Anderlecht overklast Westerlo

Anderlecht zet zijn zegereeks voort. Westerlo bekampte paars-wit met open vizier, maar dat leverde uiteindelijk geen puntengewin op. Teodorczyk maakte na 7 minuten al de 0-1, zijn 17e van het seizoen. Voor Anderlecht is het al de achtste wedstrijd op rij zonder nederlaag.


Anderlecht ging in de heenronde op eigen veld pijnlijk onderuit tegen Westerlo en had dus wat recht te zetten. Dat had Teodorczyk goed begrepen. Net wanneer de Anderlecht-supporters zijn naam scandeerden sloeg de Pool genadeloos toe. Op aangeven van Tielemans tikte hij van dichtbij simpel binnen. 0-1 na amper zeven minuten.
Perfecte start voor Anderlecht, maar lang duurde de vreugde niet. Paars-wit ging achteraan klungelen en Westerlo profiteerde optimaal. Boeckx kon een schot van Henkens nog keren, maar tegen de herneming van Strandberg was de doelman kansloos. Amper drie minuten na de 0-1 bracht de Club-huurling Westerlo weer langszij.
En het bleef goals regenen in Het Kuipje. Op het kwartier dropte Tielemans de bal op het hoofd van Stanciu en die kopte de 1-2 enig mooi over Van Langendonck in doel. 
Anderlecht hield de touwtjes nu wel in handen en ging op zoek naar een derde goal. Stanciu en Teodorczyk kwamen er dicht bij, maar Westerlo hield stand. Meer zelfs, na een heerlijk hakje van Strandberg had Ganvoula de 2-2 aan zín voet, maar hij besloot voorlangs.
Kort voor de rust werd het overwicht van Anderlecht dan toch beloond. Na de knappe aanval kwam de bal op rechts bij Dendoncker en die gaf Van Langendonck het nakijken met een gekruist schot: 1-3.



Anderlecht ging in de tweede helft onverstoord door op zín elan. Amper vijf minuten ver mochten de bezoekers alweer juichen. Tielemans kreeg wel erg veel ruimte van de Westelse defensie en pikte na twee assists ook zelf zín goaltje mee: 1-4.
Westerlo hing in de touwen, maar de thuisploeg toonde opvallend veel veerkracht. Een doelpunt van Strandberg werd nog terecht afgekeurd voor buitenspel, maar op het uur was het dan toch rak voor de thuisploeg. Ganvoula zette de weggglijdende Spajic in de wind en gaf Boeckx het nakijken met een strakke knal.
Bij paars-wit begonnen ze plots met vuur te spelen en Westerlo rook zín kans. Zowel Acolatse als Strandberg zorgden voor dreiging, maar de efficiëntie ontbrak. Ana de overkant vergat Thelin, ingevallen voor Teodorczyk, dan weer de klus te klaren voor Anderlecht.
Een nonchalant Anderlecht kwam nooit echt in de problemen, vooral ook omdat scoren een probleem bleef voor Westerlo. Dat zette Strandberg net voor het einde nog eens in de verf toen hij alleen voor doel de bal nog naast gleed.

jupilerproleague westerlo

Dendoncker: "We moeten uitgaan van de eigen sterkte"
Vanhaezebrouck: "We gaan alles geven om de laatste strohalm te grijpen"
Gerkens en Kara fit, Obradovic nog ziek
Beric na winterstop wellicht terug naar Frankrijk
Philippe Albert: "Stanciu heeft een reeks matchen nodig"
Sels: "Als Anderlecht mij wil houden ga ik luisteren"
Makelaar Stanciu: "Op 5 december laatste gesprek over zijn toekomst"
Geen Obradovic, noch Stanciu op training bij Anderlecht
Renť Weiler analist voor Sky bij Anderlecht - Bayern
Kara kampt met artrose aan de knie
Najar pas na winterstop terug in actie
Anderlecht praat met Bracelona over Vermaelen
Bayern zonder enkele grote namen
Jan Mulder: "Slechts 100 miljoen voor een club als Anderlecht? Dat is al te gortig"
Anderlecht ontkent problemen Emilio Ferrera

Meer nieuws...