Anderlecht overklast Westerlo

Anderlecht zet zijn zegereeks voort. Westerlo bekampte paars-wit met open vizier, maar dat leverde uiteindelijk geen puntengewin op. Teodorczyk maakte na 7 minuten al de 0-1, zijn 17e van het seizoen. Voor Anderlecht is het al de achtste wedstrijd op rij zonder nederlaag.


Anderlecht ging in de heenronde op eigen veld pijnlijk onderuit tegen Westerlo en had dus wat recht te zetten. Dat had Teodorczyk goed begrepen. Net wanneer de Anderlecht-supporters zijn naam scandeerden sloeg de Pool genadeloos toe. Op aangeven van Tielemans tikte hij van dichtbij simpel binnen. 0-1 na amper zeven minuten.
Perfecte start voor Anderlecht, maar lang duurde de vreugde niet. Paars-wit ging achteraan klungelen en Westerlo profiteerde optimaal. Boeckx kon een schot van Henkens nog keren, maar tegen de herneming van Strandberg was de doelman kansloos. Amper drie minuten na de 0-1 bracht de Club-huurling Westerlo weer langszij.
En het bleef goals regenen in Het Kuipje. Op het kwartier dropte Tielemans de bal op het hoofd van Stanciu en die kopte de 1-2 enig mooi over Van Langendonck in doel. 
Anderlecht hield de touwtjes nu wel in handen en ging op zoek naar een derde goal. Stanciu en Teodorczyk kwamen er dicht bij, maar Westerlo hield stand. Meer zelfs, na een heerlijk hakje van Strandberg had Ganvoula de 2-2 aan zín voet, maar hij besloot voorlangs.
Kort voor de rust werd het overwicht van Anderlecht dan toch beloond. Na de knappe aanval kwam de bal op rechts bij Dendoncker en die gaf Van Langendonck het nakijken met een gekruist schot: 1-3.Anderlecht ging in de tweede helft onverstoord door op zín elan. Amper vijf minuten ver mochten de bezoekers alweer juichen. Tielemans kreeg wel erg veel ruimte van de Westelse defensie en pikte na twee assists ook zelf zín goaltje mee: 1-4.
Westerlo hing in de touwen, maar de thuisploeg toonde opvallend veel veerkracht. Een doelpunt van Strandberg werd nog terecht afgekeurd voor buitenspel, maar op het uur was het dan toch rak voor de thuisploeg. Ganvoula zette de weggglijdende Spajic in de wind en gaf Boeckx het nakijken met een strakke knal.
Bij paars-wit begonnen ze plots met vuur te spelen en Westerlo rook zín kans. Zowel Acolatse als Strandberg zorgden voor dreiging, maar de efficiëntie ontbrak. Ana de overkant vergat Thelin, ingevallen voor Teodorczyk, dan weer de klus te klaren voor Anderlecht.
Een nonchalant Anderlecht kwam nooit echt in de problemen, vooral ook omdat scoren een probleem bleef voor Westerlo. Dat zette Strandberg net voor het einde nog eens in de verf toen hij alleen voor doel de bal nog naast gleed.

jupilerproleague westerlo

Van Holsbeeck draait zijn kar: "Frutos krijgt voluit zijn kans en als hij blijft winnen.."
Frutos: "Sowah speelde een goede wedstrijd"
Teodorczyk twijfelachtig Obradovic en Kara fit tegen Celtic
Peter Vandenbempt: "Anderlecht was nergens tegen Waasland-Beveren"
Hadden Dury en Van Holsbeeck enkel gesprek over jonkies?
Extra 300 tickets voor Champions League duel tegen Celtic
Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"
Gerkens: "Mooi dat we scoren uit een standaardsituatie"
Winst dankzij Frank Boeckx
Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel

Meer nieuws...