus TV zijn lof uit over zijn oud-collega. "Michael kan ik vertrouwen, dat weet ik zeker. Hij is echt heel behulpzaam, heel open, heel sociaal... Ik denk dat, als je aan iedereen van de ploeg zou vragen hoe Michael is, iedereen hetzelfde zou zeggen", aldus zijn mooie woorden. 


Nochtans is een relatie als die van hen niet vanzelfsprekend binnen de voetbalsport, vindt Dendoncker. "Ik denk dat dat moeilijk is, vriendschap in het voetbal. Maar ook vriendschap buiten het voetbal is niet evident. Echte vrienden kun je op één hand tellen, zelfs niet", klinkt de middenvelder wat verbitterd.


Heylen denkt er overigens exact hetzelfde over. "Voetbal is een extreem harde wereld, ik denk dat je niet iedereen zomaar mag vertrouwen. Maar met Leander heb ik zo'n band opgebouwd en gecreëerd. Eerst en vooral is hij een goede vriend, ik ken hem dan ook al heel lang", verwijst hij naar hun gezamenlijke periode bij de jeugd van paars-wit.

Voetbalprimeur

dendoncker heylen westerlo

Davy Roef wellicht naar Exelsior Rotterdam
Anderlecht volgt Franse spits van Saint-Etienne
Teodorczyk twijfelachtig tegen STVV
Kara: "Ben er zeker van dat we zullen terugslaan"
Pieter Gerkens: "Ik zal mijn slag wel slaan op het veld"
Toch geen huurbeurt voor Ganvoula
Hoopt Benfica Svilar Gratis binnen te halen?
Wim Smet fluit Anderlecht - Sint-Truiden
Lens weet niets van Capel
Trebel wellicht out Chipciu twijfelachtig
Jeugd RSCA speelt zondag finale tegen Inter op Internationaal toernooi
Breuk tussen Anderlecht en Svilar is definitief
Henry Onyekuru: "Overtuigd dat jullie dit weekend goals gaan zien"
Najar traint met de groep
Davy Roef mag vertrekken!

Meer nieuws...